Yazın sıcacık ruhunu yansıtan filmler - Casual Avenue Blog
2061
post-template-default,single,single-post,postid-2061,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Yazın sıcacık ruhunu yansıtan filmler

Siz de bir sinema tutkunu musunuz? Tatilde olmasanız bile evde geçirdiğiniz zamanlarda yazın canlılığını ve neşesini yansıtan filmler izlemeye ne dersiniz? İşte denizin kokusunu burnunuza getirecek, parlak güneşin ışıklarına sahip yaz ruhunu doyasıya yaşatan filmler…

Monika’yla Bir Yaz (Summer With Monika)

Adından da anlaşılacağı gibi Monika’yla Bir Yaz gerçek anlamda bir yaz filmi. Usta yönetmen Ingmar Bergman’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film Harry’nin asi bir genç kadın olan Monika’ya olan aşkını konu alıyor. Aşklarının peşinden giderek yaşadıkları her şeyi geride bırakan Harr ve Monika tüm yazı ıssız bir adada geçirirler.

 

 

Adventureland 

Gençlikte yaşanan yaz aşklarının o sıcacık duygusunu hemen hemen herkes gülümseyerek hatırlar. Ülkemizde vizyona girme şansı bulamamış olsa da Greg Mottola’nın yönettiği Adventureland da izleyenlerin de kalbini attıracak bir aşk hikayesine sahip. Ailesi tarafından yaz tatilinde lunaparkta çalışmaya zorlanan James’in hikayesini anlatan film yazın canlılığını beyazperdeye taşıyor.

 

 

Morvern Callar

Yaşamını İskoçya’da sürdüren genç bir kadın erkek arkadaşının intiharından sonra onun yazdığı kitabı sahiplenerek yeni bir hayata yelken açar. Yola çıkıp yeni maceralara atılırken bize de onun dünyasını değiştiren bu yaz tatilini izlemek kalır.

 

 

Benimle Kal (Stand by Me) 

Stephen King imzalı kısa bir romandan beyazperdeye uyarlanan Benimle Kal kayıp bir cesedin peşine düşen 4 arkadaşın macerasını konu alıyor. Kült filmlerle tanınan usta yönetmen Rob Reiner’ın yönetmen koltuğunda oturduğu film hayat ve ölümü, yaz sonunu ve sonbahar gibi kavramları hedef alıyor. Bir jenerasyonu derinden etkileyen filmi görmediyseniz mutlaka listenize almanızı öneririz.

 

 

The Kings of Summer

Yetişkinlerden sıkılarak ormanda kendilerine bir kulübe inşa etmeye karar veren üç gencin hikayesini anlatan The Kings of Summer başarılı karakterleriyle dikkat çekiyor. Ormanda kendileri için yarattıkları yeni yuvalarıyla özgürlüklerini ilan eden gençlerin enerjisi de yaza oldukça uygun.

 

 

Şöhrete İlk Adım (Almost Famous) 

Tek tutkusu müzik olan William’ın bir yaz tatilinde hayranı olduğu grupla turneye çıkış hikayesini konu alan Şöhrete İlk Adım senaryosuyla Oscar alan bir film. Müzikleri ve oyuncu kadrosuyla  dikkat çeken film keyifli bir film izlemek isteyenler için iyi bir alternatif.

 

 

Barcelona Barcelona

İki kız arkadaşın İspanya’da geçen bir yaz tatilinde tanıştıkları bir sanatçıyla yaşadıkları karmaşık aşk ilişkisini konu alan film aynı zamanda etkileyici şehre de odaklanıyor. Woody Allen imzalı filmde başrolde Penélope Cruz, Scarlett Johansson, Rebecca Hall ve Javier Bardem gibi deneyimli oyuncular var.

 

 

Temmuz’da (Im Juli) 

Yaz filmlerinden söz edip yol filmi anmamak olmaz. Fatih Akın’ın imzasını taşıyan Temmuz’da aşkının peşinden ülkeler aşan Daniel’ın hikayesini konu alıyor. Yol macerasıyla aşkı harmanlayan film yeniden umut aşılayan ruhuyla yazın serinlemelik filmlerden biri olarak değerlendirilebilir.



Pin It on Pinterest

Share This