Evin her odası için en uygun oda kokusunu seçmek - Casual Avenue Blog
1500
post-template-default,single,single-post,postid-1500,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evin her odası için en uygun oda kokusunu seçmek

Birçok ev sahibi için evinin pırıl pırıl, tertemiz olması yetmez, aynı zamanda güzel de kokmalıdır. Yabancı kokuları ortadan kaldırmanın ve evinizi kişiselleştirmenin en iyi yollarından biri oturma odaları, yemek odası ve yatak odası gibi, aile bireylerinin daha iç içe olduğu odaların her birinde farklı aromalar kullanmaktır.

Her odaya, en uygun kokuyu bulmak için, odanın büyüklüğü, içeri giren ışık ve mobilyalar gibi faktörler göz önünde bulundurarak karar verilmelidir.

Doğru kokuyu bulmak önemlidir. Çünkü, insanların rahatlamak için vakit geçirdiği bir oda için, yanlış koku seçimi yaparak tam tersi bir etki yaratabilir ve yanlışlıkla, onları tetikte tutacak ve dikkatlerini dağıtacak bir ortam yaratabilirsiniz.
Oda kokularının stresi azalttığı, depresyon ihtimalini düşürdüğü ve diğer olumsuz duygulardan uzak tuttuğu ispatlanmıştır, dolayısıyla her oda için doğru kokuyu seçerek, ev sakinlerinin ve misafirlerin ruh halini olumlu yönde geliştirebilirsiniz.

Huzur ve Sukunet
Oda kokusu seçerken, huzurlu ve sakin bir ruh halinde olmak size oldukça yardımcı olabilir. Aksi takdirde, farklı aromaları test ederken vereceğiniz kararlar çok da doğru olmayabilir. Sakinlik duygusunu uyaran ve güçlendiren en popüler kokular, içeriğinde bergamot, buhur, lavanta ve paçuli olanlardır.

Capcanlı
Eğer insanların daha canlı ve hareketli hissetmeleri gerektiğine inandığınız odalar için bir koku seçiyorsanız, limon, portakal gibi taze kokuları kullanmalısınız.

Romantizm
Gardenya, yasemin ve sandal ağacı kokuları, afrodizyak etkiye sahiptir ve romantik duyguları harekete geçirebilirler. Hangi oda için önerdiğimizi sanırız tahmin etmişsinizdir.

Çocuk Odası

cocukodasi
Çocuk odası için greyfurt, elma, limon gibi her yaştaki insana mutluluk aşılayan kokuları kullanın. Çocuğunuzun özel alanına bu tip müdahalelerde bulunmadan önce ondan izin istemeyi unutmayın.

Samimi Kokular
Salon ve oturma odası gibi, ailenizle ve misafirlerinizle vakit geçirdiğiniz odalar için doğal çam ve misk aromalı kokuları tercih ederek daha samimi ve sıcak bir ortam yaratabilirsiniz.

Kendiniz Yapın
Yukarıda sizler için önerdiğimiz kokuları ve hatta kokulu mumları ve doğal yağları, “Evinizin taze ve güzel kokmasını sağlamanın 6 yolu” adlı yazımızı okuyarak siz de kolayca yapabilirsiniz. Sizin hazırlayacağınız kokular sadece ruh halinizi güzelleştirmekle kalmayacak aynı zamanda hoş görünümleriyle de evinizin dekorasyonunu renklendirecektir.

En Pratik, En Etkili
Ama yine de en kolay, en pratik ve en etkili yöntem için Vavana Oda Kokularını deneyebilirsiniz. Portakal ve limon bahçelerinin ferahlatıcı, denizin rahatlatıcı kokusu ve daha fazlası Casual Avenue koleksiyonu içinde yer alan Vavana Oda Kokuları ile evinize geliyor.



Pin It on Pinterest

Share This