Geometrik desenlerle evinize modern bir görünüm kazandırın - Casual Avenue Blog
2243
post-template-default,single,single-post,postid-2243,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Geometrik desenlerle evinize modern bir görünüm kazandırın

Çiçekli desenleri mi tercih edersiniz yoksa çizgili desenler mi favoriniz? Siz yaşam alanlarınızı hareketlendirmek için desenleri nasıl kullanıyorsunuz? Son zamanlarda özellikle modern bir görünüme sahip yaşam alanlarını tercih edenlerin favorisi olan geometrik desenler duvar kağıtlarından halılara pek çok yerde karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda geometrik desenleri nasıl kullanacağınıza dair önerilerimize yer vereceğiz.

Geometri dendiğinde aklınıza gelen matematik derslerini unutun. Bu kez çok daha renkli bir konuyla karşınızdayız. Özellikle cesur yaklaşımları sevenler için eşsiz bir tercih olan geometrik desenler renk ve boyut farklılıklarıyla farklı farklı biçimlerde karşımıza çıkıyorlar.

Öncelikle küçük dozlarda deneyin

Geometrik desenlerin gücü tartışılmaz. Elbette ki başka desenlerle kombinlerken oldukça dikkatli davranmalısınız. Bu konuda fikre ihtiyacınız varsa Desenleri kombinlerken size yardımcı olacak 10 ipucu başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Desenler konusunda kararsızsanız öncelikle minik adımlarla denemeye başlayabilirsiniz. Geometrik desene sahip kırlentler, dekoratif aksesuarlar başlangıç için iyi bir adım olabilir. Geometrik desene sahip kırlentlerimize göz atmaya ne dersiniz?

Aydınlatamada desenin gücünden faydalanın

Görsel: ballarddesign.com

Geometrik deseni çok baskın olmadan ancak ayırt edici bir özellikle kullanmak istiyorsanız abajurları değerlendirebilirsiniz. Örneğin düz beyaz bir abajuru geometrik desenlerle süsleyerek küçük ama parlak detaylar yaratabilirsiniz.

Büyük düşünüyorsanız duvarları veya zemini değerlendirin

Duvarlar geometrik desenleri kullanmak için oldukça ideal alanlar. Belki evinizin girişini, belki salonunuzun ayrıştırmak istediğiniz bir duvarını geometrik desenli bir duvar kağıdına ayırabilirsiniz. İsterseniz balık sırtı, dilerseniz parlak desenler, dilerseniz küçük şekiller… Dilediğiniz bir deseni seçerek uygulayabilirsiniz. Bunu yaparken çok büyük alana yapmamaya ve odanızın genel görünümünü bozmamaya dikkat etmelisiniz. Duvarın yanı sıra özellikle banyonun zemini de, bu tip desenlerle süslenmiş fayansları kullanmak için ideal olacaktır.Duvarlara alternatif olarak sevdiğiniz bir desene sahip büyük bir örtüyü kanepenizde veya yatağınızda kullanarak da bir etki yaratabilirsiniz. Üstelik bu durumun en iyi avantajı dilediğiniz zaman basit bir hamleyle görünümü kolayca değiştirmek. Eğer hep düz görünüme sahip mobilyalarınız varsa geometrik desene sahip bir kahve masası veya sehpa ile odayı canlandırmanız da mümkün. Yine görsel ağırlığa sahip bu deseni halılarınızda da kullanabilirsiniz. Odanızın renk paletini bir araya getirmek, doku oluşturmak için halılar için iyi bir seçim olacaktır. Nötr renkleri seçerek odanızda yumuşak bir geçiş yakalayabilir, canlı renklerle kontrast etkiyi arttırabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This