Kış günlerinde ev hayatınızı renklendirecek öneriler - Casual Avenue Blog
1938
post-template-default,single,single-post,postid-1938,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Kış günlerinde ev hayatınızı renklendirecek öneriler

Havaların iyice soğuduğu bir döneme girdik. Yaz aylarının aksine kışın soğuk günlerinde evlerimize kapanır, evde daha çok vakit geçiririz. Herkesin evde yapmaktan hoşlandığı şeyler farklıdır elbette. Ancak kimi zaman evde geçirdiğimiz zamanları daha iyi geçirebileceğimizi unutur, zaman öldürdüğümüz anlara dönüştürürüz. Bu yazımızda size evde geçireceğiniz kış günleri için farklı öneriler sunmak istedik.

Güzel bir kahvaltı hazırlayın
Çoğu zaman bir yerlere veya bir şeylere yetişme telaşı içinde kahvaltı yapmayı ihmal eder veya sıradan şeylerle geçiştiririz. Dışarıdaki manzaralı mekanlarda kahvaltı keyfi bir başka olsa da bu hafta sonu farklı bir şey deneyin,evde mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlayın. Sevdiklerinizle birlikte yapacağınız bu kahvaltı güne iyi başlamanızı sağlayacaktır.

Happy Hour
Evde minik bir happy hour partiye ne dersiniz? Belki egzotik bir kokteyl, belki sıcak çikolata belki de aktarlardan aldığınız sağlıklı bitki çayları… Bu sizin partiniz, istediğiniz şeyi servis edebilir, temayı siz belirleyebilirsiniz. Ailenizle zaman geçirmek, belki yaz tatilinizi planlamak için hoş bir fırsat olur.

Evdeki minik değişiklikler
Bazen küçük değişiklikler bile genel görünümde büyük etkiler yaratabilir. Duvardaki resimlerin yerlerini değiştirmek, sevdiğiniz fotoğrafları sergileyebileceğiniz yeni yerler bulmak, kanepelerinizi daha sıcak gösterecek kırlentlerle süslemek…

Evde piknik
Özellikle çocuklar için oldukça eğlenceli olabilecek bir pikniğe ne dersiniz? Hazırlayacağınız sandviçlerle bir piknik ortamı yaratabilir, günün bir öğününü daha farklı yaşayabilirsiniz. Hatta bir şömineniz varsa onu kamp ateşi olarak kullanabilir, battaniyelerden kurduğunuz çadırda çocuğunuzla keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Film geceleri
Kışın evde battaniye altında film izlemeyi sevmeyen yoktur herhalde. Bu kez film gecelerini biraz daha farklılaştırabilir, farklı temalarla daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Oscar kazanmış filmler veya müzikaller gibi temalar seçerek patlamış mısır eşliğinde arkadaşlarınızla film geceleri düzenleyebilirsiniz.

Kendinizi şımartacağınız bir banyo keyfi
Hafif bir müzik, mum ışıkları ve banyo köpükleri… Kendinizi biraz şımartmaya, yorgunluk atmaya ne dersiniz? Banyo sonrası için yumuşacık bornozlar için koleksiyonumuzu incelemeyi unutmayın.

Farklı bir şeyler pişirin
Eğer özel olarak mutfağa ilgi duymuyorsanız çoğu zaman alıştığınız yemekler dışında bir şey yapmıyorsunuzdur. Bu kez bir farklılık yapın ve bir tarif bulup bugüne kadar hiç pişirmediğiniz bir yemek deneyin. Farklı bir lezzeti keşfetmek kendinizi iyi hissettirecektir.

El yapımı şeyler

Internet ortamında sıkça karşınıza çıkan, birileri paylaştığında çok beğendiğiniz el yapımı projeleri bu kez hayata geçirmeye ne dersiniz? Belki sevdikleriniz için bir kaşkol örebilir veya resim yeteneğinizi konuşturarak sıra dışı şeyler yapabilirsiniz. Biraz beceri ve yaratıcılıkla neler yapılabileceğine inanamazsınız. Örnekleri için Pinterest’e bakmaya ne dersiniz?

Şık bir masa hazırlayın
Hazır vaktiniz varken güzel bir yemek pişirip dostlarınızı davet etmeye ve onlara şık bir masa hazırlamaya ne dersiniz? Günlük tabakları bir kenara bırakıp uzun zamandır kullanmadığınız şık yemek takımınızla özenli bir masa hazırlayabilirsiniz.

Okuma saati
İyi bir kitap kadar insana kendini iyi hissettiren çok az şey vardır. Uzun zamandır ertelediğiniz kitaplardan birine başlamaya ne dersiniz?

Fotoğrafları düzenleyin
Eski albümlere bakmanın bir keyfi başkadır. Geçmişte bir yolculuk yaptığınızı hisseder, anılarınızı tekrar yaşarsanız. Ailenizle bir araya gelip albümlerinizi düzenlemeye ne dersiniz? Pek çok komik anıyı yeniden yaşayacağınıza eminiz.

Eğlenceli kostüm partileri
İsterseniz arkadaşlarınızla organize edeceğiniz bir ev partisi, isterseniz çocuklarınızla eğlenceli zaman geçirebileceğiniz bir etkinlik. Yapmanız gereken tek şey ne olmak istediğinize karar verip öyle giyinmek…

Tags:


Pin It on Pinterest

Share This