Çiçekleri düzenlerken yaptığımız 5 hata - Casual Avenue Blog
1238
post-template-default,single,single-post,postid-1238,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Çiçekleri düzenlerken yaptığımız 5 hata

Çiçekleri düzenlemek çoğu zaman bize zor gelebiliyor, nereden başlayacağımızı düşünmek bile başımızı döndürebiliyor. Ama her ev sahibi, tam ortasında doğru bir şekilde düzenlenmiş bir çiçek olan masa düzeninin, odaya bambaşka bir hava kattığını bilir. Ve her erkek, hoş bir buketin düzeltilmesi zor şeyleri yumuşattığının farkındadır.
Peki size verilen veya aldığınız aranjmanları bir sonraki seviyeye nasıl taşıyabilirsiniz? Sır, yaygın yapılan bu 5 hatadan kaçınmakta.

cicek

1- Çok Çeşitli Çiçek Kullanmak
İşe ‘sizinle konuşan’ çiçekleri seçmekle başlayın. Size hitap etmeyen, içinize sinmeyen hiçbir çiçeği aranjmanınızın içine yerleştirmeyin. Sadece birkaç çeşit çiçek seçin, çiçek çeşitliliğini minimumda tutmaya çalışın.

2- Aşırı Eşleştirme
Çiçek renklerinin illa birbirine yakın olmasına gerek yoktur, uç renkler arasında geçiş renkleri kullanarak farklı tonlar yaratın. Burada önemli kısım, renkler arasındaki dengeyi sağlayabilmektir.

3- Çiçeklerin Gevşek Düzenlenmesi
Bir düzenleme yaparken, akılda tutulması gereken kelime “Küme” dir. Ve buradaki sihirli sayı, üçtür. Üç çiçekten oluşan kümeyi bir araya getirmeniz, doğal olarak, gözünüzün çiçeklere kaymasına ve dikkatinizin çekilmesine sebep olacaktır. Ekstra ipucu: Daha etkili görünüm için kümeleri vazonun kenarında konumlandırmaya çalışın.

4- Çiçeklerin Saplarını Düz Kesmek
Asla yapmayın! Onun yerine, çiçek saplarını çapraz şekilde kesin. Saplara açılı kestiğinizde, vazoda hidrasyon sisteminin oluşmasına neden olursunuz ve böylece vazonun dibindeki bakteri oluşumunu önlemiş olursunuz.

5- Suyu Yeterli Sıklıkta Değiştirmemek
Suyu günaşırı değiştirin, ve çiçeklerinizi daha mutlu etmek için çiçek besleyici kullanın.



Pin It on Pinterest

Share This