Nevresim Seti seçerken dikkat etmeniz gerekenler - Casual Avenue Blog
1417
post-template-default,single,single-post,postid-1417,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Nevresim Seti seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Bugünün koşulları bırakın elli sene öncesini, on sene öncesinden bile çok daha zor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanların bütün günü çok hızlı bir tempoda koşuşturmayla geçiyor. Peki gün boyunca ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi, evde olduğumuz saatlerde yeterince depolayabiliyor muyuz? Gün içinde dinç olabilmek ve yaşamımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için, günün en az 8 saatini sağlıklı ve kaliteli bir uykuya ayırmamız gerekiyor. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek fiziksel ve psikolojik problemler hayatımızı daha da zorlaştırabilir.
Peki eşsiz bir uyku deneyimi için, nevresim takımı seçerken nelere dikkat etmeliyiz? İşte size birkaç ipucu…

Yatağınızın ölçüsüyle işe başlayın!
Öncelikle işe yatağınızı ölçüp hangi ölçülerde nevresim takımı almanız gerektiğini belirleyerek başlayın. Ülkemizde genel olarak standart ölçülerdeki nevresim takımlarında çok fazla seçenek bulunsa da Queen ve King ölçülerinde nevresim takımları bulmak zordur. Casual Avenue koleksiyonundaki Queen Nevresim Takımlarındaki çarşaf 260x260cm iken nevresimi 200x220cm ölçülerindedir. King olarak belirtilen boyutta ise nevresimi 240x220cm, çarşafı 270x310cm ölçülerinde olan bir nevresim yer almaktadır. Geniş bir yatağa sahipseniz veya bazalı bir yatak kullanıyorsanız çarşafı geniş seçmeniz hem yatağınızın daha şık görünmesini sağlayacak hem de yatak etekleri kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Yatağınızı saran bir çarşaf, yorganızın ebatlarına uygun bir nevresim seçmeniz yatağınızın gece boyunca düzenli kalmasını sağlayacaktır. Eğer siz de Queen ve King Size ölçülerinde nevresim takımı bulamamaktan şikayetçiyseniz Casual Avenue Nevresim Setlerini incelemesiniz.

Renkler, desenler…

Richmond kapak
Sıra geldi yatak odanız için uygun tasarıma sahip bir nevresim takımı seçmeye. Seçtiğiniz nevresim takımının yatak odanızın bütün görüntüsünü değiştireceğini unutmayın ve hangi temayı istediğinize karar verin. Abartısız şıklığa sahip ekose mi yoksa yatak odanızı hareketlendirecek pötikare bir takım mı? Veya yataklarınıza tazelik hissi verecek marine tasarıma sahip bir takım ya da güncel bir yoruma sahip çizgili modelleri tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz renklerin ve desenlerin yatak odanızdaki perde, halı gibi diğer tekstil ürünleriyle de uyumlu olmasına dikkat edin. Ekose bir nevresim takımı, çizgili perdeler ve çiçekli bir kilim karmaşık bir görünüm yaratacağından odanıza hangi tekstil ürünüyle hareket katacağınıza doğru karar verin.

Pamuk mu keten mi? Ürün içeriğine nasıl karar verilecek?
Seçtiğiniz nevresim takımının içeriğine mutlaka dikkat edin. İçeriği %100 pamuk olan nevresim takımları genellikle sağladıkları konfor nedeniyle en çok tercih edilen ürünlerdendir. İçeriğinde tencel olan nevresim takımları yüksek nem alma ve pürüzsüz olma özelliklerinden dolayı tercih edilmektedir. Kışın sıcak evler içinse iri gözenekli yapısıyla vücudun hava almasını ve serin kalmasını sağlayan keten nevresim takımı ideal seçim olacaktır. Nem çekme özelliği bulunan ketenin yaz ayları için de ideal bir seçim olduğunu ve rahat uyumanızı sağlayacağını unutmayın. Günümüzde oldukça tercih edilen bambunun yumuşak dokusuna ve antialerjik özelliklerine sahip bir nevresim takımı ile de etkili bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Olmazsa Olmazlar

Rhode Island detay1
Nevresim takımları genellikle nevresim, çarşaf ve 2 yastık kılıfından oluşmaktadır. Pek çok markanın aksine Casual Avenue nevresim takımı koleksiyonlarında ise extra 2 yastık kılıfı daha bulunmaktadır. Oxford yastık olarak tanımlanan bu yastık kılıflarının kulak ölçüleri 5 cm civarında olup standart yastıklar için tasarlanmıştır. Extra yastıklar ile yatağınız hem daha konforlu hem de daha zengin bir görünüme sahip olacaktır.
Aynı zamanda dekoratif yastıklar  ve battaniye gibi tamamlayıcı ürünlerle yatağınızın şıklığını daha da arttırabilirsiniz.

Yorgan Seçimi
Yorganınızı seçerken, nevresim takımınızla aynı yıkama talimatlarına sahip bir ürün seçerseniz sizin için büyük bir kolaylık olacaktır. Nevresim takımının ölçüsüne uyup uymadığına dikkat etmeyi de unutmayın.

Richmond detay1

Yıkama Talimatları
İçeriğine bağlı olarak seçtiğiniz nevresim takımlarının bakımlarında farklılıklar olabilir. Pamuk ürünlerinin büyük bir kısmını 40’C sıcaklıkta yıkayabilirken sentetik ürünler için hassas yıkama yapmanız gerekebilir. Etiketlerde yıkama özelliklerine ek olarak ürünleri nasıl ütüleyeceğinizi de görebilirsiniz. Örneğin içeriği keten olan ürünleri nemliyken, sentetik ürünleri ise düşük ısı ayarında ütülemeniz önerilir. Seçtiğiniz ürünlerin çekmemesi, renklerinin bozulmaması ve uzun ömürlü olması için yıkama talimatlarına dikkat etmelisiniz.
Artık nevresim seçimine hazırsınız! Bu kısa bilgilerden sonra sizi Casual Avenue Koleksiyonundaki nevresim takımlarını keşfetmeye davet ediyoruz!

 



Pin It on Pinterest

Share This