Evinizin daha iyi kokmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz 7 basit yöntem - Casual Avenue Blog
2464
post-template-default,single,single-post,postid-2464,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizin daha iyi kokmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz 7 basit yöntem

Evinizin dekorasyonu kadar kendinizi rahat ve iyi hissetmenizi sağlayan bir diğer önemli faktör de evinizin kokusudur. Bahar kapıdayken ve tıpkı doğa gibi silkelenip tazelenmeye hazırlanırken en güçlü duyumuzu da harekete geçirme zamanı diye düşündük. Güzel kokan bir ev, kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlayacağı gibi aynı zamanda enerjinizi de baştan aşağı değiştirecektir. Evinizin daha güzel kokmasını sağlamak için uygulayabileceğiniz basit yöntemler listemizde. Hazırsanız başlayalım…

1-  İşe temizlikle başlayın

Kötü kokuların başlıca nedeni genellikle evimizi yeterince temizlememek olabilir. Çöp kutuları, buzdolapları, evcil hayvanların yatakları zaman içinde kötü kokulara neden olabilir. Bu nedenle koku oluşabilecek tüm eşyaları düzenli olarak temizleyerek işe başlayabilirsiniz. Aynı şekilde sağlığınız açısından oldukça tehlikeli olan nem de kötü kokulara neden olabilir. Eğer evinizin bazı bölgelerinde nem sorunu yaşıyorsanız bu sorunu gidermek için kalıcı çözümler bulun.

2- Evinizi havalandırın

Hava soğuk bile olsa evinizi havalandırmayı ihmal etmeyin. Elbette ki bu durum ısı kaybına neden olacaktır ancak havasız bir evin üzerinizde çok daha olumsuz etkiler yaratacağını unutmayın. Dışarıda kar bile yağıyor olsa bir kaç dakika camları açmak evinizin daha temiz kokmasını sağlayabilir.

3- Oda kokuları ve kokulu mumlar kullanın

Mumların rahatlatıcı etkisini biliyoruz. Dekoratif bir ürün olarak da hoş bir görünüme sahip mumları seçerken kokulu olanları tercih edebilir, evinizde tazelik hissi yaratabilirsiniz. Daha yoğun bir kokuya ihtiyacınız varsa oda kokuları veya oda spreyleri de harika bir seçenek olabilir. Burada dilerseniz baştan çıkarıcı gül kokularını tercih edebilir dilerseniz baharat kokularıyla evinizde farklı bir hava estirebilirsiniz. Doğanın tazeliğini evinize taşıyacak oda kokularımıza göz atmaya ne dersiniz?

4- Karbonat kullanın

Kozmetik ve ilaç sektöründe de kullanılan karbonatın temizlikte de mucizeler yarattığını biliyor muydunuz? Yerleri temizlediğinizde daha parlak bir görünüm elde edebileceğiniz gibi aynı zamanda halıların üzerine serpip 15 dakika bekledikten sonra süpürürseniz kötü kokuları yok edebilirsiniz. ayrıca sirke ve suyla birlikte kullanarak kendi doğal oda spreylerinizi yaparak da koku problemlerini giderebilirsiniz.

5- Kahveyi deneyin

Davetkâr kokusuyla herkesi büyüleyen kahveye evinizde de yer verebilirsiniz. Özellikle buzdolabı gibi kötü kokulara sebep olacak yerlerde öğütülmüş kahveyi bekleterek daha hoş kokmasını sağlayabilirsiniz. Kahvenin kokusu bir süre sonra gideceğinden düzenli olarak değiştirmeyi ihmal etmeyin.

6- Güzel bir yemek pişirin

Evin kapısı açıldığında gelen lezzetli bir yemek kokusu veta fırından yeni çıkmış kurabiyelerin kokusu iştah açacağı gibi evinizi daha sıcak bir yuvaya dönüştürecektir. Ailenizle keyifli bir yemek yerken evinizi de mis gibi kokutmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Ayrıca ortamın havasını hızlıca değiştirmek istediğinizde fırında güvenli bir tabağa vanilya koyup bir süre bekletebilir, ortamın hoş kokmasını sağlayabilirsiniz.

7- Taze çiçekler ve bitkilere yer verin

Bitkiler bilimsel olarak kanıtlanmış hava temizleyicileridir ve daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Çiçekler sadece evinizin güzel kokmasına yardımcı olmak için kimyasal içermeyen harika bir yol değil, aynı zamanda güzel de bir görünüm yakalamanızı sağlar. Özellikle misafir bekliyorsanız, gül gibi taze çiçeklerden oluşan bir vazo evinize hoş bir dokunuş kazandıracaktır.

 



Pin It on Pinterest

Share This