Yatak odanızda eşyalarınızı saklamak için daha fazla alan yaratmanın 6 akıllıca yolu - Casual Avenue Blog
2175
post-template-default,single,single-post,postid-2175,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Yatak odanızda eşyalarınızı saklamak için daha fazla alan yaratmanın 6 akıllıca yolu

Hepimiz geniş yaşam alanlarına sahip olmak isteriz ancak pek çoğumuz için özellikle şehir hayatında bu oldukça güçtür. Özellikle de ferah olması gereken yatak odaları da fazla eşya yüküyle ne kadar boşaltmaya ve düzenleme çalışsak da hep dolu görünür. Eğer siz de bu dertten muzdaripseniz ve daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa önerilerimize göz atın.

1-Yatağınızın altını kullanın

Feng Shui uzmanları bu konuya pek sıcak bakmasa da yatakların altı fazlalık olan eşyaları göz önünden kaldırmak için iyi bir alternatif. Bazalı bir yatak tercih edebilir veya yatağınızın altına sürgülü çekmeceler ekleyebilirsiniz. Eğer yatağınızı yeni aldıysanız veya değiştirmeyi düşünmüyorsanız kendiniz de yatak altı için kendi projelerinizi geliştirerek kendi çözümlerinizi üretebilirsiniz. Bu konuda Pinterest’ten biraz fikir almaya ne dersiniz?

2- Odanızdaki dolapları profesyonelce düzenleyin

Odanızdaki giysi dolabınız dışında kullandığınız şifonyer, komidin gibi ekstra dolapları akıllıca düzenleyin. Çekmeceler pek çok kıyafeti düzgünce saklamak için iyi bir alternatiftir. Geniş çekmeceleri düzgün kullandığınız takdirde ekstra yer kazandığınızı fark edeceksiniz. Ayrıca mevsimsel olarak kullanmadığınız kıyafetleri dolaptan çıkarmak ve vakumlu poşetlerle kaldırmak da iyi bir fikir olabilir. Her ne kadar vakumlu poşetler göze hoş görünmese de gerçekten işe yaradıkları kesin.

3- Ekstra alanlar yaratın

Dolabınızı güzel organize ettiniz ancak hâlâ yeterli alana sahip olmadığınızı düşünüyorsanız ekstra raflarla eşyalarınız için yeni alanlar yaratabilirsiniz. Eğer ev sahibi değilseniz veya duvarı deleceğiniz çözümler istemiyorsanız kapı arkasına askılar asabilir, giysilerinizi asabileceğiniz çubuklardan faydalanabilirsiniz. Mobilyalarınızı seçerken aynı zamanda eşyalarınızı organize etme konusunda da işlevsel olanları tercih edebilirsiniz.

4- Tüm duvar boyunca uzanan giysi dolapları

Bu pek ucuz bir çözüm olmayabilir. Veya yatak odanız gerçekten çok küçükse gözünüzü korkutabilir. Ancak boydan boya tüm bir duvarı kaplayan bir gardırapun çok fazla eşyayı ortadan kaldıracağı bir gerçek. Açık renk veya parçalı bir mobilya seçmek daha ferah görünmesine neden olabilir.

5- Gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu iyi belirleyin

Şüphesiz giysileriniz için gardıroptan daha iyi bir seçenek yok ancak tüm giysilerinize yıl boyunca ihtiyacınız var mı? Kışın giydiğiniz montlarınız ve ceketlerinizi yaz aylarında yatak altı gibi başka yerlere kaldırarak kalabalıktan kurtulabilirsiniz. Yatak odanızda kullanmadığınız ve fazlalık olan kitaplar gibi eşyaları evin diğer bölümlerine dağıtmak da iyi bir fikir olabilir.

6- Kapı arkasını kullanın

Kapıların arkası kapılar açık olduğu sürece görünmeyeceğinden iyi bir saklama alanıdır. Bu gizli alanları askılar veya küçük dolaplar için kullanabilirsiniz. Bu konuda sıra dışı fikirlere ihtiyacınız varsa Pinterest’e de göz atmanızı öneririz.



Pin It on Pinterest

Share This