Kış günlerini daha keyifle geçirmenizi sağlayacak öneriler - Casual Avenue Blog
2435
post-template-default,single,single-post,postid-2435,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Kış günlerini daha keyifle geçirmenizi sağlayacak öneriler

Kış aylarında soğuk hava ve yağmurlar yüzünden daha fazla eve kapandığımız bir gerçek. Ancak bu geçirdiğimiz zamanları eğlenceli yaşayamayacağımız anlamına gelmiyor. Daha önce denemediğiniz veya uzun zamandır yapmadığınız şeyleri yapmak için harika bir zaman var önünüzde. İşte kış günlerini daha keyifle geçirmenizi sağlayacak, kolaylıkla uygulayabileceğiniz öneriler…

Brunch planlayın

Uzun zamandır bir araya gelemediğiniz sevdiklerinizi bir hafta sonunda şık bir kahvaltı masası etrafında toplamak eğlenceli olmaz mı? Evde geçirilen kış aylarında misafirlerinizi evinizin sıcak ortamında ağırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız brunch için değişik tarifler deneyebilir, onlara lezzetli omletler, kreplerle donatılmış iştah açıcı bir masaya davet edebilirsiniz.

Yeni sıcak içecekler deneyin

Bir fincan kahve veya güzel demlenmiş bir çay harika olsa da kış aylarında ihtiyaç duyduğunuz sıcak içecekler için yeterli olmayabilir. Farklı lezzetleri bir araya getirerek kendi spesiyallerinizi oluşturabilirsiniz. Mesela tarçın, portakal dilimleri, karanfille hazırlanmış bir elma çayı veya sıcak çikolata gibi daha önce denemediğiniz içecekleri deneyebilirsiniz.

Evde minik değişiklikler yapın

Değişiklik her zaman iyi gelir. Siz de evinizde minik değişiklikler yaparak hem zamanınızı keyifli geçirebilir hem de evinizin görünümünü farklılaştırabilirsiniz. Mutlaka büyük bütçeler ayıracağınız bir dekorasyon değişikliğine gerek yok. Pencere önüne kendiniz için bir okuma köşesi yapmak, kitaplığınızı düzenlemek, yeni bir minder alarak bir oyun alanı yaratmak eğlenceli olabilir.

Kıyafetlerinizi elden geçirin

Her zaman söylediğimiz gibi; kullanmadığınız, ihtiyacınız olmayan eşyaları evde tutmayın. Hayatı basitleştirmek önemli. Uzun süredir giymediğiniz giysilerinizi ayırarak işe başlayın. Tadilata ihtiyaç duyan kıyafetlerinizi elden geçirebilir, kendinize bir hobi arıyorsanız kumaş boyasıyla eski giysileriniz üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Kumaş boyaların çoğu pamuk, keten gibi doğal elyafları sorunsuz boyar ancak akrilik veya polyester gibi sentetik malzemeleri boyamak istiyorsanız doğru boyayı seçtiğinizden emin olun.

Yeni bir bakım deneyin

Son yıllarda doğal ürünler hayatımızda daha fazla yer kaplar oldu. Özellikle kış aylarında cildiniz daha fazla bakıma ihtiyaç duyacağından farklı bakım rutinleri oluşturabilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle hazırlayacağınız maskeler, saçlarınızın daha canlı görünmesi için yapabileceğiniz bakım ve daha fazlası… Bu konuda YouTube veya Pinterest gibi sitelerde sayısız alternatifin sizi beklediğini hatırlatmak isteriz.

Yaratıcılığınızı konuşturun

Kendin yap projeleri ile zamanınızı kendiniz ve eviniz için harika şeyler üretmek için kullanabilirsiniz. Çok zamanınızı almayacak bir çalışma ile fotoğraflarınızdan duvarda sergilemenin yaratıcı bir yolunu bulabilir veya kullanmadığınız eşyalarda minik değişiklikler yaparak kullanım alanlarını değiştirebilirsiniz. Bu tip basit uygulamalar için harika bir ressam veya tasarımcı olmanıza gerek yok. Bu konuda Pinterest gibi fikir alabileceğiniz sitelere veya blog’lara göz atabilirsiniz.

Örgü örün

Örgü örmenin iki önemli faydası var; kendinize şık bir kaşkol, bir battaniye örerken aynı zamanda zihninizi dinlendireceğiniz bir mola vermiş olursunuz. Bir terapi gibi nitelendirilecek bu aktivite ile renkli iplerden ne kadar harika şeyler yaratabileceğinize inanamayacaksınız. Modası hiç geçmeyen örgüler konusunda deneyimli değilseniz yeni başlayanlara ipuçları veren videolar işinize yarayabilir. Biraz el beceriniz ve sabrınız varsa ortaya çıkan sonuçların sizi de memnun edeceğini söyleyebiliriz.

Daha önce denemediğiniz hobileri araştırın

Evde yapabileceğiniz pek çok şey var. Boyama, origami, amigurumi ve daha fazlası… Amigurumi öğrenerek evde renkli oyuncaklar yapabilir, mandala boyayarak sakin bir zaman geçirebilir veya renkli kağıtları katlayarak kendi sanat eserlerinizi yaratabilirsiniz. Hep televizyon seyretmekten sıkıldıysanız evde yapabileceğiniz farklı hobiler arasından size uygun olanı bulmak için bir araştırma yapın ve başlayın!

Kışa özel lezzetleri keşfedin

Her mevsimin kendine özgü lezzetleri var. Kış sebzelerini kullanarak yeni yemekler yapmayı deneyebilir, ailenizi farklı lezzetlerle şaşırtabilirsiniz. Mutfakta deneyimli değilseniz işe kinoa, mercimek gibi doyurucu besinleri kış sebzeleriyle harmanlayarak lezzetli ve sağlıklı salatalar yaparak başlayabilirsiniz.

Oyun geceleri düzenleyin

Sevdiklerinizle bir araya gelmenin en eğlenceli yollarından biri oyun geceleri düzenlemek olabilir. Masa oyunları ile eğlenceli zaman geçirebilir, sıcacık evinizde kışın tadını çıkarabilirsiniz. Bu geceleri kestane gibi kış lezzetleriyle süslemeyi ihmal etmeyin.

Günlük temalar belirleyin

Elbette hafta içi çalışırken mümkün olmasa da hafta sonlarınızı renklendirmek için kendinize temalar belirleyebilirsiniz. Örneğin bir hafta sonu için sağlık teması seçerek kendinize bakım yapabilir, sağlıklı yemekler hazırlayabilir spor veya meditasyon yaparak hafta sonunu geçirebilirsiniz. Kitap okuyup film izleyeceğiniz, sakin zamanlar geçireceğiniz bir hafta sonu veya eğlence temasıyla yeni şeyler deneyeceğiniz bir gün… Zamanı nasıl değerledireceğiniz belirleyeceğiniz temaya kalmış…

Tags:


Pin It on Pinterest

Share This