Nevresim takımı seçerken pamuklu ürünler tercih etmenin 4 avantajlı yanı - Casual Avenue Blog
1837
post-template-default,single,single-post,postid-1837,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Nevresim takımı seçerken pamuklu ürünler tercih etmenin 4 avantajlı yanı

Seçtiğimiz tekstil ürünlerinin deseni, renkleri kadar önemli olan başka bir konu da içerikleri. Bir ürünü sadece renkleri odanıza uygun olduğu için almanız doğru bir karar olmayacaktır. Özellikle de doğrudan cildinize temas eden tekstil ürün alışverişlerinizde doğal liflerden üretilmiş ürünleri tercih etmeniz oldukça önemlidir. Nevresim takımları da bu ürünlerin başında gelir.

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi iyi bir güne başlamanın ilk kuralı iyi bir uykudur. Kesintisiz bir uyku uyumak için önemli olan faktörlerden biri de yatağınızı hazırlarken doğru bir nevresim seçmektir. Bir nevresimin iyi bir uyku için çok da etkili olmadığını düşünüyorsanız, pamuk içeriğe sahip bir nevresim takımı seçmenin faydalarını anlattığımız yazımıza mutlaka göz atın.

Nefes alan yapı
Pamuk, saf ve doğal bir malzemedir. Doğal lifler, hava geçirgen bir yapıda olmaları nedeniyle teninizin nefes almasını sağlar. Uyku sırasında gece boyunca vücut ısınız değişir. Özellikle de sıcak havalarda vücut ısınızın yükselmesi terlemenize ve uykunuzun bölünmesine neden olur. Pamuk nevresim takımları sıcak yaz gecelerinde serinlik sağlarken, kışın ise vücut ısınızı emerek sizi daha sıcak tutar. Sentetik malzemeler yerine doğal içeriğe sahip ürünler seçmeniz uyku konforunuzu etkileyecektir.

Cildinizdeki yumuşaklık
Yeni serilmiş temiz çarşaflarda uyumanın insanı en çok mutlu eden şeylerden biri olduğu kesin. Tüm gece teninize temas eden nevresimlerin yumuşak bir dokuya sahip olması bu mutluluğu arttıracaktır. Özellikle de hassas bir cildiniz varsa veya alerjik durumlara karşı duyarlıysanız doğası gereği hipoalerjenik olan pamuktan vazgeçmemenizi öneririz. Pamuk nevresimler herhangi bir kaşıntıya ve tahrişe neden olmayacağından konforlu bir uyku uyumanızı sağlar. Elbette her ne kadar pamuk içeriğe sahip bir ürün doğası gereği yumuşak olsa da bu durumun aynı zamanda ürünün dokumasıyla da ilgili olduğunu belirtmek isteriz.

Uzun ömürlüdür
%100 pamuk içeriğine sahip nevresim takımları daha pahalı fiyatlara satılsa da doğal olması nedeniyle uzun ömürlü bir yapıya sahiptir. Bu da uzun vadede kazançlı çıkacağınız anlamına gelir. Özellikle de yüksek kaliteye sahip pamuktan üretilen nevresim takımları yıpranmaya karşı dayanıklıdır.

Bakımı kolaydır
Pamuk ürünlerin bakımı oldukça kolaydır. Özel bir deterjan kullanmanıza gerek yoktur. %100 pamuk bir ürünün yıpranma payı düşük olduğundan oldukça uzun bir süre ilk günkü yumuşaklığını korur.

Casual Avenue olarak tüm koleksiyonlarımızda olduğu gibi nevresim takımlarımızda da doğal ürünler kullanırız. Siz de %100 pamuk bir nevresim setinde yatmanın konforunu doyasıya yaşamak isterseniz yatak odası koleksiyonumuza mutlaka göz atın.



Pin It on Pinterest

Share This