Sarı ile Dekorasyonda Farklılık Yaratın - Casual Avenue Blog
2112
post-template-default,single,single-post,postid-2112,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Sarı ile Dekorasyonda Farklılık Yaratın

Dekorasyonda renk kullanımları konusunda cesursanız renk seçenekleriniz oldukça fazlalaşır. Parlak güneş, ışıltı, canlı bir görünüm… Sarı yazı çağrıştırsa da aslında sadece bir yaz rengi değil. Ruh halini canlandıran, mutluluk veren renklerden biri olan sarının tüm yıl boyunca yaşam alanlarınızda olması size kendinizi daha iyi hissettirmez miydi? Güneşi özleyeceğimiz zamanlar yakınken evinize biraz sarının ışıltısını katmaya ne dersiniz? İşte sarıyı dekorasyonda kullanmak için ipuçları…

Parlak sarı duvarlar

Son dönemlerde klasik açık renklerden daha parlak renklere geçiş daha güçlü görüntüler elde edilmesine neden oldu. Her zaman söylediğimiz gibi; duvarlarınız için seçtiğiniz renkler atmosferi baştan aşağı değiştirir. Eğer dekorasyonda cesur adımlar atmaktan korkmuyor ve yaratıcılığınıza güveniyorsanız duvarlarınızı sarıya boyayabilir, odanıza daha aydınlık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Evinizin her yerinde kullanabileceğiniz sarıları özellikle gün ışığı almayan veya daha az alan odalarda kullanarak sıcak bir görünüm yaratabilirsiniz. Beyaz bir tavan, sarı bir duvar, beyaz süpürgelikler oldukça modern bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır.

Sarıyı fazla iddialı bulanlardan mısınız?

Sarıyı her zaman parlak kullanmak zorunda değilsiniz. Eğer bu sizin için fazla iddialıysa sarının daha doymuş, daha mat hallerini tercih edebilir veya tek duvarda bu rengi deneyebilirsiniz. Özellikle gri veya siyah mobilyalarınız varsa ortaya çıkan görünüm oldukça çarpıcı olacaktır.

Sarıyı mutfaklarınızda ahşapla birlikte kullanın

Eğer doğal ışıktan yoksun bir mutfağınız varsa sarı evin bu hareketli kısmı için harika bir seçenek olacaktır. Özellikle de sarı ışıkla ve ahşap mutfaklarla etkileyici bir görünüm yaratmanız kaçınılmaz. Rustik dekorasyonu sevenler ahşap paneller ile doğal bir etki yaratabilirler.

Sarının tonları arasında geçiş 

Sarı gradyen olarak tabir edilen renk geçişleri açısından oldukça avantajlı renklerden biri. Sarıyı tek başına kullanmak yerine farklı tonlarıyla kullanarak duvarınızda daha hareketli bir görünüm yaratabilirsiniz. Açıktan koyu renge doğru ilerleyen renk geçişi vurguyu duvara yapmak için iyi ve kolay bir tekniktir.

Misafirlerinizi daha ilk anda sarıyla selamlayın

Çoğu zaman evimizin kapısı gibi detayları fazla önemsemesek de aslında evin giriş kısmı olduğundan oldukça önemlidir. Sizi yansıtan evinizin kapısını sarıya boyayarak hem diğerlerinden ayırabilir, hem de davetkâr bir görünüm yaratabilirsiniz. Özellikle kapınızın giriş kısmına yeşil bitkiler veya renkli çiçekler koymak kontrast etki yaratmanızı sağlayacaktır.

Küçük objelerle de sarının etkisinden faydalanabilirsiniz

Eğer duvarları boyamak sizin için iddialıysa ve işe daha ufak bir yerden başlamak istiyorsanız o zaman sarıyı mobilyalarınızda veya objelerde denemenizi öneririz. Mesela sarı bir koltuk, sarı kırlentler, sarı bir sehpa odanıza tek başına bile enerji katacaktır.

Yatak odanıza altın sarısı bir görünüm kazandırmanın sade bir yolunu arıyorsanız Ellwood Nevresim Takımını veya Hampton Keten Yatak Örtüsünü tercih edebilirsiniz. Eğer minik bir değişiklikle başlamak isterseniz Ellwood Koleksiyonundaki Ellwood Yastık Kılıfları , Ellwood Çarşaf veya Ellwood Nevresimi tek başına sipariş ederek, farklı renkler veya desenlerle de kombinleyebilirsiniz. Sarının cazibesine kanepelerde de yer vermek isteyenler için Wave Kırlent ve sarının yazı çağrıştıran enerjik ruhuyla kışa hazırlık yapmak isteyenler içinse önerimiz doğal örgü görünümüne sahip Messina Örgü Battaniye.

Banyolarınızda sarının enerjik etkisinden yararlanmak için Chicago Havlu ve Phuket Havlu‘yu tercih edebilirsiniz. London Bambu Havlu da canlı rengiyle sarıyı banyolara taşımanın farklı bir yolu.



Pin It on Pinterest

Share This