Doğru Kırlent Kombini için 8 İpucu - Casual Avenue Blog
1354
post-template-default,single,single-post,postid-1354,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Doğru Kırlent Kombini için 8 İpucu

Hepimizin evinde, nereye yakışacaklarını düşünmeden, gördükçe, beğendikçe satın aldığımız, bir çok renkte ve desende kırlent mevcuttur. Her biri, tek başına bakıldığında çok şık görünür görünmesine, ama itiraf edelim, kanepelere, koltuklara, yataklara yakıştırmakta çok zorlanırız.

Ne yazık ki, bir çok kırlent arasından doğru kombini yaratabilmek, aklımızda, vitrinlerden kalan o hoş görüntüyü yakalamak zor olabilir. Doğru kırlent kombinine çokça zaman harcamadan kavuşabilmeniz için, sizin için birkaç ipucu hazırladık.

Desenli&Düz

DesenliDuz
En basit kombinlerden biri, desenli-düz karışımıdır. Desenli bir kırlent ile düz renge sahip kırlenti kombinleyebilir, turuncu ve mavi gibi, seçeceğiniz zıt renklerle güçlü bir eşleştirme yakalayabilirsiniz.

Kalın Desen&İnce Desen
Sıkça hata yapılan, uygulaması birazcık zor olan kombindir. Kalın hatlara sahip çizgilerden veya figürlerden oluşan bir kırlent ile inci hatlı bir kırlentin karışımından oluşur. Doğru uygulandığında, bulunduğu ortamı hareketlendirerek canlılık katar.

Ana Renkte Kırlentler
Ara renklerin oluşumunu sağlayan, 3 ana renk kırmızı, sarı ve mavi renkteki kırlentleri kullanarak, dilediğiniz şekildeki kırlentleri bir araya getirebilir, basit ama zevkli bir kombin ortaya çıkarabilirsiniz. Ana renklerin hakimiyetini bozmadan, aralara serpiştirmek kaydıyla, turuncu gibi hareket katan renkleri de tercih edebilirsiniz.

Çiçekli, Böcekli
Çiçekli desene sahip kırlentler, çok canlı ve neşeli olmalarının yanı sıra, kombini en kolay olanlardır. 2 ayrı çiçekli desene sahip kırlenti yan yana getirip de, hoş bir görüntü yakalayamama şansınız çok düşüktür. Yine de, ola ki böyle sıra dışı bir durumla karşılaştınız, bir üçüncü farklı çiçekli desendeki kırlentle sorunu kolaylıkla ortadan kaldırabilir, harika bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Farklı Desen, Aynı Renk
Basitçe şöyle anlatalım, aynı renkte olduğu sürece, dilediğiniz çeşitlilikteki desene sahip kırlenti kullanabilirsiniz. Güzel görünümün sırrı, desenlerin ölçülerindeki değişkenlikte saklı. Uzun kalın çizgili, ince çizgili, büyük motifli ve küçük motifli gibi…

Temalı Kırlentler

TemaliKirlentler
Belli bir temaya sahip kırlent kombiniyle, uyum içinde ve ilgi çekici bir hava yaratabilirsiniz. Unutmayın, kırlentler arasındaki desen uyumu çok önemli.

Baskılı Kırlentler

Baskili-Kirlentler

Üzerinde baktıkça sizi neşelendiren görsellerin veya hayat dolu mesajların yazılı olduğu baskılı kırlentler, moralinizi yüksek tuttuğu gibi odalarınıza hareket katacaktır. Baskılı kırlentlerin renk yoğunluğu, diğer eşyalarla uyumları açısından çok önemlidir. Siyah-beyaz gibi sade renklerin hakim olduğu kırlentleri tercih edebilir ya da bir kontrast yaratarak görüntüyü tümden değişitebilirsiniz.

Karmaşık Uyum

KarmasikUyum
Bu karmaşık kombin, 1 adet büyük geometrik desene sahip kırlent, 1 adet küçük geometrik desenli kırlent ve 1 adet kalın hatlı çiçek desenli kırlentten oluşur. Kırlentleri zıt renklerde seçerseniz daha heyecan verici bir ahenk yaratabilirsiniz.

Dolaplarınızda kullanılma sırasını bekleyen kırlentlerinizi gün yüzüne çıkarıp, yukarıdaki ipuçlarını değerlendirerek, yaratıcılığınızı kullanabilir ve kendi stilinizi yansıtan kombinler yaratabilirsiniz. Kırlentlerinizi daha fazla bekletmeyin. Eğer yazımızdan yola çıkarak yeni kırlentlere ihtiyacınız varsa Kırlent Koleksiyonumuza mutlaka göz atın.



Pin It on Pinterest

Share This