Country tarzında dekore edilmiş yatak odaları - Casual Avenue Blog
998
post-template-default,single,single-post,postid-998,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Country tarzında dekore edilmiş yatak odaları

Gün içinde yaşadığımız koşturmacanın bittiği, huzurlu uykular uyumak istediğimiz, yeni bir güne tazelenerek uyanmayı umduğumuz yerlerdir yatak odaları. Bu nedenle aslında en büyük özeni hak eden mekanlardan biridir. Yumuşacık, şık bir nevresim takımında güne uyanmak, konforlu bir uyku uyumak sadece o anı değil, tüm gününüzü etkiler. Siz de country tarzı dekorasyonun sıcaklığını yatak odalarınıza taşımak istiyorsanız işte size önerilerimiz;

Doğallığı her zaman ön planda tutun

Seçtiğiniz mobilyalardan tekstil ürünlerine kadar her şeyde doğal ürünleri tercih edin. Yaşanmışlık hissi veren ahşap mobilyalar seçerek işe başlayabilirsiniz. El yapımı yataklar, ferforje yatak başlıkları, eskitilmiş görünümleriyle yatak odalarına vintage hava katan komodinler ile hem şık hem de yalın bir görünüm yakalayabilirsiniz. Mobilya seçimi konusunda önerilere ihtiyacınız varsa mobilya kategorisindeki ürünlerimizi inceleyerek fikir alabilirsiniz.

Geniş bir yatak odasına sahipseniz yatak odanızda şık bir berjel ile geceleri kendinize bir okuma köşesi yaratabilirsiniz. Eğer ayrı bir giyinme odanız yoksa seçtiğiniz gardırop ve makyaj masalarınızı da yatağınızla uyumlu olarak ahşap malzemelerden seçebilirsiniz.

Tarzınızı, seçtiğiniz tekstil ürünlerinde de koruyun

Dekorasyon konusunda öncelik her zaman mobilyalara ve duvar renklerine verilir. Oysa ki seçtiğiniz nevresim takımları, yerde duran halı, perdeleriniz odanın tüm görünümünü baştan aşağı değiştirecek bir etkiye sahiptir. Tekstil ürünlerini seçerken önceliğiniz country tarzının ruhuna uygun olarak ekose, çiçekli veya çizgili desenleri tercih etmek olmalıdır. Gösterişli, parıltılı kumaşlardan kaçınmalı, yatak odanızın konforlu görünümünü tekstil ürünleriyle de pekiştirmelisiniz. Country tarzının vazgeçilmez deseni ekoseler ile yatak odanıza pozitif enerji katabilir veya çizgili desenin hareketinden faydalanabilirsiniz. Nasıl bir nevresim takımı seçsem diye düşünüyorsanız size yatağınızı daha çok sevdirecek Nevresim Takımlarımıza ve yatağınızı daha düzenli gösterecek şık Yatak Örtüsü önerilerimize göz atın. Yatağınızı tamamlayıcı bir ürün olarak yatak örtüsü yerine hafif, dokusuyla hoş bir etki bırakacak, aynı zamanda görünümüyle odanıza taze bir görünüm kazandıracak pike örtüleri de tercih edebilirsiniz. Özellikle yaz ayları için ideal olan pike örtüleri aynı zamanda kanepelerinizde throw olarak da değerlendirebilirsiniz.

Tekstil ürünlerinde dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu ise seçtiğiniz ürünlerin birbiriyle olan uyumlarıdır. Çizgili desenin sertliğini çiçek desenli bir kırlent ile kırabilirsiniz ancak ekose desenli perdeleri çizgili bir halı ile kullanmak oldukça karmaşık bir görünüm yaratacaktır. Bu nedenle seçimlerinizi yaparken öncelikli olarak kullanacağınız dominant deseni seçmeli, diğer ürünleri onunla kombinleyerek düşünmelisiniz. Yatak odanızda huzurlu bir uyku uyumak için sadelikten uzaklaşmamaya dikkat edin.

Göz alıcı ve parlak duvar renklerinden kaçının

Yemek odası için sarı veya turuncu bir renk oldukça şık görünebilir ancak yatak odanızda size huzur verecek renkleri tercih etmelisiniz. Uçuk pastel renklerin sakinleştirici etkilerinden faydalanabilir, toprak rengi gibi doğada var olan renklerle doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz. Duvarda cesur yaklaşımlar arıyorsanız çizgili veya minik çiçek desenli duvar kağıtlarını kullanabilirsiniz. Eğer çizgili bir duvar kağıdı kullanacaksanız önerimiz tüm oda yerine küçük bir alanda kullanmanız ve çizgilerin kalınlıklarına ve renklerine dikkat etmenizdir. Çizgili desen kullanımıyla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz çizgili desenin kullanımına yönelik ipuçlarımıza göz atabilirsiniz.

Detaylara önem verin

Seçtiğiniz tüm aksesuarlar ve dekoratif ürünler oldukça önemlidir. Sadece sevdiğiniz için farklı objeleri bir araya getirmeniz karmaşık ve kişiliksiz bir görünüm yaratacaktır. Dekoratif aksesuarları seçerken yaratmak istediğiniz tarza uygun ürünler seçin. Duvarlarda açık rafla kullanarak eski vazoları şık biblolar ile kombinleyebilir, aynı zamanda yatak odanız için başucu kitaplarınızı koyacağınız minik bir kitaplık yaratabilirsiniz. Yatak odanızda düzeni sağlamak için hasır sepetlerden faydalanabilirsiniz. Kullanmadığınız battaniyeler ve hatta kozmetik ürünlerinizi minik hasır sepetler ile düzenleyebilirsiniz.

Yatak odanız için mutlaka değerlendirmeniz gereken bir diğer dekoratif ürün de kırlentler. Yatağınızın üzerindeki kırlentler sadece renkli bir görünüme neden olmaz, aynı zamanda yatağınızı daha da konforlu gösterir. Yatak odanızda minik bir dokunuşla değişiklik yaratmak için kırlent koleksiyonumuza mutlaka göz atın.

Aksesuarları kullanım alanları dışında kullanmaktan çekinmeyin

Eski bir valiz, eski sandıklar, ahşap sehpalar… Eğer geniş bir yatak odasına sahipseniz tüm bu aksesuarları dekoratif bir malzemeye dönüştürebilirsiniz. Ahşap sehpayı başucunuzda bir komodin olarak kullanabilir, eski sandıklara eşyalarınızı kaldırırken aynı zamanda yatağınızın ayak ucunda kullanarak şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Eski ve artık kullanılmayan vintage valizleri üst üste koyarak dilerseniz yatak odanız için bir sehpa dilerseniz ortalıkta görünmesini istemediğiniz eşyalarınız için birer minik dolaba dönüştürebilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This