Kitaplarınızı düzenlemenin 7 renkli yolu - Casual Avenue Blog
1406
post-template-default,single,single-post,postid-1406,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Kitaplarınızı düzenlemenin 7 renkli yolu

Kitapseverlerin okudukları kitaplara karşı hislerini ‘Aşk’ olarak nitelendirirsek aslında çok da abartmış sayılmayız. Onlara karşı bağlılıklarını ve sadakatlerini tarif etmek için daha uygun bir kelime olamaz. Yeni edindikleri ve okunmayı bekleyen kitaplarına karşı duydukları müthiş heyecan ise gerçekten izlenmeye değer.

Siz de bir kitapseverseniz eminiz ki kitaplarınızı evinizin en güzel yerinde sergilemekten ve onlarla gün içinde defalarca göz göze gelmekten fazlasıyla mutlu oluyorsunuzdur. Neyse ki duvarlarınızı kitaplarınızla doldurma konusunda sınırsız seçeneğe sahipsiniz ve bu konuda, sizinle paylaşmak istediğimiz ve hoşunuza gideceğini düşündüğümüz birkaç önerimiz var.

1. Arka plan Rengi

Görsel-1-arkası-renkli
Kitaplığınızın arka kısmını, farklı bir renge boyayarak daha göze çarpan bir görüntü elde edebilirsiniz. Arka plan rengi için duvarınızın rengine yakın bir renk seçerek odanız içinde bir uyum yakalayabilir veya daha etkili bir renk ile güçlü bir odak noktası yaratabilirsiniz.

2. Boş alanları değerlendirin

Görsel-2-boş-alanlar
Kitaplığınızın yeri konusunda dilediğiniz kadar özgürsünüz. Görseldeki gibi bir pencere köşesini, duvara gömülmüş bir kitaplık ile hem yer kazanmak hem de evinizdeki kullanılmayan boşlukları değerlendirmek için kullanabilirsiniz.

3. Canlılık Katın

Görsel-3-canlılık-katın
Beyaz veya açık renk ağırlıklı odalar için, raflarınızı ve kitaplıklarınızı canlı renkli kapaklı kitaplarla doldurarak, odanızı canlandırabilirsiniz.

4. Bazen Sadelik Daha Etkilidir

Görsel-4-sadelik
Çok geniş alanlara sahip olmayan odalar için, dar kitap raflarını veya kısa kitaplıkları tercih edebilirsiniz. Sade ve yalın görünüm için kitaplarınızı hem dikine hem de enine yerleştirerek doğal bir hava yakalayabilirsiniz.

5. Uyku Öncesi Kitapları

Görsel-5-uyku-öncesi
Her ne kadar uyumadan önce kitap okumayı sevenlerin sayısı bir hayli yüksek olsa da nedense yatak odalarımızda kitaplık bulundurmayız. Baş ucumuzda birkaç kitap bize yeterli gelir. Peki, görseldeki gibi şık, 3 raflı bir mobilya yatağınızın ucunda pek alımlı durmaz mıydı?

6. Okuma Köşesi

Görsel-6-oturma-köşesi
Kitaplığınızın hemen yanına, eğer mümkünse pencerenizin önüne, alt kısmını depo alanı olarak da kullanabileceğiniz bir oturma köşesi yaratabilirsiniz.

7. Yeniliklere Açık Olun

Görsel-7-yenilikler
Kitaplığınız için sıra dışı bir şeyler düşünüyorsanız, görseldeki gibi yenilikçi düşüncelere hazırsınız demektir. Her ne kadar çok fazla kitap yerleştirme imkanınız olmasa da, bu tip dönüştürülmüş ürünler modern görüntüsünün yanı sıra odalarınızın daha ferah olması sağlayacaktır.

Yazımızın en başında belirttiğimiz gibi, kitapseverler kitaplarına oldukça düşkündür ve onlar için kitapları zaten fazlasıyla kıymetlidir. Onların hak ettiği değere yakıştığını düşündüğümüz birkaç öneriyle, bizim için sizlerin de ne kadar değerli olduğunu anlatabilmek istedik. Umarız yazımızı beğenmişsinizdir.



Pin It on Pinterest

Share This