Evinizin Koridorunu Daha Hoş Bir Görünüme Kavuşturmanız İçin Basit Öneriler - Casual Avenue Blog
2213
post-template-default,single,single-post,postid-2213,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizin Koridorunu Daha Hoş Bir Görünüme Kavuşturmanız İçin Basit Öneriler

Evimizin girişi veya koridoru bir oda olmadığı için genellikle göz ardı edilen yerlerden biri olsa da aslında oldukça önemli bir alan. Misafirlerimizi karşıladığımız, evimize gelen herkesin istisnasız gördüğü bu alan da evimizin geri kalanı gibi hem rahat hem de bizi yansıtmalı. Biraz üzerine düşünüp biraz yaratıcı olarak hoş koridorlar yaratmak mümkün. İşte bu yazımızda koridorunuzun daha hoş görünmesi için size bazı önerilerimizi okuyacaksınız.

1- Alanı doğru kullanın

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi dekorasyon konusunda çalışırken sadece göze hoş görünmesi yetmez, aynı zamanda işlevsel de olmalı. Koridorunuzu dekore ederken öncelikle bu boş alanı hakkıyla kullandığınızdan emin olun. Kimi koridorlar oldukça dar olabilir, eğer bu kısımda eşyalarınızı koyacağınız bir alana ihtiyacınız varsa duvar askılarını deneyebilirsiniz. Bu konuda iyi bir öneri olduğunu düşündüğümüz şu blog’a göz atmanızı öneririz.

Callwey

2- Koridoru bir galeri gibi kullanabilirsiniz

Koridorunuzun duvarlarını biraz renklendirmeye ne dersiniz? Aile fotoğrafları, sevdiğiniz resimler, sizin için anlam ifade eden görseller… Birbiriyle uyumlu görseller kullanarak koridorunuzu kişiselleştirebilir, aynı zamanda duvarları bakılmaya değer hale getirebilirsiniz.  Çıplak duvarları daha etkileyici bir görünüme kavuşturmanın bir diğer yolu da duvarlara minik raflar yaparak biblolar veya sevdiğiniz farklı objelerle süslemek…

3- Duvarlara farklı bir dokunuş

Duvarlarınız düz görünümünden sıkıldınız ve hızlı bir çözüm mü arıyorsunuz? Duvar kağıtlarını denemeye ne dersiniz? Örneğin çizgili bir duvar kağıdı kullanarak modern bir görünüm yakalayabilir veya duvar çıkartmalarıyla düz görünüme sahip duvarlarınızı renklendirebilirsiniz.

4- Aynaları kullanarak algıyı değiştirin

Aynalar çoğu zaman küçük alanları daha geniş göstermek konusunda oldukça iyidir. Siz de koridorunuzda aynaların bu gücünden faydalanabilirsiniz. Duvara bitişik duran dar bir konsol ve yuvarlak bir ayna dar alanların en iyi arkadaşıdır.

5- Kilimleri kullanın

Dar ve uzun bir koridorunuz mu var? Uzun bir kilim veya desenli bir halı seçerek daha sıcak bir görünüm yakalayabilirsiniz. Üstelik seçtiğiniz kilimin tarzına uygun olarak dekorasyonu tamamlamayı unutmayın. Örneğin etnik kilimleri ona uygun bir avize ve halının desenindeki renklere sahip çerçevelerle kombinleyerek dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

6- Duvarlar için farklı alternatifler

Duvarlarınızın raflar veya dolaplarla fazla boğucu olacağını mu düşünüyorsunuz? Şık ve doğal görünüme sahip ahşap kancalara ne dersiniz? Kancalar hem çanta ve şapka gibi aksesuarları ortadan kaldıracak hem de yaşayan bir yere dönüşmesini sağlayacaktır.



Pin It on Pinterest

Share This