Zamansız bir dekor yaratmanız için 8 ipucu - Casual Avenue Blog
2347
post-template-default,single,single-post,postid-2347,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Zamansız bir dekor yaratmanız için 8 ipucu

Ev dekorasyonuyla ilgilenenler için zamansız bir dekor yaratmak en büyük amaçtır. Trendler, her yıl yenilenen renkler ilginizi çekse de pek çok kişi uzun vadede zarafetini koruyan, konforlu ve sıcak bir ev yaratmayı hayal eder. Siz de eviniz her daim zamana uygun olsun aynı zamanda da sık sık büyük uğraşlar gerektirmesin istiyorsanız evinizi dekore ederken bu 8 önerimizi dikkate alabilirsiniz.

Dekore ederken işlevsellik önceliğiniz olsun

Dekorasyon dergilerinden fırlamış gibi duran evlerin çok çarpıcı olduğunu kabul ediyoruz. Ancak zarafete önem verirken orada yaşayacağınızı unutmayın ve özellikle de seçtiğiniz mobilyaların işlevsel olmasına da dikkat edin. Sadece kumaşlara, desenlere veya tarza aldanarak yaptığınız seçimler uzun vadede konforlu olmayabilir veya artık gözünüze ilk andaki kadar cazip görünmeyebilir. Rahat bir koltuk, işlevsel bir sehpa, eşyalarınızı ortadan kaldırabileceğiniz bir dolap zamansız bir dekorasyonun bel kemiğidir. Bütçenizin büyük kısmını gerçekten mobilyalarınıza ayırmaktan çekinmeyin.

Büyük parçalarda zamansız seçimler yapın

Yıllar boyunca değişecek trendlere uyum sağlayacak kumaşlara, renklere, desenlere öncelik verin. Yılın rengi olarak sunulan ve kalbinizi çelen renkler bir süre sonra cazibesini yitirebilir. Özellikle kolaylıkla değiştiremeyeceğiniz kanepe gibi ürünleri alırken klasik ve uzun yıllar seveceğiniz kumaşlara odaklanın. Zamansız parçaları seçtikten sonra küçük objeler ve aksesuarlarla dilediğinizce değişiklik yapabileceğinizi unutmayın.

Güncelliği korumak için yastıkları ve örtüleri kullanın

Örtüler, kırlentler, battaniyeler… Bu tip tekstil ürünleri değiştirmesi daha kolay ürünlerdir. Evinizi mevsimsel olarak değiştirirken veya görünümde küçük farklılıklar yaratmaya çalışırken bu ürünler üzerinden değişiklik yapabilirsiniz.

 

Nötr renkler her zaman klasiktir

Beyaz, siyah ve gri nötr renkler olarak adlandırılır. Bu renkleri diğer renklerle kombinlemek daha kolay olacağından tip renkleri ağırlıklı kullanmak her zaman size rahat bir alan bırakacaktır. Zamansız bir dekor yaratmak için bu renkleri renk paletinizin ana rengi yapabilirsiniz.

Az her zaman çoktur

Sevdiğiniz objeler, duvarlara asılacak tablo veya fotoğraflar, aksesuarlar… Burada seçimlerinizi yaparken aşırıya kaçmayın. Boş alanlar bırakmak odayı yorucu olmaktan kuratacak aynı zamanda daha nefes alan alanlar yaratmanızı sağlayacaktır. Aydınlatmadan dekoratif aksesuarlara kadar her şeyi detaylıca düşünün, bir arada nasıl görüneceklerini gözünüzde canlandırmaya çalışın. “Az her zaman çoktur” cümlesi mottonuz olsun. Seçimlerinizi yaparken gerçekten o eşyanın o alanda olmaya değip değmeyeceğini sorgulayın.

Eskiyi ve yeniyi harmanlayın

Zamansız bakış genellikle eski ve yeninin bir arada uyum içinde olmasını gerektiriyor. Farklı zamanlara ait klasik parçaları karıştırmak her zaman iyi bir fikirdir. Veya eski bir mobilyanızı boyayarak farklı bir görünümle yeniden kullanmak. Bu konuda yaratıcı olmaktan çekinmeyin.

En iyi parçaları toplayın

Pek çoğumuz bir şeyleri toplamayı ve bir arada sergilemeyi seviyoruz. Bu kimi zaman fotoğraflar, kimi zaman çok sevdiğimiz seramik aksesuarlar olabilir. Seçimlerinizi yaparken her gördüğünüzü eve taşımak yerine en sevdiklerinizi seçmeye gayret edin. Eğer bu seçimi yapmak zorsa hepsini bir kerede sergilemek yerine seçimler yaparak farklı zamanlarda kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu değişiklik gözünüze de hoş görünecektir.

Gerçekten sevdiğiniz şeylerle yaşayın

Ev çoğu zaman hepimiz için bir sığınak. Oranın size ait bir alan olduğunu ve sizi yansıtması gerektiğini unutmayın. Gerçekten sevdiğiniz mobilyaları, aksesuarları veya ürünleri seçmek size her zaman kendinizi daha iyi hissettirecektir. Sadece moda olduğu veya başkaları beğendiği için seçimler yapmayın. Sizin stilinizi yansıtan seçimler sizi daha mutlu kılacaktır.

Tags:


Pin It on Pinterest

Share This