Bu yaz mutlaka yapmanız gereken 7 şey - Casual Avenue Blog
2053
post-template-default,single,single-post,postid-2053,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Bu yaz mutlaka yapmanız gereken 7 şey

Günlerin sıcak, gecelerin uzun olduğu yaz ayı geldi. Tatiller planlanırken ve dışarıda geçirdiğimiz zamanlar artarken yapılacak aktiviteler de çeşitlenmeye başladı. Yaz ayının keyfini doyasıya çıkarmak, kendinizi güneşin sıcaklığına bırakırken keyifli bir zaman geçirmek için yapabileceğiniz pek çok şey var. Bu yaz yapılacaklar listenizi oluştururken bizim önerilerimize de göz atmayı ihmal etmeyin.

1- Tatil planlarınızı deniz, kum, güneşle sınırlı tutmayın

Kışın evlerde yeterince zaman geçirdik. Şimdi yeniden dışarıya çıkma, kendinizi doğayla yenileme zamanı! Yaz ayları için seyahat planlarınızı yaparken sadece deniz tatilleri sınırlı tutmak zorunda değilsiniz. Uzun doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, tarihi değeri keşfedebileceğiniz, yeni lezzetler tadabileceğiniz rotalar belirleyin kendinize. Daha önceden keşfetmediğiniz bir yere gitmek size hem yeni şeyler öğretecek, hem de kendinizi yenilenmiş hissetmenizi sağlayacaktır.

2- Yaşam alanlarınızda yaz etkisi

Yaşam alanlarınızı renklendirmek için ideal zaman. Bahçeniz varsa bahçenizi düzenleyerek yaz akşamları için keyifli aktivitelere hazır hale getirebilirsiniz. Açık havada film geceleri, yaz partileri, sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz masalar… Yazı bahçede geçirmek oldukça keyifli olacaktır. Bahçeleriniz için yapabileceğiniz düzenlemeler konusunda Pinterest’e bakmaya ne dersiniz?

Eğer bahçeli bir evde yaşamıyorsanız üzülmeyin, balkonlarınızı da keyifli zaman geçirebileceğiniz alanlara dönüştürmek mümkün. Bu konuda biraz fikre ihtiyacınız varsa daha önceden yayımlanmış olan “Şimdi balkona çıkma zamanı” başlıklı yazımıza göz atmanızı öneririz.

3- Yazın ruhunu en iyi yansıtan filmleri izleyin

Film seçimlerinde rotanızı sıcacık filmlere çevirmeye ne dersiniz? İzlerken bile içinize güneşin damladığını hissedeceğiniz yaz filmleri size hem kendinizi daha iyi hissettirebilir, hem de bu güzel mevsimi doyasıya yaşamanızı sağlar. The Guardian’ın seçtiği en iyi 25 yaz filmi listesine mutlaka göz atın.

4- Açık hava aktivitelerine zaman ayırın

Pikniğe gitmek, kumsalda güneşin doğuşunu seyretmek, açık hava festivallerine katılmak, kamp yapmak, balık tutmak… Yapabileceğiniz pek çok açık hava aktivitesi var. Sevdiklerinizle farklı bir şeyler yaparak bu yazı unutulmaz kılabilirsiniz.

5- Çocukluğunuza dönün

Pek çok kişi için çocukluğu mutluluk veren hatıralarla doludur. Bu yaz planlar yaparken sizi mutlu edecek çocukluk hatırlaralarınızı yeniden yaşayabilirsiniz. Çocukluğunuzun geçtiği sokaklarda gezmek, ip atlamak gibi çocukken çok sevdiğiniz şeyleri yapmak, büyük annenizin çok sevdiğiniz kurabiyesinden pişirmek… Hatırladığınızda sizi gülümseten ne varsa onu yaşamak için kendinize zaman ayırın.

6- Daha önce hiç yapmadığınız sporları deneyin 

Deniz keyfine biraz macera katmaya ne dersiniz? Su altının büyülü dünyasını keşfetmek için dalış yapabilirsiniz. Kısa süreli bir eğitimin ardından günü birlik dalış turlarına katılabilir, farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Eğer daha heyecanlı bir arayıştaysanız yamaç paraşütü, rafting gibi sporları da tatil programınıza ekleyerek keyifli zaman geçirebilirsiniz.

7- Yaz alışverişi yapın!

Yılın en keyifli zamanlarına biraz yenilik katmak istiyorsanız bir yaz alışverişine çıkabilirsiniz. Tatil planlarınız için gerekli olan hazırlıkları yaparken, evinizi daha hafif ve canlı seçimlerle canlandırırken Casual Avenue Yaz Koleksiyonu’nu da incelemeyi ihmal etmeyin.

Tags:


Pin It on Pinterest

Share This