Evcil hayvanlarınızla birlikte yaşayabileceğiniz düzenli bir ev için 7 adım - Casual Avenue Blog
1390
post-template-default,single,single-post,postid-1390,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evcil hayvanlarınızla birlikte yaşayabileceğiniz düzenli bir ev için 7 adım

Bu yazıyı okuyorsanız, köpeksiz ya da kedisiz yaşamayı hayal bile edemeyen insanlardansınız demektir. Hepimiz, evimizi kişisel stil anlayışımızla dekore ediyoruz ama kurduğumuz düzenin devamı konusunda çoğu zaman evdeki hayvanlarımızla aynı fikirde olamıyoruz, en sonunda hep onların dediği oluyor. Evin düzenini korumaya çalışmak yerine, genel tasarımı ve mobilyaları hayvan dostu yöntemlerle yeniden düzenleyerek herkes için mutlu bir yuva yaratabilirsiniz. Bu yöntemler için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Dayanıklı Zemin
Evcil hayvanlarımızın tırnaklarına, pati izlerine karşı dayanıklı olması için sert yüzeyli zeminler tercih edilmelidir. Laminant, taş veya seramik parkeler ya da yeni trend olan boyanmış beton zeminler, halılardan daha kolay temizlenir ve leke bırakmazlar. Bu tip zeminler, evin geri kalanına kıyasla daha serindirler ve bu da kalın ya da uzun tüylü hayvanlarınızın, özellikle sıcak havalarda, vücut ısılarını dengelemelerine oldukça yardımcı olacaktır.

Halı Düzeltme Uzmanı
Büyük halı ya da kilimlerin birincil özelliği evimizin şıklığını arttırmak olsa da, evin zeminini hayvanlarımızın tırnaklarından korumaları ve uzanıp keyif yapabilecekleri rahat alanlar olmaları da diğer önemli özelliklerindendir.

Tüylerin daha az göze batması için, halı ya da kilim seçiminde, desenli ve renk çeşitliliğine sahip olmaları çok önemlidir. Hangi halıyı seçerseniz seçin, kaymaz tabanlara sahip olmasına dikkat edin. Evde hayvanlarla yaşıyorsanız, ayaklarınızla halı düzeltme konusunda çok kısa zamanda uzmanlaşırsınız. Halınızın kaymaz taban özelliği mevcut değilse ve çocuklar evde koşuştururken sürekli halınızı düzeltmek istemiyorsanız, çift taraflı bantlarla halınızı mutlaka zemine sabitlemelisiniz.

Hayvan Trafik Yoğunluğu
Ev ya da bahçe kapısı ve koridorlar gibi, hayvan trafiğinin yoğun aktığı bölgelerde, nötr renklere ya da hayvanlarınızın tüylerine yakın renklere sahip paspaslar yerleştirin, dökülen tüyleri kontrol altına alın. Paspaslar kolayca gözden çıkarılabilir dekorasyon ürünleri oldukları için bu iş için idealdir.

Mobilya Seçimi
Burada amaç, size en az iş çıkaracak döşemelik kumaşa sahip mobilyayı seçmektir. Hayvan tüylerini mıknatıs gibi çeken kadife ve püsküllü mobilyalardan ve hassas kumaşlardan döşenmiş mobilyalardan uzak durun. Tüvit gibi yünlü kumaşların düzensiz, kabarık yüzeylerinde hayvan tüyleri hapsolur, dolayısıyla bu tip kumaşları da tercih listenizden çıkarın.
Kolay temizlik için, denim veya kripton gibi sentetik kumaşları tercih edin. Mikrofiber veya mikrosüet kumaşlar çok şık göründükleri gibi zor aşınırlar ve sabunlu suyla bile temizlenebilirler.
Deri kumaş da kolay temizlenebilmesi ve dayanıklılığı açısından hayvan sahipleri için iyi bir seçimdir. Ama tabi ki yok edilemez değildir. Deri kumaşlar bile hayvanların tırnakları tarafından delinebilir, zarar görebilir ve bu deliklerin tamiri diğer kumaşlara nazaran daha zor olabilir. En iyi sonuç için, boyanmış ve ekstra korumaya sahip yarı anilin derileri tercih edin.

Geçici Önlemler

gorsel2
Kanepeniz ne kadar rahat olursa olsun, hayvanlar daha rahat bir yere asla hayır demezler. Yataklarınızın, koltuklarınızın ve kanepelerinizin üzerine birer battaniye ya da şal atın. Sıcaklık ve rahatlık konusunda bir uzman olan hayvanınız yerleştirdiğiniz battaniye üzerinde zaman geçireceği için hem mobilyalarınızın ömrünü uzatırsınız hem de tüylerin tek bir noktada toplanmasını sağlarsınız. Neticede siz de mutlu olursunuz, çocuklarınız da.

Duvar Düşmanları
Evimizdeki hayvanlar duvarlara zarar vermek konusunda bambaşka meziyetlere sahiplerdir, hatta aralarında, zarar vermenin ötesine geçip, duvarı direkt yiyen afacanlar da mevcuttur. Duvarları darbelerin izlerinden ve kirden mümkün olduğunca koruyabilmek için silinebilen ve yıkanabilen duvar boyalarını ve kağıtlarını tercih edin. Mutfak ve banyo gibi nem oranı yüksek odalarda duvar rengi olarak yarı parlak, diğer yaşam alanları içinse saten renkleri uygulayın.

Patilerle Uykular, Tatlı Rüyalar

gorsel1
Kedi veya köpek, hangisi olursa olsun, evcil hayvanınızla uyumak müthiş bir keyiftir. Tüylerden, yatağa taşınan oyuncakların tozlarından ve arada sırada oluşabilecek olan kazalardan yataklarınızı korumak için mutlaka kaliteli kumaşa sahip yatak örtüleri kullanın. Yatak örtülerini nevresim takımından daha sık ve kolay yıkayabilirsiniz böylece sürekli çarşaf, yorgan değiştirmekten nispeten kurtulmuş olursunuz. Yatağın kendisini korumak için neme dayanıklı yatak pedlerini kullanmayı da ihmal etmeyin. Yatağınızı koruyacak, aynı zamanda yatak odanıza şıklık katacak yatak örtülerini inceleyin.

Gereken bakım yapıldığı ve ilgi gösterildiğinde evde hayvanlarla yaşamak, evde diğer insanlarla yaşamaktan asla daha zor değildir. Kedinize veya köpeğinize ilgi gösterdiğiniz, enerjisini atmasına olanak sağladığınız durumlarda evcil hayvanlarınızın eşyalarınıza bir çocuk kadar bile zarar vermeyeceğini unutmayın. Evinizi hayvanlarınıza göre şekillendirdiğiniz sürece hayvanlarla yaşamak, insanlarla yaşamaktan çok daha kolay ve belki de daha eğlencelidir.



Pin It on Pinterest

Share This