Yatak odanızdan hemen çıkarmanız gereken 8 şey - Casual Avenue Blog
1617
post-template-default,single,single-post,postid-1617,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Yatak odanızdan hemen çıkarmanız gereken 8 şey

Tüm gün ne kadar yorulursak yorulalım kendimizi her daim en rahat hissettiğimiz yerdir yatak odalarımız. Düzenli bir yatak odasına sahip olmak, bize kendimizi en iyi hissettirecek, kaliteli bir uyku uyumamızı sağlayacak ve yatak odamızdaki kötü enerjiden kurtulmamızı sağlayacaktır. Düzenli bir odanın sırrı da fazlalıklardan kurtulmak anlamına geliyor. Her ne kadar bazı şeylerden vazgeçmek zor olsa da rahatlatıcı bir alan yaratmak için yatak odanızdaki bazı şeylerden bir an önce kurtulmalısınız. İşte vazgeçmeniz gereken 8 şey;

1- Rahatsız yastıklar
Aslında fark etmesek de yastıkların bir ömrü var ve değiştirilmesi gerekiyor. Yastığınızın bozulup bozulmadığını anlamanın kolay bir yolu var; yastığı ikiye katlayın, eğer kendiliğinden eski şeklini almıyorsa miladı dolmuş demektir. Unutmayın; ihtiyacınıza uygun olan yumuşaklıktaki, konforlu bir yastık kaliteli bir uykunun ilk adımı. Eğer yastıklarınız basit testimizden geçemediyse sağlıklı bir yastık seçimi için sizi şöyle alalım.

2- Birbiriyle uyumsuz nevresimler
Pek çok yazımızda söylediğimiz gibi; yatak odasının başrol oyuncusur yataklar. Bu nedenle yatağınızın görünümü tüm odanın görünümünü değiştirecektir. Şık ve konforlu bir nevresim seti kullanmak yerine yıpranmış, desenleri ve renkleri birbiriyle uyumsuz kombinlenmiş çarşaflar ve yastık kılıfları kullanmak yatağınızın cazibesini kaybetmesine neden olacaktır. Bu nedenle yatak odanızın genel görünümüne uygun, perdeleriniz ve halılarınızla uyumlu bir nevresim seti seçmenizde yarar var. Konforu ve şıklığı bir arada tutan nevresim setleri için koleksiyonumuzu inceleyin.

3- Dağınık şifonyer ve komodinler
Artık kullanılmayan makyaj malzemeleri, ortalığa saçılmış takılar, cebinizden çıkarıp attığınız çöpler. Eğer sizin de şifonyeriniz karmaşık görünüyorsa bir an önce ihtiyaç duyduklarınızı ayırmalı, kalan çöpleri ve kullanma süresi geçen kozmetik ürünlerini atmalısınız. İnanın düzgün görünen bir şifonyer yatak odanızı daha ferah kılacak. Aynı zamanda son kullanma tarihi dolan makyaj malzemelerinin sağlığınızı tehdit eden bakteriler üretebileceğini de unutmayın.

4- Okunan kitaplar
Eğer siz de bir kitap kurduysanız başucunuzdaki komodinin vazgeçilmezlerinden biridir kitaplar. Bazen ciltli kitapların dekoratif amaçla kullanıldıkları doğru olsa da rastegele dizilmiş, öylesine bir kenara bırakılmış kitaplar karmaşaya neden olacaktır. Okuduğunuz kitapları ayırın ve kitaplığınıza kaldırın.

5- Giyilmeyen giysiler

giysiler
Hemen hemen herkesin dolabında vardır; uzun bir süredir giyilmeyen ama bir gün lazım olursa diye bekletilen giysiler. Artık beğenmediğiniz, eskimiş veya bedeninize uygun olmayan tüm giysilerden kurtulun. Hem dolabınız ferahlayacak, hem de gerçekten ihtiyacınız olanları daha net göreceksiniz.

6- Hep dolu olan çamaşır sepetleri
Eğer ayrı bir çamaşır odanız yoksa ve kirli giysilerinizi attığınız çamaşır sepeti, kapağı açık bir şekilde yatak odanızda duruyorsa ondan bir an önce kurtulun. Size her daim yapmanız gereken ev işini hatırlatan bu çamaşır sepeti sizi strese sokacaktır.

7- Okunmayan dergi yığınları

dergi
Yatakta gazete veya dergi keyfi yapmayı seviyor olabilirsiniz. Ancak okunmuş veya hiç okunmayacak olan gazeteleri, reklam eklerini, dergileri başucunuzda biriktirmeyin.

8- Cep telefonları
Teknoloji bizi telefonlarımızdan hiç ayrılmamaya sürüklüyor olsa da telefonunuzu en azından uyurken yatak odanızdan uzak tutabilirsiniz. Radyasyona maruz kalmamak, daha kolay uykuya dalmak için akıllı telefonları yatak odanızdan uzak tutun.



Pin It on Pinterest

Share This