Yatak odanızı 5 adımda daha sağlıklı hale getirin - Casual Avenue Blog
1299
post-template-default,single,single-post,postid-1299,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Yatak odanızı 5 adımda daha sağlıklı hale getirin

Yatak odanızı temiz tutuyor olmanız, odanızın sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Temizlik, yapılması gereken adımlardan sadece biri, diğerleri için buyurun size birkaç ipucu. Daha iyi bir uyku size sadece birkaç adım uzaklıkta.

Yatağınızın Bakımı
Bakteriler ve mikroplarla savaşmak için nevresim setini sık sık değiştiriyorsunuz, peki yatağınıza aynı özeni gösteriyor musunuz? Her üç ayda bir yatağınızı, ayak kısmı baş tarafa gelecek şekilde döndürün, emin olun sırtınız size teşekkür edecek. Her 1-2 ayda yatağınızı karbonatla temizleyin, 15 dakika bekledikten sonra elektrik süpürgesiyle yüzeyini çekin.

_DSC4172

İdeal Uykunun Isısı
Çeşitli araştırmalar göstermektedir ki, ideal bir uyku için yatak odanızın ısısını 18 derece dolaylarında tutmaya çalışın. Termostatınızın ayarınızı her gece sabitleyin. A.B.D. Ulusal sağlık enstitülerinin yaptığı önerilere göre, serin bir odada uyumak, kalori yakmanızda size yardımcı olur, sağlıklı kalmanızı sağlar.

Messina detay1

Sakinleştiren Renkler
Yatak odanızda kırmızı gibi canlı renkler yerine yeşil, gri ve özellikle mavi tonlarında, yatıştırıcı etkiye sahip renkler seçin. Yapılan araştırmalara göre, mavi renkte boyanmış odalarda uykuların daha uzun ve dinlendirici olduğu tespit edilmiştir.

Uyanma Zamanı
Alarmı susturan o düğme, dostunuz değildir. Sabah, düğmeye bastığınız anda beyniniz serotinin salgılar, o an için keyifli hissedebilirsiniz ama bu beyninizi şaşırtarak günün geri kalanında kötü hissetmenizi sağlayabilir. Alarmınızı, gerçekten uyanmanız gereken zamana kurun, ne öncesine, ne sonrasına ve çaldığında yataktan çıkın. Bunu yapmak bazen zor olabiliyor, o yüzden alarmınızı odanın diğer ucuna koymak işe yarayabilir.

_DSC4399

Koyu ve Kalın Perdeler
Vücudumuzun biyolojik saati güneş ışığına yakından bağlıdır, o yüzden siz uyumaya çalışırken ışığın odaya girmesi zorlayıcı anlar yaratabilir. Odayı karartabileceğiniz türde perde seçimleri yapın, alarmı kapatmak için kalktığınızda perdelerini açın ve ışığın içeri girmesine izin verin. Daha da iyisi, ışığı içinize çekmek için pencereden veya balkondan dışarı çıkın, güne derin bir nefesle başlayın.

Gece uykusu, ertesi günün nasıl geçeceğini belirler. Rahat, huzurlu ve en önemlisi sağlıklı bir uyku için size önerdiğimiz adımları uygularsanız, uyandığınız andan itibaren güne yüksek bir moral ve keyifle başlayabilirsiniz. Size sağlıklı uykular dileriz.



Pin It on Pinterest

Share This