Küçük alanları daha geniş göstermenin 10 yolu - Casual Avenue Blog
1213
post-template-default,single,single-post,postid-1213,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Küçük alanları daha geniş göstermenin 10 yolu

Özellikle apartman dairesinde yaşayanlar için küçük odalar veya küçük mutfaklar sorun teşkil edebiliyor. Doğru bir tasarım, doğru bir dekorasyon ile küçük alanları daha geniş göstermeniz mümkün. İşte daha ferah alanlar yaratmak için 10 ipucu;

1- Odayı daha yüksek göstermek için tavanızı ya boyayın ya da duvar kağıdı ile kaplayın.
Gözlerin yukarı bakmasını sağlayan her şey, odanın daha büyük hissedilmesini sağlar.

2- Duvarda ve zeminde açık renkler kullanın
Koyu renkler odada daha sıcak bir ortam yaratırken, ışığı yansıtmak yerine emerler, böylece alanın daha küçük algılanmasına sebep olurlar. Odanın daha havadar gözükmesini sağlamak için duvar ve zeminde açık renkleri tercih edin.

3- Ferahlık hissi yaratmak için mobilyalarınız ile duvar arasında mesafe bırakın.
Mobilyalarınızı duvara yaslamak sıkışık bir ortam yaratır. Büyük objeler ile duvar arasına sadece birkaç santim mesafe koymak bile alanın daha geniş görünmesini sağlar.

4- Gizli depolama alanlarından ve çok fonksiyonlu ürünlerden faydalanın.
Altında gizli depolama alanı bulunan sehpalar, hem puf hem de saklama alanı fonksiyonlarına sahip mobilyalarla odadaki fazlalıklardan kurtulup, göz yormayan bir ortam yaratabilirsiniz.

5- Tavana yakın raflar ile göz odağını yukarı çekin
İlk maddede bahsettiğimiz gibi göz odağının, tavan gibi odanın yüksek yerlerine çekilmesiyle daha uzun ve geniş bir oda izlenimi yaratabilirsiniz.

6- Tek bir kanepe ile yığılmayı engelleyin
Küçük oturma odaları için, birkaç parçadan oluşan oturma grubu yerine, tek bir kanepeyi tercih edin, bakış alanının dağılması yerine tek bir noktaya odaklanmasını sağlayarak odanın daha geniş görünmesini sağlayın.

7- Odayı daha uzun ve geniş göstermek için çizgileri kullanın
Tıpkı giyimde olduğu gibi çizgili bir halı veya kilim odayı daha geniş veya uzun gösterebilir. En etkili kullanımı bulabilmek için çizgili objeyi odayı en uzun gösteren yere yerleştirin.

8- Raflarda renk kodu uygulaması
Renkleriyle veya ölçüleriyle gruplandırılmış küçük objeler daha akıcı hissettirecektir. Raflarınızdaki kitapları ve diğer objeleri renklerine göre gruplandırarak her rafa ayrı bir rengin hakim olmasını sağlayabilir ve böylece daha düzenli bir görünüm yaratabilirsiniz. Düzenli, derli toplu görünüm, gözü yormayacağı için daha ferah bir ortam sağlayacaktır.

9- Pencerelerinizde perde kullanmayın
Daha çok ışık, odaya derinlik katar. Eğer sizi düşündüren mahremiyetinizse, daha kalabalık gösteren perde yerine jaluzi kullanabilirsiniz.

10- Odanızı küçük parçalara bölmek için küçük kilimleri kullanın
Özellikle stüdyo dairelerde çok kullanışlı olan bu yöntemle, bir odada, birden fazla kısım yaratarak, odanın çok daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This