Evde geçireceğiniz bir günü güzelleştirecek 8 öneri - Casual Avenue Blog
1146
post-template-default,single,single-post,postid-1146,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evde geçireceğiniz bir günü güzelleştirecek 8 öneri

Her ne kadar güzel havalar içimizdeki enerjiyi arttırıp bizi dışarı çağırsa da kimi zaman tüm karmaşadan uzakta, sakin bir zaman geçirmeye ihtiyaç duyarız. Eğer siz de evde sakince geçireceğiniz bir gün planlıyorsanız işte size evde geçireceğiniz günü güzelleştirecek, dinlenirken keyif almanızı sağlayacak 8 öneri…

11

 

Güne minik bir keyifle başlayın
Yoksa siz de her sabah 5 dakika daha fazla uyumak için kahvaltıyı erteleyip, evden aceleyle çıkanlardan mısınız? O zaman evde geçireceğiniz bu güne güzel bir kahvaltı ile başlangıç yapın. Sağlıklı bir kahvaltının sadece o anı değil, tüm gününüzü olumlu etkileyeceğini, daha enerjik hissedeceğinizi unutmayın.

1

Evinizi kurabiye kokusuyla doldurun
Şimdi mutfaktaki marifetlerinizi gösterme zamanı. Hep isteyip de vakit bulamamaktan şikayet edip yapmadığınız her şey için önünüzde kocaman bir gün var. Eğer siz de mis gibi kurabiye kokan bir evde olmayı özlediyseniz kahvenizin yanına hazırlayabileceğiniz lezzetli bir kurabiye ile mutfaktaki yeteeklerinizi gösterebilirsiniz. Üstelik bu, uzun zamandır davet etmek istediğiniz arkadaşlarınızla görüşmek ve onlarla bu keyfi paylaşmak için güzel bir fırsat olabilir.

3

Ev limonatasına kim hayır diyebilir?
Ne derler bilirsiniz? “Hayat size limon veriyorsa siz de limonata yapın.” Sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir içecek arıyorsanız ev yapımı limonata tam da bugünler için. Üstelik yaz aylarının vazgeçilmez içeceğini yapmak oldukça kolay. İşte hemen deneyeyim diyenler için oldukça basit bir tarif;

Limonun sadece sarı kısmını rendenin ince tarafında rendeleyerek işe başlayın. Rendelediğiniz limonları sıkarak bir sürahiye alın. Limonların yanı sıra lezzet katması için bir portakal rendeleyin. Rendelenen kabukları sürahinin içine ekleyin. Toz şekeri de ekleyerek üzerine sıcak su ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın, soğuduktan sonra yaklaşık 3 saat kadar buzdolabında bekletin. Buzdolabından aldığınız limonatanızı süzün, limonatanız servise hazır. Bir kaç nane yaprağı ve buz ekleyerek servis edebilirsiniz.

4

Eski fotoğrafları karıştırmaya ne dersiniz?
Her baktığınızda yüzünüzü gülümseten çocukluk fotoğraflarınız ve daha fazlası… Uzun zamandır kutuların içinde sakladığınız fotoğraflarınızı ortaya çıkararak geçmişinize kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. Üstelik unuttuğunuz bı fotoğraflar arasında belki de gün yüzüne çıkmayı bekleyen fotoğraflar vardır. Evinizin dekorasyonunda yer alacak olanları ayırarak fotoğraflarınızdan farklı duvar uygulamaları yapabilir, evinize farklı bir hava katabilirsiniz.

5

Kendinizi şımartın
Madem önünüzde sakince geçirip dinleneceğiniz bir gün var o zaman kendinize de zaman ayırarak kendinizi biraz şımartabilirsiniz. Uzun zamandır ihmal ettiğiniz kişisel bakım için doğru zaman olabilir. Tamamen doğal yollarla yapacağınız maskeler ile yüzünüzü dinlendirebilir, uzun bir banyo keyfiyle yenilenebilirsiniz.

6

Uzun zamandır başucunuzda duran kitapları okuma zamanı
Kitap, elinizde tuttuğunuz bir hayaldir” der Neil Gaiman.
Büyük bir heyecanla başladığınız ancak günlük koşturmacaya dalıp ertelediğiniz kitaplara bir göz atmaya ne dersiniz? Kitap okumak sizi hem başka dünyalara götürecek, hem de hayatınız için ilham verici olacaktır.

7

Yaz neşesini içinizde hissedeceğiniz filmler izleyin
Evde olup ne yapsam diye düşünen herkesin aklına gelen ilk şey şüphesiz film izlemektir. Unutulmayacak bir romantik film arayanlar için “Before Sunrise” veya “(500) Days of Summer”, yola çıkmak isteyenler için “Im Juli.” veya “On the Road” güzel bir alternatif olabilir. Her anının ne kadar kıymetli olduğunu hissettiren “The Bucket List” ve sarı renkleriyle içinizi ısıtacak “Under the Tuscan Sun” da yazın ruhuna uyguna filmlerden. Daha fazla öneri için size önereceğimiz bu listeye göz atabilirsiniz. Aynı zamanda seyahat filmleri de uzaklara gitme hayali kurduğunuz yaz ayları için ideal olabilir.

8

Alışveriş yapın
Bulunduğunuz ortamın ruh halinize etkisi kaçınılmaz. Eviniz güzelleştikçe siz de kendinizi daha iyi, daha mutlu hissedersiniz. Evinizi güzelleştirecek ürünlere göz atmaya ne dersiniz? Üsteik şu an süren kampanyalarımızla evinize ruh katacak pek çok güzel ürüne oldukça uygun fiyatlardan sahip olabilirsiniz. Hiç yorulmadan yapacağınız benzersiz bir alışveriş deneyimi için sizi Casual Avenue dünyasına davet ediyoruz!



Pin It on Pinterest

Share This