Daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaz geçirmek için öneriler - Casual Avenue Blog
2041
post-template-default,single,single-post,postid-2041,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaz geçirmek için öneriler

Yaz geldi. Pek çok kişi için tatil planları ve dışarıda geçirilen zamanların artması nedeniyle yaz yılın en keyifli zamanları. Eğer siz de bu yazı kendinizi daha iyi ve sağlıklı hissederek mutlu geçirmek istiyorsanız önerilerimize göz atın. Unutmayın, bazen küçük değişikliklerin bile hayatınıza çok büyük etkisi olabilir.

1- Kendinize özel zamanlar yaratın
Hayat bazen yorucu olabilir. Özellikle sıcakla birlikte kimi zaman daha az hareket etmek isteyebilirsiniz. Pozitif ruh halinizi korumaya ve kendinize özel nefes alma zamanları yaratmaya özen gösterin. Belki çok sevdiğiniz bir restoranda yemek, belki evde yalnız geçirilen bir gün, belki de ormanda yürüyüş. Sizi tüm koşturmacanın dışına çıkaracak özel günler yaratın kendinize. Motivasyonunuzu arttıracak, farklı bir şeyler yapmak da size iyi gelecektir.

2- Sağlıklı beslenmeye özen gösterin
Yaz aylarında yaşanan aşırı sıcaklar beslenme alışkanlıklarını da değiştirmemize neden olur. Ağır yemekler yerine yaz aylarında hafif ve sağlıklı yemekler seçmeye özen gösterin. Kızartmalar, hamur işleri gibi ağır yemekler yerine salatalar, zeytinyağlı yemekler tüketmek size kendinizi daha iyi hissettirecektir. Üstelik yaz aylarında daha yoğun bir sıvı ihtiyacınız olacağını da unutmayın ve bol bol su için.

3- Yeni deneyimlere açık olun
Daha önce deneyimlemediğiniz bir hobi ile eğlenebilir ve kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz. Bunun için çok sıra dışı şeyler yapmanıza gerek yok, rutinde yapmadığınız bir şeyi denemek bile size kendinizi iyi hissettirecektir. Örneğin her gün işe gittiğiniz yolu değiştirip biraz yürümek, belki deniz havası alarak güne başlamak gibi kolay uygulayabileceğiniz şeylerle başlayabilirsiniz.

4- Egzersizleri ihmal etmeyin
Hareket etmek her zaman iyi gelir. Spor yapmak başlangıçta zor gibi görünse de spor yaptıktan sonra kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Özellikle yaz ayları spor salonlarından çıkıp açık havada spor yapmak için iyi bir zamandır. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey spor yapacağınız saatleri iyi ayarlamak ve çok sıcak havalarda fazla hareket etmemek…

5- Uyku düzeninize gereken önemi gösterin
Yaz geceleri de sıcak nedeniyle uyumak daha zor olabilir. Yatak odanızı sadeleştirip dingin bir görünüme büründürün. Yaz aylarına uygun olan keten ve pamuk gibi kumaşlardan seçtiğiniz nevresimlerle cildinizin nefes almasını sağlayabilirsiniz. İyi bir nem transferine sahip kumaşlar uyurken kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Yatak odanız için yaza uygun nevresim takımları arıyorsanız mutlaka koleksiyonumuza göz atın.

6- Suyun gücünden faydalanın
Yaz aylarında suyun ferahlatıcı etkisine daha fazla ihtiyaç duyarız. Gün içinde eğer imkanınız varsa bir kaç kez duş alarak serinleyebilirsiniz. Ilık bir duş ile kendinizi yenilenmiş hissedersiniz. Elbette banyo sonrasında kendinizi yenilenmiş hissettiğiniz anlara da hafif ve yüksek su emici özelliği olan havlu ve bornozlar yakışır. Yaz aylarında dolgun havlular yerine daha hafif alternatifleri tercih edebilirsiniz. Pek çok kişi hafif havlunun su çekme özelliğinin daha az olduğunu düşünse de aslında bu bilgi doğru değildir. Kaliteli ve iyi üretilmiş hafif bir havlu oldukça iyi su çeker ve hızlı kuruma özelliği ile de doğru bir seçim olur. Koleksiyonumuzdaki havluları mutlaka inceleyin.

7- Cildinize gereken özeni gösterin
Yaz aylarında cildinizin ihtiyaçları da değişecektir. Her ne kadar güneş D vitamini açısından gerekli olsa da aynı zamanda uzun süre güneşin altından kalmanın cilde yarardan çok zararı olduğunu biliyoruz. Gün içinde güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaya özen gösterin, dışarı çıkarken mutlaka cildinizi koruyacak güneş kremlerini ve nemlendiricileri ihmal etmeyin.

8- Hafif ve bol giysiler tercih edin
Yaz aylarında cilde çok yapışan, dar kıyafetler giymek vücut ısınızı yükselteceğinden hem terlemenize hem de bazı enfeksiyon sorunları yaşamanıza neden olabilir. Mümkün oldukça hafif kumaşlardan üretilmiş ve sizi rahatsız etmeyen kıyafetler seçmeye özen gösterin. Özellikle evde olduğunuz zamanlarda böyle hafif giysiler seçmek konforlu hissetmenize yol açacaktır. Ev giyimi koleksiyonumuzdaki yazlık seçimlere göz atmaya ne dersiniz?

Küçük bir hatırlatma:
Yazın enerjisini evlere taşıyan renkleri ve size kendinizi yenilenmiş hissedeceğiniz hafif dokuları keşfetmek için Yaz Koleksiyonumuza mutlaka göz atın!



Pin It on Pinterest

Share This