Evde kaliteli vakit geçirmenin 7 yolu - Casual Avenue Blog
1326
post-template-default,single,single-post,postid-1326,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evde kaliteli vakit geçirmenin 7 yolu

Evdeki vaktiniz nasıl geçiyor? Size kalan değerli anları doğru şekilde değerlendiriyor musunuz? İster hayallerinizdeki gibi bir evde yaşayın ister sıradan bir evde yaşıyor olun, her ne olursa olsun evde geçirdiğiniz anların keyifli olması, kalan hayatınızdan alacağınız tadın çok büyük bir kısmını oluşturmaktadır. İşte bu yüzden, evde geçen vaktinizin neşesini arttırmak için size bizden birkaç ipucu…

evde-zaman-gecirmek1

1- Nefes Alan Bir Ev
Evinizdeyken bile mevsimleri ve doğayı yaşamaya devam etmek, sizi hayata bağlar. Fırsat buldukça evinizin pencerelerini açın, bırakın eviniz havayı teneffüs etsin. Evinizin doğayı yaşamasına izin verdiğinizde siz de dünyadaki yerinizi hatırlayacaksınız.

2- Güzel Anların Düşmanı: TV
Televizyon karşısında yiyip içerken, güzel anları kaçırırsınız. Sevdiklerinizle birlikte yüz yüze, göz göze yenen yemek veya bir fincan kahve keyfi, o anı içten yaşamanızı sağlar. Günün koşuşturmasından sonra sohbetle geçen anlar size keyif ve enerji katacaktır.

3- Ev Dışında Geçen Vaktin Muhasebesi
Dışarıda geçirdiğiniz vaktin çizelgesini çıkarın. Hayır, gerçekten, üşenmeyin ve bunu uygulayın. Her günün sonunda, o gün nerelere gittiğinizi ve ne kadar zamanı dışarıda harcadığınızın haritasını çıkarın. Bu süreleri kısaltmanın bir yolu var mı? Yaptığınız aktivitelerin veya işlerin bir kısmını evde yapabilir misiniz? İnceleyin. Çünkü evde geçirdiğiniz zaman, kendinize ayırdığınız vakitlerdir, eve gelip hemen uyumak yerine, kendinize daha fazla vakit ayırın.

4- Evdeki Öncelikleriniz, Kıymetlileriniz
Evinizde sizin için değerli olan şeylerin bir listesini çıkarın. Bu gerçekten çok önemli çünkü size bütçenizi nerelere harcamanız gerektiğine ve evde hangisine daha çok vakit ayırmanızla ilgili çok büyük bir kılavuz olacaktır. Evinizi dekore etmekten mi hoşlanıyorsunuz yoksa hayatınızı kolaylaştıran elektronik aletleriniz sizin için daha mı değerli ya da belki başka başka şeyler sizin için değerli olanlar… Kıymet verdiklerinize ayırdığınız zamanlar arttıkça evde geçen zaman sizin için daha keyifli bir hale gelmeye başlayacaktır.

_DSC3936

5- Dünya Dertleri Evlerden Uzak Olsun
Dünya öyle telaşlı bir yer ki, o yüzden evimizde sakinliğe ihtiyacımız var. Eminiz ki evinizde daha kapıdan girer girmez sizi strese sokacak bir çok şey mevcuttur, bunları mümkün olduğunca azaltarak evinizde huzuru yakalayabilirsiniz, her şey size bağlı.

6- Hayatın Rehberi Yaratıcılıktır
Yaratıcılık, hayatınızda huzur kadar önemli olan bir başka unsurdur. Yaratıcılık hem işinizde hem özel hayatınızda size yol gösterir, sorunlar kolayca kurtulmanızı ve hem sevdikleriniz hem kendiniz için güzel fikirler yaratmanıza olan sağlar. Evinizi resim, heykel gibi sanat eserleriyle dekore edin ve her fırsat bulduğunuzda evde müzik dinleyin.

7- Evin Acı Gerçeği, Temizlik
Temizlik yapma zorunluluğu ne yazık ki ev hayatının acı bir gerçeğidir. Peki temizlik konusunda verimli misiniz, doğru malzemeleri ve aletleri kullanıyor musunuz? Yoksa size kalan vaktin büyük bir çoğunluğu temizlikle mi geçiyor? Peki, temizlik esnasında keyif almayı denediniz mi? Belki de temizliği hareketli bir şarkı listesiyle daha eğlenceli hale getirebilirsiniz…

Küçücük ve kolay alınabilecek kararlarla evde geçen vaktin daha kaliteli ve eğlenceli geçmesini sağlayabilirsiniz. Evde huzur, sükunet ve eğlence fırsatını kaçırmayın!



Pin It on Pinterest

Share This