İç dekorasyonda 2019 trendleri - Casual Avenue Blog
2099
post-template-default,single,single-post,postid-2099,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

İç dekorasyonda 2019 trendleri

Henüz 2018 yılının ortalarındayız ancak bir sonraki yılın dekorasyon trendleri kendini göstermeye, ortaya çıkmaya başladı. 2019 yılı için İskandinav stilinin öne çıkacağı bir yıl desek yanılmış olmayız. Konforun ön planda olduğu, minimalist tasarımların yer aldığı İskandinav tarzının en baskın öğesi ile doğallık. Dondurmaları andıran pastel renkler, geometrik desenler ve daha fazlası… 2019 iç mekân dekorasyonunda bizi neler bekliyor?

Doğal pastel renkler

Dekorasyon dergilerine veya Pinterest’e biraz göz gezdirirseniz doğal pastel renklerden oluşan renk paletinin geri döndüğünü görebilirsiniz. Yeşiller, bej ve gri karışımları, nötr tonlar, derin maviler, sıcak yeşiller daha yoğun olarak evlere dönüyor.

İskandinav tarzına yeni soluk

 

Son dönemlerin en çok tercih edilen stillerinden biri olan İskandinav tarzı bu kez yine karşımızda. Ancak bu kez biraz daha yenilenmiş olarak. Örneklere baktığımızda Japon minimalizminin İskandivan stili ile buluşması karşımıza daha sık çıkacak gibi görünüyor.

Etnik motifler      

               

Küreselleşme kendini her konuda gösteriyor. Dekorasyondaki yansımaları da kaçınılmaz. Bilgiye daha kolay ulaştığımız, daha çok seyahat ettiğimiz bir dönemde olmamız dekorasyon anlayışımıza da yenilikler getiriyor. Asya ve Afrika kabilelerinin kültürlerinden esinlenen sıra dışı motiflerden ilham alan tasarımcılar sayesinde etnik motifler kilimlerden minderlere kadar uzanan geniş bir yelpazede evlerimizde kendine daha çok yer bulacak.

Duvar kağıtlarında çılgın yaklaşımlar

Büyük çiçekler, renkli kuşlar,bulutlar… Duvar kağıtlarını evin bir köşesinde odak noktası yaparak dekorasyonda biraz çılgınlık yapma zamanı…

Dondurma renkleri

Görsel: CKC Custom Homes

Gözünüzün önüne rengarenk bir dondurma külahını getirin. Dondurma renkleri bu yıl hem modada hem de dekorasyonda büyük bir trend olacak. Bu renkleri evinizde belki vazo gibi dekoratif ürünlerde veya sandalye gibi koçük mobilyalarda kullanabilir, belki bir adım daha ileriye götürerek duvarlarınızı bile boyayabilirsiniz.

Geometrik şekiller

Geçtiğimiz yıllarda kırlentler ve kilimlerde görmeye alıştığımız geometrik şekiller bu yıl fayanslardan duvar kağıtlarına kadar her yerdeler… Dekorasyon artık sadece aksesuarlar ve mobilyalarla sınırlı değil, son bir kaç yıldır döşemeler ve tavanlar da kullanılıyor. Bu yıl büyük değişimlerin etkisini daha çok göreceğiz.

Tavanlara farklı yaklaşımlar

Normalde düz renkte görmeye alışkın olduğumuz tavanların da 2019 yılında dönüştüğüne şahit olacağız. Genelde 5. duvar olarak anılsa da tavanlar bugüne kadar ihmal edilmişti, bu kez dekorasyona hareket kazandırmanın bir yolu olarak tavanlarda da farklı yaklaşımlar göreceğiz.

Gradyan renk geçişleri

Koyu tonlardan açık tonlara veya bir renkten başka bir renge geçişi anlatmak için kullanılan gradyan terimi bu kez duvarlarda hayat buluyor. Ancak bu fikri uygulamak için ustalık gerektiğinden eğer bu konularda çok yetenekli değilseniz işi profesyonellere bırakmanızı öneririz.

Yeşil bitkiler yine evlerimizde

Her daim trend olan yeşil bitkiler bu yıl da evlerimizde. Bitkiler sadece bir dekorasyon objesi olarak değerlendirilmiyor, aynı zamanda iç mekanların temizlenmesi açısından da sağlıklı olduğuna inanılıyor. Evlere cazip ve hoş bir görünüm kazandırmanın en kolay yollarından biri olan yeşil bitkilere yeni yılda da evlerimizde yer vereceğiz.



Pin It on Pinterest

Share This