Sabah rutininizi değiştirerek günü daha verimli geçirmenizi sağlayacak 8 şey - Casual Avenue Blog
2220
post-template-default,single,single-post,postid-2220,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Sabah rutininizi değiştirerek günü daha verimli geçirmenizi sağlayacak 8 şey

Pek çok insan “sabah insanı” olmadığını söyler durur. Özellikle de bu soğuk kış günlerinde sıcacık yatağınızı bırakıp çıkmanın çoğu zaman çok zor olduğunu biliyoruz. Peki sabahları rutininizi değiştirip bir kaç yeni alışkanlık kazanarak günü çok daha üretken ve iyi hissederek geçirebileceğinizi biliyor musunuz? İşte yapmanız gerekenler…

Güne telefonla başlamayın!

Hayatımıza akıllı telefonlar girdiğinden beri elimizden düşmez oldu. Gece uyumadan önce, sabah uyanır uyanmaz yaptığımız ilk şey telefona bakmak… Biliyoruz sosyal medyayla haşır neşir olan insanlar için bu kulağa biraz zor geliyor ancak sabahın erken saatlerinde kötü haberlere maruz kalmak ruh haliniz açısından iyi olmayabilir. Küçük bir dijital mola size de iyi gelecektir.

Alarm ertelemelerinden kaçının

Siz de uyanmanız gereken saat için en az 3-4 alarm kuranlardan mısınız? Alarm çaldığı anda uyanmak veya yataktan kalkmak oldukça zor biliyoruz ancak 5-10 dakika daha fazla uyumak için alarmı ertelemenin durumu güçleştirmekten başka bir anlamı yok.  Alarmı kurduğunuzda saati veya telefonu fiziksel olarak kalkmanız gereken bir yere koymak iyi bir fikir olabilir.

Su için

Uyuduğumuzda vücudumuz susuz kalıyor. Vücudunuzu uyandırmak, kaybettiğiniz suyu geri kazanmak için başucunuzda bir bardak su bulundurun ve güne su içerek başlayın. Sabah rutinini değiştirmenin en kolay yolu bu olsa gerek.

Egzersiz yapın 

Sabahları dakikaları hesaplarken bunun oldukça zor olduğunu biliyoruz. Her gün olmasa bile haftanın bir kaç gününü sabah egzersizine ayırmak bile inanılmaz bir fark yaratacaktır. İster yoga yapın isterseniz koşun, sabahları egzersiz yaparak güne başladığınızda sadece spor yapmakla kalmıyorsunuz. Kendiniz için iyi bir şey yaptığınızı bilmek bile size iyi gelecek, inanın.

Ferahlatıcı bir duş

Güne ılık bir duşla başlamak uyku miskinliğini üzerinizden atmanıza yardımcı olacağı gibi kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayacak.

Giyim konusunda özenli olun

İster işe gidiyor olun isterseniz günü evde geçirmeyi planlayın giyiminize özen gösterin. Hatta sabahları ne giyeceğim telaşıyla uğraşmak istemiyorsanız geceden giysilerinizi seçebilirsiniz. Bu size hem zaman kazandırır hem de özenli bir tercih yapmanızı sağlar. Kıyafetlerinizi seçerken şık ve temiz olmasının yanında kendinizi rahat hissedeceğiniz tercihler yapmaya dikkat edin. Özellikle de tüm günü aynı giysilerle geçirecekseniz gün boyunca olan planlarınızı düşünüp uygun bir kıyafet seçmeye dikkat edin.

Güzel bir müzik eşliğinde günü planlayın

Sabah koşturmaca içinde evden çıkanlardan mısınız? Sabahları kendinize 15 dakika ayırmak güne daha sakin başlamanızı sağlayabilir. Güzel bir müzik açarak bir kahve eşliğinde gününüzü planlayabilir, gerekli notlarınızı alabilirsiniz. Günü planlamak size hem bir yol haritası çıkartacak hem de günü daha verimli geçirmenizi sağlayacak.

Kahvaltı yapın

Sabahları hızlı bir kahveyle geçirenlerden misiniz? Kahvaltının en önemli öğün olduğuyla ilgili binlerce cümle duyduğunuza eminiz. Bu yüzden uzun uzun açıklamayacağız, bir Pazar kahvaltısı kadar özenli olmasa da doyurucu ve sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlamak gün boyunca sürecek bir enerjinin ilk adımı.



Pin It on Pinterest

Share This