SPA nedir? Faydaları nelerdir? - Casual Avenue Blog
2358
post-template-default,single,single-post,postid-2358,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

SPA nedir? Faydaları nelerdir?

SPA kelimesi son yıllarda daha çok duyduğumuz kelimelerden biri. Pek çok faydası olduğu bilinen, her geçen gün farklı merkezlerde karşımıza çıkan SPA ile ilgili siz ne kadar bilgi sahibisiniz? Hafta sonu bir SPA keyfiyle hem fiziken hem de ruhen dinlenmek fikri size de güzel geliyorsa SPA ile ilgili bilgilerinizi tazelemek isteriz.

Latince “Selus Per Aqua” yani “Sudan Gelen Sağlık” anlamlarına gelen SPA’nın geçmişi oldukça eskiye dayanıyor. İlk olarak Roma döneminde ortaya çıktığı bilinen SPA zamanla Avrupa’ya yayılır. Suyun iyileştirici, dinlendirici gücünden faydalanarak ruhu ve bedeni dinlendirmeyi amaçlayan spa sağlık merkezlerinde tedavi amaçlı uygulanabildiği gibi oteller ve özel merkezlerde de beden yorgunluğuna odaklanarak kişiyi rahatlatmayı hedefler.

Siz de kendinizi yorgun hissediyorsanız, biraz mola vermeye, dinlenmeye ihtiyaç duyuyorsanız ve tatile gidecek bir fırsatınız yoksa spa kısa süreli ve kolay ulaşılabilir bir çözüm olabilir. Spa bakımlarında yağlardan, doğal taşlardan, masaj tekniklerinden faydalanarak etkiyi arttırmanız da mümkün. Faydaları bakımından Türk Hamamlarını çağrıştıran spa’nın faydalarını kabaca şöyle sıralayabiliriz;

  • Kan dolaşımını hızlandıran SPA öncelikle ölü derinin atılmasını saplayarak teninizi pürüzsüzleştiriyor. Daha parlak ve bakımlı bir cilde sahip olmanızın yanı sıra kan dolaşımını hızlandırdığından selülitler üzerinden de oldukça etkili olduğu biliniyor.

 

  • Kasları yumuşar, eklem ağrıları hafifler, kaslarınız gevşediğinden kendinizi daha rahatlamış hissedersiniz. Aynı zamanda romatizmal rahatsızlıklar da rahatlatıcı bir etkisi vardır.

 

  • Stresli bir dönemden geçiyorsanız elbette ki ruhunuz kadar vücudunuz da buna tepki verecektir. Üzerinizdeki fazla elektrik yükünü atabilecek olan bu bakımı bir tür terapi olarak düşünmek de mümkündür. Spa sonunda gerginliklerinizden kurtulmuş, kendinizi dinlenmiş ve daha canlı hissedersiniz.

 

  • Kilo problemleri yaşayanlar da spa’yı destekleyici bir uygulama olarak tercih edebilirler. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan spanın aynı zamanda yağlar üzerinde de etkisi olduğu biliniyor. Elbette beslenme, hareket gibi önemli diğer koşulları yerine getirip spa’yı takviye bir uygulama gibi değerlendirerek vücudunuzun forma girmesini sağlayabilirsiniz. Spa’nın sindirim sistemini düzenlemek gibi de bir etkisi olduğunu söylemeliyiz.

 

Kabaca SPA’nın faydalarını saydık. Siz de Eylül gelmişken, kendinizi yeni bir mevsime hazırlamak, biraz stresten uzaklaşıp kendinize nefes alacağınız bir alan yaratmak isterseniz bu hafta sonunu spa bakımına ayırabilir, tazelenebilirsiniz. “SPA sırasında neye ihtiyacım var?” diye düşünüyorsanız şöyle sıralayabiliriz ki bu bakımın doğallığına uygun bornoz ve havlu, cildinizde hoş bir dokunuş bırakacak bir peştamal ve ayaklarınızda yumuşak etkisini hissedeceğiniz terlikler.

İster bambu, ister pamuk… Farklı içeriklere sahip havlu ve bornoz koleksiyonumuzu inceleyerek spa keyfinizi yine doğal ve zarif olan ürünlerle tamamlayabilirsiniz. Hafifliğiyle plajların da vazgeçilmezi olan peştamallar ve farklı tasarımlara sahip terlikler de size bu dinlendirici zamanlarda eşlik etmeye hazır.

Size özel önerilerimiz:

Grade Bornoz

Kelsie Herringbone Peştamal

Relax Terlik

 

 

 

 

 

 

 

 

Daha fazlası için koleksiyonlarımızı inceleyin.

 



Pin It on Pinterest

Share This