Şimdi balkona çıkma zamanı! - Casual Avenue Blog
1096
post-template-default,single,single-post,postid-1096,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Şimdi balkona çıkma zamanı!

Her ne kadar tam anlamıyla henüz yaz geldi diyemesek de güneş kendini göstermeye, sıcaklığını hissettirmeye başladı. Yaz aylarının en güzel yanı hiç şüphesiz dışarıda geçirilen zamanların artması. Uzun süren ve bol yağmurlu geçen kışın ardından, özellikle şehir hayatında bize nefes aldıran, evimizin dışa açılan kapısı balkon ve terasları renklendirmeye başlamanın zamanı. Eğer siz de nereden başlasam, nasıl bir değişiklik yapsam diyorsanız önerilerimize göz atabilirsiniz.

Balkon dekorasyonunuza başlarken hesaplamanız gereken en önemli şey balkonunuzun büyüklüğü ve ne amaçla kullanacağınız. Eğer uzun zaman geçireceğiniz, kimi zaman ailenizle yemek yiyebileceğiniz genişlikte bir balkona sahipseniz oldukça şanslı sayılırsınız. Bu durumda ahşap veya ferforje gibi malzemelerden yapılmış bir masa seçerek işe başlayabilirsiniz. Balkonunuz ne kadar geniş olursa olsun gereksiz eşyalarla doldurmaktan kaçının. Bu, dinlenme alanınızda bir karmaşa yaratacaktır. Eğer balkonunuzu uzanıp kitabınızı okuyabileceğiniz, sevdiklerinizle keyifli zaman geçireceğiniz bir alana dönüştürmek gibi bir önceliğiniz varsa o zaman ahşap sedirler ile oldukça şık bir görünüm yaratabilirsiniz. Bu konuda son zamanlarda öne çıkan kendin yap projelerinin en başarılısı ahşap paletlerden yapılan kanepeler. Bahçenizde veya balkonunuzda ahşap paletleri renkli minderler ile birlikte değerlendirerek oldukça şık köşeler yaratabilirsiniz. Ahşap paletleri aynı zamanda istediğiniz renklere boyayarak sehpalara ve hatta çiçeklerinizi asabileceğiniz raflara dönüştürebilirsiniz. Bu konuda daha fazla fikir almak ve nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz Aniko adlı blog yazarının önerilerini inceleyebilirsiniz.

Eğer balkonunuzun kullanım alanı küçükse çok yer kaplamayan masa ve sandalyeler tercih etmelisiniz. Ferforje veya metal masa ve sandalye seçimleri küçük balkonlar için daha ideal olacaktır. Aynı zamanda balkon demirine sabitleyerek kullanacağınız açılır kapanır masaları da tercih edebilirsiniz. Daha rahat ve konforlu bir seçenek arıyorsanız renkli paspaslar ile birlikte büyük yer minderleri kullanabilir, rahat bir görünüm yakalayabilirsiniz.
Dekorasyon sırasında düşünmeniz gereken bir diğer önemli konu ise balkonunuzun konumu. Balkonunuz, günün büyük bir kısmında yoğun güneş alan bir cephedeyse konforunuz için şemsiye veya tentelere ihtiyaç duyabileceğinizi unutmayın. Güneşin battığı andan sonrasında ise aydınlatma için mumlardan, tavana asarak hoş bir görünüm elde edebileceğiniz fenerlerden faydalanabilirsiniz.

shutterstock_149055812

Balkon dendiğinde çiçekler olmazsa olmazdır. Eğer küçük bir balkon için çiçek seçiyorsanız büyük ve fazla alana ihtiyaç duyan bitkilerden kaçınmalısınız. Büyük saksılar kullanım alanlarınızı azaltacağından daha küçük saksı bitkilerini değerlendirebilir, atıl duran duvarları veya balkon demirlerini çiçeklerinize yer açmak için kullanabilirsiniz.

Balkonunuzu renklendirmek için kırlentlerimize, sehpalarınıza şık bir görünüm katacak mumlarımıza mutlaka göz atın. Aynı zamanda serin akşamlar ihtiyaç duyabileceğiniz şık battaniyelere de balkonunuzda yer açmayı unutmayın.

Chevron1

*Ahşap palet görselleri placeofmytaste.com adlı blogdan alınmıştır.

 

 



Pin It on Pinterest

Share This