Kusursuz bir yılbaşı kutlaması için yapmanız gerekenler - Casual Avenue Blog
1909
post-template-default,single,single-post,postid-1909,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Kusursuz bir yılbaşı kutlaması için yapmanız gerekenler

Her yeni yıl yeni umutlar, yeni planlar, yeni hedeflerle birlikte gelir. Bu nedenle pek çok kişi için yeni bir yıla girmek heyecanlı, bu özel günü sevdikleriyle birlikte kutlamak önemlidir. Peki keyifli bir yılbaşı geçirmek için yapmanız gereken hazırlıklara bir göz atmaya ne dersiniz?

1- O gece ne yapacağınıza karar verin

Öncelikle yılbaşı akşamı için planınızı yapın. Ailenizle veya sevdiklerinizle bir ev organizasyonu mu planlıyorsunuz yoksa başka bir eve konuk mu olacaksınız? Belki de dışarıda güzel bir yemek ve eğlenceli bir gece planlıyorsunuz… Eğer farklı bir şehirde yaşayan sevdiklerinizle bir araya gelecekseniz işe uçak biletlerinizi alarak başlayın. Malum bu yıl 31 Aralık Pazar akşamına denk geliyor. Pazartesi gününün resmi tatil olmasıyla da 3 günlük bir tatil pek çok kişi için aynı zamanda kısa bir kaçış tatili olacaktır. Yoğunluk nedeniyle biletlerinizi erkenden almakta yarar var.

2- Yılbaşı kartlarını hazırlayın

Şimdilerde yılbaşı kutlamaları için mesajları veya e-postaları kullansak da sevdiklerinize kart göndererek onları şaşırtabilir, mutlu edebilirsiniz. El yazınızla yazdığınız sevgi dolu bir mesajın, güzel dileklerin yerini ne tutabilir ki? Yılbaşı kartlarınızı hazırlayıp zamanında adrese ulaşmaları için bir an önce göndermeyi unutmayın.

 

3- Evinizde konuk edeceğiniz misafirleriniz için hazırlık yapın

Yeni yılı sevdiklerinizle evde geçirecekseniz veya konuklarınızdan bazıları geceyi sizde geçireceklerse eksiklerinizi gözden geçirip tamamlayın. Misafirleriniz için yeterli havlunuz yok mu? Yılbaşı, evinizdeki eksikleri fark etmeniz ve tamamlamanız için bir fırsat olabilir. Yılbaşı kampanyalarından yararlanarak eskiyen çarşaf ve nevresim takımlarınızı değiştirebilir, havlularınızı yenileyebilirsiniz. Evinizde değişiklikler yapmak için %50’ye varan indirimle sahip olacağınız Yılbaşı ürünlerimize mutlaka göz atın.

 

4- Hediye listesi oluşturun ve hediye almakta gecikmeyin

Yılbaşına bir kaç gün kala hediye seçmeliyim kaygısıyla yapacağınız alışverişler hem keyifsiz hem de sıradan seçimlerden oluşacaktır. Hediye almayı planladığınız sevdiklerinizin bir listesini yapıp aklınıza gelen fikirleri yazmayı başlayın. Tabii kendinize bir bütçe oluşturmayı da ihmal etmeyin. Böylelikle hem koşturmaca başlamadan alışverişlerinizi tamamlamış olur, hem de sevdiklerinize onlara kendilerini özel hissettirecek, uygun hediyeler seçebilirsiniz. Önerilere ve bu yıl farklı hediye seçeneklerine ihtiyacınız varsa yılbaşı kampanyamıza ve hediye setlerimize mutlaka göz atın. Üstelik hediyelerinizi Casual Avenue koleksiyonlarından seçtiğiniz takdirde ücretsiz kargo ve kapıda ödeme fırsatıyla alabileceğinizi unutmayın.

5- Dekorasyon ve yılbaşı masanız için hazırlıklarınızı tamamlayın

Eğer yılbaşını dışarda kutlayacaksanız hazırlıklarınız kolay olacaktır. Ancak yine de yılbaşı ruhunu evinizde yaşatmak için çam ağacı alabilir, minik ışıklandırmalarla evinizde bir kutlama ortamı yaratabilirsiniz. Eğer yılbaşı gecesinde sevdiklerinizde evde olacaksanız daha fazla hazırlık yapmanız gerekecek. Yılbaşı sofranızda kullanacağınız tabak ve bardakların yeterli olup olmadığını kontrol ederek işe başlayabilirsiniz. Yılbaşı masanızı nasıl dekore edeceğinize karar vererek mum, şamdan, çiçekler, peçetelikler gibi aksesuarları da hazırlamayı ihmal etmeyin.

6- Yılbaşını evde geçirecekler için menüye karar verme zamanı!

Yılbaşı dekorasyonunuzu tamamladıktan sonra menüyü düşünmeye karar verebilirsiniz. Hangi yemekleri servis edeceğinize karar verin. Menünüzü oluştururken konuklarınızın tercihlerini de unutmayın. Vejetaryan olanlar, yemek konusunda seçici olanlar için menünüze farklı aperatifler de ekleyin. Böylelikle konuklarınıza farklı seçenekler sunmuş olur, aç kalmamalarını sağlarsınız. Eğer mezeler veya ana yemek konusunda dışarıya sipariş verecekseniz bir kaç gün öncesinde siparişlerinizi verin. Evde hazırlayacağınız yemekler için yılbaşından bir kaç gün önce oluşturduğunuz menü doğrultusunda malzemelerinizi ve içeceklerinizi alın ki, son gün yemek pişirme telaşına bir de alışveriş stresi eklenmesin.

7- Evinizi temizleyin

Eğer mutfağınız düzenliyse yemek yapmak daha keyifli, eviniz temizse dekore etmek daha kolay olacaktır. Bu nedenle evinizi temizlemeyi, buzdolabınızı düzenlemeyi ihmal etmeyin. Böylelikle hem eksiklerinizi keşfedecek, hem de tatil süresince sizi yoracak kalabalığı evinizden uzaklaştırmış olacaksınız.

8- Kendinizi ihmal etmeyin!

Yeni yıl kendinize de özen göstermek, yenilenmek için bir fırsat. Sevdiklerinize hediye alırken, evinizi dekore ederken, yılbaşı gecesini eğlenceli kılacak planlar yaparken kendinizi ihmal etmeyin. Yeni yıla kendinizi mutlu ederek ve sağlıklı başlayın. Spa gibi dinlendirici kaçamaklar yapabilir, kendinize özel alışveriş yaparak o akşamı özel giysilerle geçirebilirsiniz. Yeni yılın ilk sabahına mutlu uyanmak için yatak odası koleksiyonumuzu, yeni yılın ilk gününü evde konforlu geçirmek için ev giyimi kategorilerimizi inceleyin.



Pin It on Pinterest

Share This