Yatak odaları için hem şık hem de işlevsel düzenleme fikirleri - Casual Avenue Blog
1657
post-template-default,single,single-post,postid-1657,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Yatak odaları için hem şık hem de işlevsel düzenleme fikirleri

Özellikle büyük şehirlerde ve şehrin merkezinde yaşayanlar daha çok küçük yaşam alanlarına sahip evlerde yaşıyorlar. Bu durumda hem istenilen görünümü yakalamak hem de eşyaları kullanışlı bir biçimde düzenlemek daha zor bir hale geliyor. Bu yazımızda özellikle küçük bir yatak odasına sahip dekorasyon meraklıları için işlevsel düzenleme fikirlerini derledik.

Yatakların altında baza
Genellikle herkesin aklına gelen ilk çözüm bazalı yatak tercihi oluyor. Bazalar, hem mevsimlil giysileri hem de az kullanılan eşyaları ortadan kaldırmak için ideal bir çözüm. Yatak eteğiyle kapattığınız yatağın altına kutuları gizlemektense bir baza içine düzenli bir şekilde yerleştirmek eşyalarınızı korumak adına da daha doğru bir çözüm olacaktır.

Takılarınızı aynanın ardına saklayın

taki-ayna
Şifonyerlerin üzerinde durarak karmaşık bir görüntü yaratan, dolapların içinde kaybolan takıları düzenlemek için aynaları kullanmaya ne dersiniz? Büyük bir boy aynasını menteşelerle açılır bir kapağa dönüştürebilir, takılarınızı duvara dizebilirsiniz. Böylelikle hem takılarınızı seçmek oldukça kolay olacak hem de dağınıklıktan kurtulacaksınız. Bu konuda “the girl on the go” adlı blog size ilham verecektir.

Başucunuza bir şarj istasyonu kurun

sarj-istasyonu
Yatak odanızda dağınık görünüme neden olan şeylerden biri de hiç şüphesiz kablolar. Telefon, bilgisayar veya tabletlerin şarjları ve ortaya saçılmış kablolar… Tüm bunlardan bir kendin yap projesiyle kurtulmanız mümkün. Üzerine aynı zamanda kitaplarınızı dizebileceğiniz bu harika yatak başı için Ana White’ın blogunu keşfedin.

Başucuna perde
Yatağınızın baş kısmına dayayacağınız raflar ile ortada duran eşyalarınızın bir kısmını ortadan kaldırmanız mümkün. Eğer eşyalarınızı kaldırdıktan sonra raflar dağınık bir görünüme sahip olduysa yatak odanızın dekoruna uygun bir perde seçerek hem odanız için farklı bir görünüm yaratabilir hem de çok parçalı eşyalardan kurtulabilirsiniz.

Dolabın içine gizlenmiş kirli sepetleri

kirlisepetleri
Kirli giysilerinizi attığınız sepeti koyacağınız bir çamaşır odanız yoksa veya yatak odanızda böyle bir sepete ihtiyaç duyuyorsanız bu önerimiz tam size göre. Kirli çamaşırların görüntüsü en düzenli görünen bir odanın bile görünümünü bozar. Dolabın içine saklayacağınız iki çamaşır sepeti yıkanmak için bekleyen giysilerinizi ortadan kaldırmak için akıllı bir yol. Öneri Meg&Martin Men adlı blog’ta!

Eski valizlerden komodin

vintage-valiz
Daha önceki yazılarımızda da söz ettiğimiz gibi vintage objeleri dekorasyonda kullanmak son zamanlarda oldukça moda. Bu kez eski valizler hem yatak odamıza nostaljik bir hava katmak hem de fazlalıkları şık bir biçimde ortadan kaldırmak için gün ışığına çıkıyor. Siz de eski bavulları yatak odanızda bu şekilde değerlendirmeye ne dersiniz? Detaylı bilgi için sizi şöyle alalım.

Hasır sepetler yine başrolde!

hasirsepetler
Özellikle country dekorasyonda çok sık karşımıza çıkan hasır sepetler düzenleme konusunda en şık yardımcılarınız olacak! Yatağınızın altındaki boşluklara koyacağınız hasır sepetler hem eşyalarınızı düzenleyecek hem de odanızda konforlu ve sıcak bir görünüm yaratacak. Görsel The Lily Pad Cottage adlı blogtan alınmıştır.

Hasır sepetlere alternatif olarak son zamanlarda karşımıza çıkan bir diğer dekoratif obje de ahşap kasalar. Eğer siz de yatak odanızda yer vermek istediğiniz tekstil ürünlerini birer dekoratif objeye dönüştürmek isterseniz kasaları değerlendirebilirsiniz.

sepet

Ahşap sandıklar
Eskiden çeyiz sandıkları olarak adlandırılan sandıklar günümüzde hoş bir dekorasyon objesine dönüştü. Eğer siz de böyle bir sandığa sahipseniz yatak odanızda bu sandıklara yer açma zamanı! Dilerseniz ham haliyle bu sandıkları alıp dilediğiniz renklerde boyayarak odanıza uygun bir dekoratif objeye sahip olabilirsiniz. Bu sandıklar aynı zamanda dolaplarda yer bulamadığınız eşyalarınızın bir kısmını kaldırmak için güzel bir yol olacaktır.

raf



Pin It on Pinterest

Share This