Daha huzurlu bir uyku için yapabileceğiniz 6 basit şey - Casual Avenue Blog
2458
post-template-default,single,single-post,postid-2458,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Daha huzurlu bir uyku için yapabileceğiniz 6 basit şey

İyi bir uykunun hayatımıza sayısız faydası olduğunu hepimiz biliyoruz. Daha sağlıklı bir yaşam, daha mutlu ve enerjik hissetmek başlıca nedenlerden. Ancak çok fazla stresin yaşadığı bu zamanda ne yazık ki rahat bir uyku uyumak, uykuya çabuk dalmak çoğu insan için oldukça zor. Uyumadan önce rahatlamanızı sağlayacak, kolayca uygulayabileceğiniz 6 maddeyi sizler için sıraladık. Huzurlu bir uyku çekmek için önerilerimize göz atın.

1- Sakinleştirici kokuların gücünden faydalanın

Aslında her şeyin çözümünün doğada, doğal olanda olduğunu biliyoruz. Örneğin lavanta gibi kimi bitkilerin kokusunun kan basıncını ve kalp atışlarını düzenleyerek sakinleştirici bir etki yarattığı gerçek. Siz de evinizde doğanın esintilerini hissedeceğiniz mumları veya oda kokularını kullanarak daha huzurlu bir atmosfer yaratabilirsiniz.

2- Ilık bir duş alın

Araştırmalar, yatmadan önce ılık bir banyonun veya duş almanın, gevşemenize ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor. Sıcağın etkisiyle gevşeyen bedeniniz sayesinde daha rahat uykuya dalabilirsiniz. Üstelik biraz keyif yapmak istiyorsanız köpüklü bir banyo keyfi, biraz mum ışığı, dinlendirici bir müzikle kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

3- Günün erken saatlerinde egzersiz yapın

Günlük koşturmacalar içinde çoğu zaman kendimizi ihmal ediyor, bedenimizin ihtiyaçlarını gözden kaçırıyoruz. Özellikle de masa başı bir işte çalışıyorsanız vücudunuz çok fazla hareketsiz kalıyor. En basit tabiriyle her defasında kafanız oldukça yoğunken vücudunuz harcaması gereken enerjiyi harcamıyor. Bu döngüyü kırmak için sabahları biraz daha erken kalkabilir, egzersiz yapabilirsiniz. Unutmayın spor adrenalin salgılamanıza neden olacağından kendinizi daha mutlu hissetmenize neden olur.

4- Bitki çaylarını deneyin

Akşam saatlerinde kahve ve çay tüketiminden kaçınarak bitki çaylarına yönelebilirsiniz. Özellikle içerdiği antioksidanlar nedeniyle papatya gibi bitki çayları kendinizi rahatlamış hissetmenizi sağlar, uykuya daha hızlı dalabilirsiniz.

5- Ekrandan uzaklaşın

Telefonunuza, televizyona veya dizüstü bilgisayarınıza bakmak günlük yaşamın stresinin devam etmesini sağlarken, aynı zamanda bu ekranlardan yayılan mavi ışık beyninizi uyarır. Bu mavi ışık zararsız gibi görünse de beyninizin doğal uyku-uyanıklık döngülerini tahrip eder ve uykuya dalmanızı zorlaştırabilir. Zihnin yavaşlamasına yardımcı olmak ve yatmadan önce tüm düşüncelerinizden uzaklaşmak için günlük tutabilir veya kitap okuyarak kendiniz için daha faydalı bir şey yapabilirsiniz.

6- Doğal nevresim setlerini tercih edin

Doğrudan teninize temas eden sentetik ürünler cildiniz için oldukça zararlıdır. Pamuk, keten gibi doğal içerikten üretilen nevresim setlerini tercih ederek cildinizin gece boyunca hava almasını sağlayabilir, daha konforlu bir uyku uyuyabilirsiniz. İyi nem transferi sağlayan, zarif desenleriyle de odanıza hoş bir görünüm kazandıracak nevresim setlerimizi hemen inceleyin. Ayrıca nevresim, çarşaf, yastık kılıfları arasından dilediklerinizi kombinleyerek kendi tarzınızı da yansıtan bir set oluşturabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This