Yatağınızı doğru renklerle düzenlemenizi sağlayacak 6 ipucu - Casual Avenue Blog
1824
post-template-default,single,single-post,postid-1824,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Yatağınızı doğru renklerle düzenlemenizi sağlayacak 6 ipucu

Daha önceki yazılarımızda da söz ettiğimiz gibi yatağınız yatak odasının başrol oyuncusudur. Seçtiğiniz nevresim, yatağınızı zenginleştirmek için kullandığınız kırlentler ve battaniyeler yatak odanızın görünümünde önemli bir rol oynar. Siz de yatağınızı hazırlarken doğru renkleri tercih etmek istiyorsanız yazımızı mutlaka okuyun.

Tarzınızı belirleyin
Yatağınız için en iyi rengi seçerken öncelikle tarzınızdan emin olmalısınız. Sadece renk seçimleriyle ilerlerseniz yatak odanızın genel görünümüne uygun olmayan tercihler yapmanız mümkün. Genelikle dekorasyon tarzınız ne olursa olsun benzer renkler kullanılsa da vintage tarzda döşenmiş yatak odanızda renkli, geometrik şekillere sahip bir nevresim garip görünecektir. Tarzınız, yatağınızda sevdiğiniz renkleri kullanamayacağınız anlamına gelmez. İstediğiniz renkleri dekoratif yastıklarda veya çarşaflarda da kullanabilirsiniz.

İlham almaktan çekinmeyin ama bir planınız da olsun
Pinterest gibi mecralarda veya dekorasyon bloglarını araştırarak yeni fikirler almaktan çekinmeyin. Ancak buradaki önemli nokta bütünü düşünebilmek. Alışverişe gittiğinizde anlık olarak etkilendiğiniz seçimlerden kaçının. Eğer nevresim, çarşaf, yastık kılıfı gibi parçaları ayrı ayrı satın alarak kendiniz kombinlemeyi planlıyorsanız uygun parçalar seçtiğinizden emin olun. Renklerini veya desenini çok beğenerek aldığınız yastık kılıfları evdeki nevresimlerle uygun olmazsa doğru bir tercih yapmamış olacaksınız. Örneğin elinizde çiçekli veya ekose gibi bir desene sahip bir nevresim varsa düz renk çarşaflar ve yastık kılıflarıyla onları kombinleyebilirsiniz. Aldığınız bu çarşaf ve yastık kılıflarını aynı zamanda başka desenli bir nevresimle de kombinleyebilirseniz akıllıca bir alışveriş yapmış olacaksınız. Casual Avenue koleksiyonundaki çarşaf ve yastık kılıflarına göz atmaya ne dersiniz?

Düz renkler mi desenli yataklar mı?


Tıpkı lüks otellerin yaptığı gibi, düz renkler seçkin bir görünüm yaratma konusunda çoğu zaman daha iyi bir seçimdir. Aynı zamanda fazla desenli tercihler, yatak odasında ihtiyacınız olan dinlendirici görünüme ters düşebilir. Eğer sizin de tercihiniz düz renklerse o zaman ana renginizi seçerek, aynı rengin tonları üzerinden tercihlerinizi çeşitlendirebilirsiniz.

Eğer yatak odanızın zaten sade bir görünümü varsa veya daha sıcak bir görünüm kazandırmak istiyorsanız çiçekli, ekose, pötikare gibi farklı tercihlerde bulunabilirsiniz. Desenli bir nevresim arayışında olanlara ürünlerimiz arasından Chelsea Lacivert Pötikare Nevresim Takımı, Oxford Lacivert Ekose Nevresim Takımı, Firenze Barok Nevresim Takımı önerebiliriz. Daha fazla seçenek için nevresim setlerimizi incelemenizi öneririz. Tüm nevresim setini desenli seçmek yerine düz bir nevresim ve çarşafla ekose yastık kılıflarını kombinleyerek yatağınızın görünümü zenginleştirebilirsiniz. Bu ekose yastıkları seçerken farklı renkteki nevresimlerinizi de düşünerek bir seçim yaparsanız pek çok farklı kombin yapabileceğinizi de unutmayın. Pek çok farklı seçenekteki yastık kılıflarını web sitemizden inceleyebilirsiniz.

Seçtiğiniz nevresimin içeriği de önemlidir

Sadece renkler ve desenlerle iş bitmiyor ne yazık ki, seçtiğiniz tüm parçaların içerikleri de hem görünüm için hem de konforlu ve sağlıklı bir uyku için oldukça önemli. Mümkün oldukça pamuk, keten gibi doğal liflerden elde edilen kumaşları tercih edin. Aynı zamanda seçimlerinizi yaparken mevsimleri de unutmayın. Kışın flanel bir nevresim sizi sıcak tutacakken yaz aylarında hava geçirgenliği yüksek olan keten kumaşlar daha doğru bir tercih olacaktır. Aynı zamanda kumaş seçimi görünümde de önemli bir role sahiptir. Örneğin kadife oldukça görkemli bir kumaş olmasına rağmen ışığı fazla emdiğinden karanlık odalar için uygun olmayacaktır.

Hazır bir yatak mı yoksa kendi tarzınızı yaratacağınız bir kombinasyon mu?
Birbiriyle uyumlu renklerde üretilmiş bir nevresim takımı almak elbette ki kolay olan yoldur. Ancak eğer yaratıcılığınıza güveniyor ve kendi seçimlerinizden oluşan bir nevresim seti yaratmak istiyorsanız kendi kombininizi yaratmaktan çekinmeyin. Uygun bir kombinasyon yapmanın en basit yöntemi setinizde bir veya iki birleştirici rengi kullanmaktır. Eğer siz de kendi tarzınızı yataklarınıza yansıtmak istiyorsanız mutlaka tek parça olarak satın alabileceğiniz koleksiyonlarımıza göz atın. Eğer hızlı ve garantili bir çözüme ihtiyacınız varsa koleksiyonumuzdaki nevresim takımlarını da inceleyebilirsiniz.

Ülkemizde genel olarak standart ölçülerdeki nevresim takımlarında çok fazla seçenek bulunsa da Queen ve King ölçülerinde nevresim takımları bulmak zordur. Geniş bir yatağa sahipseniz veya bazalı bir yatak kullanıyorsanız çarşafı geniş seçmeniz hem yatağınızın daha şık görünmesini sağlayacak hem de yatak etekleri kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Eğer siz de Queen ve King Size ölçülerinde nevresim takımı bulamamaktan şikayetçiyseniz Casual Avenue Nevresim Setlerini incelemesiniz. Yatak odasında koleksiyonumuzda zaman zaman uygulanan indirimler olduğunu hatırlatmak isteriz. Özel kampanyalarımızı web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Detayları önemseyin

Yatağınızın görünümünü zenginleştirmenin en kolay yolu hiç şüphesiz renkli kırlentler ve yastık kılıfları seçmektir. Ancak her gece pek çok kırlenti yataktan kaldırmak, ertesi sabah yeniden düzenlemek size zor geliyorsa yatağınızı throwlar veya yatak örtüleriyle de zenginleştirebilirsiniz. Nasıl bir şey seçsem diye düşünmeye başladıysanız yataklarda rahatça kullanabileceğiniz battaniyelerimize ve yatak örtülerimize de mutlaka göz atın.

 



Pin It on Pinterest

Share This