Mutlu uyanacağınız sabahlar için yatak odanızdan çıkarmanız gereken 7 şey - Casual Avenue Blog
1977
post-template-default,single,single-post,postid-1977,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Mutlu uyanacağınız sabahlar için yatak odanızdan çıkarmanız gereken 7 şey

Pek çok kişi evin en sevdiği yeri olarak genellikle keyifli zaman geçirdiği oturma odalarını veya aileyi bir araya getiren mutfakları sevdiğini söylese de yatak odalarının önemini küçüksemek olmaz. Sağlıklı bir uyku uyduğunuz, sabahları mutlu hissederek uyandığınız yatak odalarını yaratırken sadece iyi bir dekorasyon yetmez, aynı zamanda farklı konularda da özen göstermeniz gerekir. İşte uyku alanından uzaklaştırmanız gereken 7 şey.

1- Halıfleksler

Sabahları uyandığınızda boğazınızda bir rahatsızlık hissediyor musunuz? Veya gözleriniz kaşınıyor mu? Bunun nedeni yatak odanızdaki bir şeye alerjinizin olması olabilir. Bu da genellikle tozdan kaynaklarınız. Duvardan duvara halı kaplamaları kullanım kolaylığı açısından tercih edilse de aslında tozun kaynağıdır. Odanızda başta halı olmak üzere alerjinizin olabileceği şeyleri gözden geçirin ve onlardan kurtulun.

2- Parlak renkler

Parlak renklerle dekore edilmiş odalar hepimize cazip gelse de daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi canlı renkler yatak odaları için uygun değil. Özellikle de uykusuzluk konusunda sıkıntılar yaşıyorsanız…  Parlak renkler yerine açık mavi tonları gibi sakinleştirici etkisi olan, dingin renkleri tercih edebilirsiniz.

3- Hafif perdeler

Özellikle yaz aylarında tekstil ürünlerinde daha hafif kumaşlardan üretilen alternatifleri tercih ediyoruz. Buna perdeler de dahil. Ancak ince kumaşlardan yapılan açık renkli perdeler geceleri sokaktan gelen ışıkların yanı sıra sabahları odanızın yoğun bir güneş ışığıyla dolmasına neden olacak, sizi erken uyandıracaktır. Uykunuz hassassa mutlaka daha kalın perdeler tercih edin.

4- Akıllı telefonlar

Akıllı telefonlar hayatımızı işgal etmeye başladığından beri her anımızın vazgeçilmezi oldu. Gece uyurken baktığınız en son şey akıllı telefon olmasın. Ekranlara bakarak zihninizi gereksiz ve yorucu şeylerle doldurmak yerine başucunuza daha fazla kitap ekleyebilirsiniz.

5- Kötü yerleşen bir yatak

Eğer küçük bir yatak odanız varsa muhtemelen eşyalarınızı sığdırmak konusunda sıkıntılar yaşamış olabilirsiniz. Bu da yatağınızı kötü konumlandırmış olduğunuz anlamına gelir. Duvara yaslanmış veya kapıyı görmeyen bir yatak kendinizi sıkıntıda hissetmenize neden oluyor olabilir. Yatak odanızdaki en önemli eşyanın yatak olduğunu unutmayın, gerekirse fazlalıklardan kurtulun ancak yatağınızı kendinizi iyi hissedeceğiniz bir şekilde yerleştirin.

6- Pek çok süs eşyası

Yatak odalarındaki dağınıklığın yorucu etkisinden önceki yazılarımızda söz etmiştik. O dağınıklıktan kurtuldunuz belki ama minik süs eşyalarından vazgeçiyor musunuz? Küçük küçük bir yığın parçanın benzer bir karmaşa yarattığını kabul edin. Yatak odanızda kullandığınız dekoratif ürünleri daha büyük parçalardan seçin ve gözünüzü yormamasına dikkat edin.

7- Televizyon

Uyurken televizyon izlemeyi sevenlerden misiniz? Siz uyurken açık kalan ekranın yansıttığı ışığın ve siz duymadığınızı iddia etseniz bile devam eden seslerin beyin açısından önemli olduğunu biliyoruz. Yatak odanızda televizyon izleme alışkanlığınızdan kurtularak yatak odanızı daha sakin zamanlar geçirdiğiniz bir yere dönüştürebilirsiniz.

Tags:


Pin It on Pinterest

Share This