Kırlentleri kombinlerken dikkat etmeniz gereken 5 önemli nokta - Casual Avenue Blog
2087
post-template-default,single,single-post,postid-2087,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Kırlentleri kombinlerken dikkat etmeniz gereken 5 önemli nokta

Bir odaya farklı ve kişisel bir görünüm kazandırmanın en kolay yollarından biri dekoratif yastıkları kullanmaktır. Kırlentler bir odaya daha cazip bir görünüm kazandırırken aynı zamanda farklı tarzları denemenizin ve dekorasyon anlayışınıza en uygun olanı görmenin de en hesaplı yoludur. Farklı dokularda, renklerde veya boyutlarda kırlentleri seçerek siz de odanıza estetik bir görünüm kazandırmayı düşünürseniz işte işinize yarayacak ipuçları…

Odanızın genel renklerine odaklanın

Evinizdeki herhangi bir alanı dekore ederken düşünmeniz gereken öncelikli şey renklerdir. Odanızın genel görünümüne bakarak renk paletinden uygun olan renkleri ayırın. Bunu yaparken kanepe, perde ve halı gibi büyük parçalardan kilit renkleri seçmeyi düşünebilirsiniz. Bunu yaparken yaratmak istediğiniz görünüme bağlı olarak açık ve parlak renkleri, doğal görünüme sahip renkleri dikkate alarak kullanmanız gereken renkleri daraltarak daha doğru bir sonuca ulaşabilirsiniz.

 

 

Katmanları kullanın

Farklı katmanları kullanmak odanıza daha cazip bir görünüm kazandıracaktır. Bunu yaparken farklı dokuları, farklı renkleri veya farklı boyuttaki kırlentleri bir arada kullanmaya çekinmeyin. Bu katmanlar odaya daha taze ve hareketli bir görünüm kazandıracaktır. Örneğin bir büyük kare kırlent, bir küçük kırlent ve küçük dikdörtgen bir kırlenti bir arada kullanmak iyi bir fikir olacaktır.

 

Yastık sayısına karar verin

Eğer daha önce kırlentlerle ilgili farklı tarzlar denemediyseniz işe en basit yoldan başlayarak sayılara odaklanın. Modern bir görünüm yakalamak için 3-5 gibi tek sayılarda kırlentler kullanabilirsiniz. Eğer daha klasik ve daha dengeli bir görünüm yakalamayı hedefliyorsanız ikiveya dört yastığı bir arada kullanabilirsiniz.

 

Desenlere odaklanın

Desenler görünümde karar vermeniz gereken esas noktalardır. Aynı anda birden fazla deseni bir arada kullanmak istiyorsanız büyük ve küçük desenli kırlentler seçerek birbirine uydurmaya çalışın. Çok büyük ve birbirinden çok farklı desenleri veya baskıları bir arada kullanmak hem gözü yoracak hem de uyumsuz bir görünüm yaratacaktır.

 

Tek renk kırlentlerle dengeleyin

Farklı desenlerin yaratabileceği karmaşayı önlemenin en iyi yolu tek renk kırlentlere odaklanmaktır. Odanızdaki perdeler, halılar zaten büyük ve dikkat çekici desenlere sahipse tek renkli, desensiz kırlentler seçmenizde yarar var. Yine 3 farklı kırlenti kombinlerken arada tek renk kullanmak daha dengeli olacaktır. Örneğin ekose desenler seçtiyseniz benzer renkleri bir arada kullanabilir, araya düz tonlarda bir kırlent atarak daha düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz.

Temel noktalarda karar kıldıysanız size fikir vermesi için kırlent koleksiyonumuzu inceleyebilir, kanepelerinize veya yataklarınıza kırlentlerle farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This