Desenleri kombinlerken size yardımcı olacak 10 ipucu - Casual Avenue Blog
2166
post-template-default,single,single-post,postid-2166,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Desenleri kombinlerken size yardımcı olacak 10 ipucu

Desenleri birbiriyle kombinlemek her ne kadar güzel sonuçlar yaratsa da eğer bu konuda bir fikriniz yoksa başlangıçta korkutucu olabilir. Dekorasyon dergilerinde veya markaların kataloglarında gördüğünüz fotoğraflar gözünüze çok şık gelse de bunları kendi evinizde uygulamak size zor geliyor olabilir. Desenler odanın genel görünümüne canlılık katsa da yanlış kombilendiği zaman karmaşaya neden olabilir. Bu yazımızda size desenleri kombinleme konusunda bazı ipuçları sunacağız.

Bir palet oluşturun

İster halı ister bir duvar kağıdı, odanızdaki en büyük görünüm için bir desen seçtikten sonra odanın geri kalanı için bir renk düzeni oluşturun. Burada bir renk seçerek onun tonlarını kullanmak iyi bir fikir olabilir.  Örneğin duvar kağıdınızdaki bir desenin renklerinden bir veya ikisini seçerek uyumlu bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Tek renk üzerinden ilerleyin

Başlangıçta tek bir renk seçmek iyidir. Bir renk seçtikten sonra çok sık kullanılan 60-30-10 kuralını uygulayabilirsiniz. Seçtiğiniz ana desen görünümün %60’ını oluştururken, %30’u ikinci desen ve renge, %10’u ise vurgulayıcı desene ayırın.

Seçtiğiniz desenleri ölçeklendirin

Seçtiğiniz desenlerin ölçüleri oldukça önemlidir. Eğer hep büyük desenleri bir arada kullanırsanız odanız karmaşık görünecektir. Desenlerin farklı ölçülerde olmasına dikkat edin. Örneğin en büyük deseniniz büyük ve kalı bir geometrik şekilse orta boydan oluşan çiçekli bir desenle kombinleyebilirsiniz.

Kalın baskıları dengeli kullanın

Varlığını ilk anda hissettiren, cesur desenleri kullanmaktan kaçınmayın. Ancak bunu yaparken baskın desenlerin arasına geçişler koymayı veya onları düz görünüme sahip detaylarla bölmeyi ihmal etmeyin. Böylelikle doğal bir zemin hazırlayarak desenleri daha görünür kılabilirsiniz.

Önce bir örnek deneyerek işe başlayın

Amacınız duvar kağıtlarından perdelere sıfırdan bir başlangıç yapmaksa bu biraz maliyetli olacaktır. Bu nedenle böyle büyük bir değişime kalkışmadan önce küçük desen örnekleri alarak başlangıç yapabilir, daha sağlıklı bir fikir edinebilirsiniz.

Küçük düşünerek başlayın

Eğer evinize desen eklemekle ilgili kaygılarınız varsa küçük değişimlerle işe başlayın. Yastıklar bu tip desen kombinleri için iyi bir başlangıçtır. Yastıklarınızı kombinledikten sonra hoşunuza gittiğini düşünürseniz devam edebilirsiniz, sonra bir bakmışsınız desenli bir kanepeniz olmuş. Yastıkları nasıl kombinlerim diye düşünüyorsanız Kırlentleri kombinlerken dikkat etmeniz gereken 5 önemli nokta yazımıza göz atabilirsiniz. Kırlent koleksiyonumuzdaki desenler de başlamak için size fikir verebilir.

Dokuları karıştırın

Seçtiğiniz desenler kadar önemli bir başka şey de kullandığınız ürünlerin içerikleridir. Farklı dokular görünüme boyut ve derinlik kazandırmanızı sağlar. Örneğin keten bir kanepe üzerine kadife veya yün kırlentler ekleyebilirsiniz. Elbette sade bir görünüm için her yerin döşeme olmaması gerekiyor, ahşap, metal gibi aksesuarlar eklemeyi de ihmal etmeyin.

Mobilyalarınızdan ilham alın

Odanızın görünümünde mobilyalar oldukça baskındır. Desenleri seçerken mobilyalarınız da size fikir verebilir. Örneğin geometrik şekle sahip bir sehpanız varsa benzer motife sahip desenlerle vurgu yapabilirsiniz.

Bir ruh yarattığınızı unutmayın

Bir dekorasyon sırasında sadece bir görünüm yaratmazsınız, aynı zamanda her dokunuşun bir ruhu vardır. Eğer canlı bir görünüm istiyorsanız canlı renkleri, cesur desenleri kullanabilirsiniz. Daha dinlendirici bir atmosfer yaratmak amacındaysanız uçuk tonlar, klasik desenler tercih etmelisiniz.

Yaratıcı olun

Her ne kadar doğru bir dekorasyon uygulamanın belli başlı kuralları olsa da özgün olmak iyidir, arada kuralları yıkmaktan korkmayın. Neticede sizi yansıtan bir yer yaratıyorsunuz, bu nedenle kendi iç sesinize güvenin ve gözünüze hoş görünen şeyleri uygulamaktan kaçınmayın.

Editörün önerisi:

Eğer desenlerle biraz oynamak istiyorsanız başlangıç için yatak odanızı seçebilirsiniz. Daha az parça, daha az mobilya işinizi kolaylaştıracaktır. Casual Avenue koleksiyonlarındaki yatak odası grubunu inceleyebilir, nevresim, çarşaf ve yastık kılıflarını ayrı ayrı seçerek kendi setlerinizi yaratabilirsiniz. Sizi yansıtan kombinler için yatak odası koleksiyonumuza hemen göz atın!



Pin It on Pinterest

Share This