Çocuklara uygun nevresim seçmenin ipuçları - Casual Avenue Blog
1551
post-template-default,single,single-post,postid-1551,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Çocuklara uygun nevresim seçmenin ipuçları

Her anne-baba çocukları için en rahat uyku ortamını sağlamak ister. Çocuklarınız sağlıklı, yumuşak ve şık çarşaflarda uyuyorsa, siz de içiniz rahat bir şekilde uykuya dalabilirsiniz. Günümüzde çarşafların birçok farklı hammaddeden üretildiğini düşünürsek, doğru çarşaf seçimi yapabilmek için biraz zorlu bir süreç yaşamanız gerekebilir. Aşağıda sizler için hazırladığımız bilgi ve detayları okuduktan sonra, bu süreçte daha kararlı bir seçim yapabilirsiniz.

1. Doğal Ürünleri Tercih Edin

Nathalie2
Zararlı kimyasallar ve tarım ilacı içermeyen doğal liflerden üretilmiş çarşafları tercih etmeniz çok önemli. Cilt yapıları ve bağışıklık sistemi henüz yeterince gelişmemiş çocuklarınız için bu tip toksinler fazlasıyla zararlı olabilir. Çocuklarınızın %100 doğal ürünlerin arasında uyuduğunu bilmek, sizin de iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

2. Yanma Geciktirici Özelliği
Bazı firmalar nevresim ürünlerinin yanma geciktirici özelliği taşıması için farklı boyalar, kimyasallar ve astarlar kullanmaktadır. Hatta bu tip üretimi yasalaştırarak zorunlu kılan ülkeler bile mevcuttur. Bu özelliklerle üretilen çarşaflara ulaşmakta zorluk yaşıyorsanız, doğal yanma geciktirici özelliği olan yün gibi hammaddelerden üretilmiş ürünleri tercih edebilirsiniz.

3. Hassas Ciltler

Oliver4
Doğru çarşaf seçiminde en dikkat etmeniz gereken konu çocuklarınızın hassas cilt yapısı olmalıdır. Dolayısıyla pamuk-polyester veya mikro fiber gibi malzemeler yerine, %100 pamuktan üretilmiş ürünleri tercih edin.

4. Bakımı Kolay
Aklın yolu birdir, çoğu ebeveyn kolay dezenfekte edilebilen ve temizlenebilen ürünleri tercih ederler. Doğal ürünlerin bakımı ve temizlenmesi, içeriğinde kimyasalların bulunduğu ürünlere kıyasla çok daha kolaydır. Ayrıca bakteri ve toz maytlarına karşı çocuklarınızı daha iyi korurlar

5. Sık Dokuma  Sophie Nursey Bedding Set.jpg
Düşük ilmek sayısına sahip, sık dokunmayan çarşaflar teninizde sert ve rahatsız bir his oluşturur. Hatta bazı ürünler egzama gibi cilt hastalıklarının daha şiddetli yaşanmasına sebebiyet verebilir. Sık dokunan çarşaflar daha yumuşak ve destekleyicidir. Siz de çocuğunuzun hassas tenine uygun yumuşak ürünleri tercih edin. Sürekli çarşaf atıp, yenisini almaktansa uzun süre dayanacak bir ürün almak daha ekonomik ve sağlıklı olacaktır.

6. Isı Kontrolü
Ebeveyn dünyasına has bir düşünce vardır; biz üşüyorsak çocuğumuz donuyordur, biz sıcakladıysak, çocuğumuz pişiyordur. Aman hasta olmasın düşüncesiyle gece uyumadan önce çocuklarımızı battaniyelerle sarıp, en sıcak tutan çarşaflara yatırırız. Çocuklar hassas bir sıcaklık düzenleme sistemine sahip olduklarından, uyurken daha fazla terlerler, böylece gece, çocuklar için de sizin için de kâbus olur. Bunu önlemek için saf pamuğun yüksek nem emici özelliğinden faydalanabilirsiniz. Saf pamuk, çocuklarınızın vücut ısısını gece boyunca dengeleyerek, rahat bir uyku uyumalarını sağlar. Siz de üşüyor mu, terliyor mu derdinden kurtulur, görevini tamamlamış bir ebeveyn olarak huzur içinde uyuyabilirsiniz. : )

Bebeğiniz ve çocuğunuz için en uygun nevresim seçmek sandığınızdan daha kolay. The Little Casual ürünleri arasında yer alan doğal kumaşlardan üretilmiş nevresim takımları ile hem çocuğunuzun sağlığı açısından güven sağlayabilir, hem de minikler için şık ve sevimli bir ortam yaratabilirsiniz. Bebek odasına enerjik bir hava katan çocuk yatak takımlarının yanı sıra, bebeğinize güvenli bir uyuma alanı sağlarken yatağın görünümü zenginleştirecek yatak koruma bariyeri, çocuğunuz için yumuşacık havlu ve bornozlar ve daha fazlası için The Little Casual kategorimizi inceleyin.



Pin It on Pinterest

Share This