Ev hayatınızda daha mutlu olmanız için bilimin yapmanızı söylediği 9 şey - Casual Avenue Blog
2006
post-template-default,single,single-post,postid-2006,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Ev hayatınızda daha mutlu olmanız için bilimin yapmanızı söylediği 9 şey

Evinizin yeni, güzel dekore edilmiş veya temiz olması ev hayatınızdaki mutluluğunuz için yeterli değil ne yazık ki. Tam ve mutlak bir mutluluk yaşama şansınızı küçük değişikliklerle arttırmanız mümkün. İşte yapmanız gereken 9 basit şey:

1-Yeşil veya sarı duvarlar

Yakın zamanda Hollanda’da yapılan bir araştırma insanı en çok mutlu eden iki rengin sarı ve yeşil olduğunu ortaya koydu. Evdeki her duvaru bu renklere boyamak elbette çok cesur bir hareket olur ancak belki bir kaç duvarı yeşil veya sarıya boyayarak hem evinizi hem ruhunuzu canlandırabilirsiniz.

2- Taze çiçekler

Yine yapılan başka bir üniversite araştırması taze çiçeklerin insanlara mutluluk verdiğini gösteriyor.  Evinizin bir köşesine koyacağınız taze çiçekler sizi de tazeleyebilir. Hadi o zaman şimdi tam da bahar gelmişken taze çiçekler alma zamanı…

3- Duygusal fotoğraflar

Portsmouth Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre sevdiklerinizle güzel anlarınızda çektirdiğiniz fotoğraflara bakmanın sakinleştirici bir etkisi var. Başucunuzdaki kitaplarla veya başka şeylerle dolu olan komidinde sizi mutlu eden bir fotoğrafa yer açmaya ne dersiniz?

4-Vanilyalı mumlar

Yorucu bir günün sonunda mum yakmanın insana iyi gelen bir etkisi olduğu yadsınamaz. Oldukça rahatlatıcı bir etkiye sahip olan vanilyalı mumların kokusunun insanda hoş duygular ortaya çıkardığı da bir gerçek.

5- Günlük tutun

Günlük tutmanın terapi açısından oldukça faydalı olduğunu zaten bilmeyen yoktur. Yazmak insanın ruhuna iyi gelir elbette. Ancak başka önemli bir gerçek daha var ki dönüp geçmişte yazdıklarımızı okumak da bize iyi gelen şeylerden biri. Bir cümle bile olsa yazmayı ertelemeyin.

6- Tüylü dostlarımız

Köpeklerin insanın en iyi dostu olduğu yönündeki söylemler yalan değil. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki evde bizimle birlikte yaşayan tüylü dostlarımızın bize sağladıkları destek az buz değil. Bizi sosyalleşmeye ve daha kaliteli bir yaşam sürmeye zorlamaları bir yana aynı zamanda sakinleştirici etkileri de kaçınılmaz.

7- Çiçek kokuları

Kendinizi çiçeklerle dolu bir bahçede hayal etmenizi istesek? Bildiğiniz gibi kokuların beyinle doğrudan bir bağlantısı var ve bizi bir anda geçmişteki bir ana veya mutluluğa götürebilecek kadar güçlü. Evinizde çiçek kokuları olursa emin olun kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Bunun için gerçek çiçeklerden veya oda kokularından faydalanabilirsiniz.

8- Düzenli yataklar 

Yapılan anketler  yataklarını düzenleyenlerin kendilerini daha mutlu hissettiklerini gösteriyor. Sadece düzenli bir ortama sahip olmak değil, uyandığınızda yapacağınız bu bir kaç küçük hareket de size kendinizi iyi hissettirecek. Kendinizi daha iyi hissetmek için bir kaç dakika ayırmaya değmez mi? Üstelik akşam eve döndüğünüzde dağınık olmayan bir odaya girmenin mutluluk da cabası.

9- Asla unutmayın: Az çoktur

Araştırmalar evdeki çok eşyayla özellikle kadınların stres hormanları arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Çünkü daha çok eşya, daha çok iş yükü demek. Pek çok kişi dağınık bir evi bir sorun veya bir başarısızlık olarak gördüğünden az eşya her zaman daha az problem demek. Sakin bir ruh hali için yaşadığınız ortamdaki fazla eşyalardan kurtulun.

Kaynak: goodhousekeeping.com



Pin It on Pinterest

Share This