Ev partisi verirken dikkat etmeniz gereken 10 şey - Casual Avenue Blog
1525
post-template-default,single,single-post,postid-1525,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Ev partisi verirken dikkat etmeniz gereken 10 şey

Hepimiz zaman zaman dostlarımızla bir araya gelmek, onları evimizde ağırlamak isteriz. Evde sevdiklerinizle bir arada olmak kulağa keyifli gelse de hazırlık aşaması, misafirleri ağırlamak derken çoğu zaman bu durum ev sahipleri için yorucu bir sürece dönüşebilir. Hayalinizdeki ev partisinin kabusa dönüşmesini istemiyorsanız önerilerimize göz atın.

1- Her şey mükemmel olmak zorunda değil, keyfini çıkarın
Tüm hazırlık aşamasını, alışveriş listesini bir kenara bırakın, öncelikli olarak kabul etmeniz gereken şey her şeyin mükemmel olması gerekmediği. Amacınız sevdiklerinizle bir arada güzel vakit geçirmek, bunu zorlandığınız her an kendinize hatırlatmayı ihmal etmeyin. Eğer siz eğlenirseniz misafirleriniz de güzel zaman geçirecektir.

2- Davetli listenizi oluştururken seçici olun
Çağıracağınız misafirler gecenin nasıl geçeceğini belirleyecek en önemli etken. Bu nedenle davetli listenizi oluştururken seçici olun. Sadece ayıp olmasın diye düşünerek birlikte zaman geçirmekten hoşlanmadığınız veya gece boyunca size sorun çıkartacağını düşündüğünüz birilerini davet etmeyin. Unutmayın amacınız evinizde keyifli zaman geçirmek, size zorluk çıkaracak insanlarla uğraşmak değil. Eğer müzik sesinin veya gürültünün komşularınızı rahatsız edeceğini düşünüyorsanız partiden onlara da söz etmeyi, hatta onları da davet ederek çıkabilecek sorunların önüne geçmeyi düşünebilirsiniz.

3- Davet zamanı! Parti saatiyle ilgili net bilgi verin
Misafirlerinizi davet ederken onlara partinin amacı ve saatler konusunda öncesinde net bir bilgi verin. Eğer partinin birlikte maç izlemek gibi bir amacı varsa gerçekten arkadaşlarınız bu niyetle orada olacaklardır. Böylelikle onları son anda istemedikleri bir şey yapmaya zorlamamış olursunuz. Partinin saat kaçta başlayıp kaçta biteceğiyle ilgili misafirlerinize önceden bilgi verin. Böylelikle hem gecikmeleri daha aza indirmiş olursunuz hem de gecenin sonunda uykunuz gelmiş ve yorgun bir halde hala misafir ağırlamak zorunda kalmamış olursunuz.

4- Mönünüzü oluştururken dikkat edin
Sadece içecek ve atıştırmalıklar sunacağınız bir parti mi olacak yoksa misafirlerinize yemek ikramı yapacak mısınız buna karar verin. Bu durum saatleri belirlemeniz konusunda da önem taşıyacaktır. Eğer yemek hazırlayacaksanız misafirleriniz içerideyken sizi uzun bir zaman mutfakta tutmayacak yemekler seçmeye dikkat edin. Alışverişi listenizi oluşturarak bir gün öncesinden hazırlık yapmaya başlayın. Herkese özel yemek pişirmeseniz de konuklarınızın yemek alışkanlıklarıyla ilgili bir fikriniz olması önemlidir. Böylelikle vejetaryan olan bir misafirinizi de aç bırakmamış olursunuz. Yemek konusunda size yardım etmeyi teklif eden arkadaşlarınızın önerilerini de kabul edebilirsiniz. Birlikte hazırlık yapmak, mutfakta yemek pişirmek de eğlenceli olabilir. İçki ve buz gibi konularda da temkinli olmak da yarar var.

5- İyi bir playlist oluşturun
Eğer herkesin eğlenmesini amaçlıyorsanız unutmayın ki eğer müzik iyiyse eğlence de iyidir. Bu nedenle öncesinde bir liste oluşturun. Eğer davetliler arasında müzik zevkine güvendiğiniz biri varsa bu işi ona da devredebilirsiniz. Müzik listenizi oluştururken davet ettiğiniz misafirlerinizin beğenilerini ve düzenlediğiniz organizasyonu yok saymayın. Herkesin sohbet edeceği bir yemek sırasında yüksek sesli rock şarkıları uygun olmayacaktır. Duruma uygun müzikler seçmeye özen gösterin.

6- Mekanı hazırlamak

AraGorsel1
Eğer yemekli bir davet planlıyorsanız masa ve sandalyelerinizin yeterli olup olmadığını kontrol edin. Önceden bir oturma düzeni yapmanız işleri kolaylaştıracaktır. İyi anlaşacağını düşündüğünüz misafirlerinizin bir arada oturmasını sağlayın. Eğer misafirlerinizin isterlerse ayakta takılıp dans edebilecekleri bir ortam yaratmak istiyorsanız mobilyalarınızı buna göre düzenleyin. Fazlalık olan eşyaları ortadan kaldırarak daha fazla yer açabilirsiniz.

7- Tanıştırma merasimi
Eğer sadece iş arkadaşlarınız gibi belli bir grubu davet etmiyorsanız misafirleriniz birbirini tanımayacaktır. Bir ev sahibi olarak misafirlerinizi tanıştırmayı ihmal etmeyin. Herkesin konuşabileceği ortak konular seçmeniz ortamın ısınmasına ve herkesin kendini iyi hissetmesine neden olacaktır.

8- Servis zamanı
Yemekleri servis ederken veya içkileri hazırlarken arkadaşlarınızdan yardım isteyin veya açık büfe kurarak kendilerinin alabileceği bir ortam yaratın. Böylelikle hem onlar sürekli sizden bir şey istemek zorunda kalmaz hem de siz bütün akşamınızı sadece servisle geçirmemiş olursunuz.

9- Hiçbir konuda ölçüyü kaçırmayın
Partinin amacı eğlenmek elbette ancak partinizin gerçekten iyi olması için hiçbir konuda ölçüyü kaçırmamanız gerektiğini unutmayın. Çok içki içtiğiniz bir partinin sonunda sosyal medyada fotoğraflarınızı görmek, gece geç saatlerde süren gürültü yüzünden komşularınızla tartışmaya girmek her şeyi alt üst edebilir. Bu nedenle parti süresince kendinizi can sıkıcı durumlara sokmamaya gayret edin.

10- Parti sonrası temizlik
Hazırlık, eğlence derken sıra en sıkıcı kısım olan temizlik kısmına geldi. Parti süresince elbette temizlik yapmaya ve bulaşıkları yıkamaya çalışarak hem kendinizin hem de misafirlerinizin keyfini kaçırmayın ancak arada basit düzenlemeler yapıp fazlalıkları mutfağa götürerek işinizi kolaylatırabilirsiniz. Üstelik böyle anlarda arkadaşlarınız da size yardımcı olacaktır. Gece sonunda çöpleri atmak gibi ufak konularda onlardan yardım isterseniz sabah daha derli toplu bir eve uyanabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This