Evinizdeki Küçük Alanları Değerlendirin - Casual Avenue Blog
1519
post-template-default,single,single-post,postid-1519,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizdeki Küçük Alanları Değerlendirin

Büyük şehirlerde yaşayan insanların trafik ve kalabalık gibi dertlerinden belki de en büyüğü, başlarını sokabilecekleri bir ev bulmak.

Emlak fiyatlarında, yoğun talep yüzünden oluşan artış sonucunda, ev sahipleri ya geniş evlerini 2 ayrı stüdyo tipi daireye dönüştürüyorlar ya da evlerini çok yüksek fiyatlardan kiralıyorlar. Stüdyo tipi dairelerde yaşamanın zorluklarından biri de ihtiyaçlarınızın fazla olmasına rağmen çok fazla alana sahip olmamanız.

Yurt dışı kaynaklı bazı mobilya ve ev dekorasyonu firmaları her ne kadar bu ihtiyaçlara karşı fazlasıyla çözüm üretmeye çabalasa da, iş dönüp dolaşıp yine sizin hayal gücünüze ve dekorasyon bilginize kalıyor.

Yeterli alana sahip olmadığınızı düşündüğünüz bir evde yaşıyorsanız, zaten küçük alanları değerlendirme konusunda az çok bilgiye sahipsinizdir. Hem bilgilerinizi yenilemek hem de sizlere yeni fikirler sunmak için, küçük alanları değerlendirmek üzerine bu yazıyı hazırladık, umarız beğenirsiniz.

Modüler Mobilyalar

raf

Az önce bahsettiğimiz, özellikle küçük alanlara sahip evlere odaklanmış mobilya ve ev dekorasyon firmalarından rahatlıkla edinebileceğiniz modüler mobilyalarla, depolama alanlarınızı maksimum seviyeye çıkarabilir ve evinizdeki fazlalıkları gözden ve ayakaltından uzak tutabilirsiniz. Size yer kazandıran mobilyalarınız yetersiz kalıyorsa, duvarlarınızı da kullanmayı ihmal etmeyin. Sayısız dekoratif raf seçeneklerinden evinize en uygun olanı seçin ve duvarlarınızı da kullanmaya başlayın.

Ayaklı, Camlı ve Aynalı

Mobilya seçiminde odanızın mevcut alanını daraltmayan ve hatta daha geniş gösteren ürünleri tercih etmelisiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Odanın boyutunu görsel olarak daha geniş göstermek için tasarımcılar ve mimarlar, negatif alan (mobilyanın saran boşluk) denilen tekniği uygularlar. Siz de bu tekniği kolayca uygulayabilirsiniz. Örneğin, mobilya seçerken, yerlere kadar uzanan mobilyalar yerine ayaklı olanları, mümkünse cam detaylarına ve ışığı yansıtacak aynalara sahip ürünleri tercih etmelisiniz.

Monokromatik

Monokromatik renklere sahip eşyalar, mevcut alanı olduğundan daha geniş gösterir. Monokromatik renk temaları, yani tüm renklerin aynı rengin tonundan oluştuğu temalara sahip odalar farklı renkli eşyalara sahip bir odadan daha ferah gözükür. Peki sebebi nedir? Renkler arasında kontrast, yani siyah ve beyaz renklerinin arasındaki geçiş gibi keskin geçiş olmadığında, gözleriniz odayı süzerken yorulmaz ve bu etki, gözlerinizde daha geniş bir alana bakıyormuşsunuz illüzyonunu yaratır.

Çok Amaçlı

Çok amaçlı mobilyalar, kullanım alanınız dâhilinde size esneklik sağlar. Günümüzde artık odalar artık birden fazla işleve sahip olabiliyor. Örneğin oturma odasını veya çalışma odanızı, misafirinizin kalacağı bir odaya dönüştürmek zorunda kalabiliyorsunuz. Rahat bir yatağa dönüşen kanepelerle veya kitaplık olarak kullanılan ama açıldığında depolama alanı ya da yatağa dönüştürülebilen mobilyalarla küçük alanlarınızda mucizeler yaratabilirsiniz.

Çok Amaçlı Mobilyaları Seçerken

Çok amaçlı mobilyalar, küçük alanlara sahip bir ev için gerçekten çok önemli birer kurtarıcıdır. İşte size bu tip mobilyaları seçerken yardımcı olacağınıza inandığımız birkaç ipucu.

– İki işi birden yapabilen mobilyaları seçin. Örneğin, üst kısmı yükseltildiğinde kolayca yemek yiyebileceğiniz bir kahve sehpası, ya da birleştirildiğinde büyük bir yemek masasına dönüşen 2 çift konsol masası gibi.
– Maksimum esneklik için kanepeler yerine koltukları ve sandalyeleri tercih edin. Hem daha az alan kaplarlar hem de size etraflarından dolaşabileceğiniz genişlikte alanlar sunarlar.
– Çok uzun süre kalmayacak misafirleriniz için portatif dolap yataklarını kullanabilirsiniz. Açılmadıklarında duvarda saklandıkları için size fazlasıyla yer kazandıracaktır.
– Koltuklarınız ve kanepeleriniz için kolsuz olanları tercih edin. Hem kapılardan geçişi ve taşınması esnasında size kolaylık olur hem de odanızın görünümünde ciddi bir genişlik etkisi yaratır.
– Çalışma odanız için, çalışmanız bittikten sonra eşyalarınız kolayca ortadan kaldırabileceğiniz depolama ünitesine sahip masaları ve mobilyaları tercih edin. Böylece odanızı sadece çalışma odası olarak değil, misafir veya eğlence odası olarak kullanmanız daha da kolaylaşır.



Pin It on Pinterest

Share This