Evinizin her odasında uygulayabileceğiniz dekorasyon ipuçları - Casual Avenue Blog
1488
post-template-default,single,single-post,postid-1488,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizin her odasında uygulayabileceğiniz dekorasyon ipuçları

Her şeyin en iyisine ulaşabilmek için tabi ki o işin uzmanıyla çalışmak gerekir. Sizin için önerdiğimiz dekorasyon ipuçlarıyla, bir iç mimar kadar başarılı işler çıkarabileceğinizi iddia edersek, size komik gelebilir ama önerilerimiz konusunda gayet ciddiyiz : )
Bir uzmanın yardımı hiç fena olmaz tabi ki, ama belli kurallara bağlı kalarak içgüdülerinizle, yaratıcılığınız ve hayallerinizle yaratacağınız bir evin tadına da doyum olmaz.

Evinizi dekore ederken, aşağıda sizler için listelediğimiz temel tasarım ilkelerini uygularsanız, bir uzmana danışmadan da gayet iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

Duvarlarınızın Rengine En Son Karar Verin
Evinize taşınmadan önce duvarların rengine karar vermek ve eviniz boşken boyatmak ilk başta çok mantıklı gelebilir ama pişman olma olasılığınız çok yüksek. Evdeki mobilyaların, duvardaki resimlerin, aksesuarların renkleriyle ve perdeleriniz takıldıktan sonra evinize girecek ışığın miktarıyla uyumlu bir renkte duvarlarınızı boyatabilmek için, boyama işlemini taşınma işleminin sonrasına bırakın. Emin olun daha doğru bir karar verebileceksiniz.

Az ama Öz

azamaoz
Odalarınızı mobilyalarınızla boğmayın, bırakın biraz nefes alacak alan kalsın. Odalarınızı çok fazla eşya yerine, az ama kaliteli ve şık mobilyalarla donatın.

Resimleri Doğru Yüksekliğe Asın

resim
Sanat galerilerinde ve müzelerde resimler, resmin odak noktası, ortalama insan gözü mesafesi olan 145 santimetreye denk gelecek şekilde asılır. Siz de öyle yapın. Odanızdaki eşyaların ve pencerelerin konumları itibariyle resimleri daha yüksek ya da daha alçak bir hizaya asmanız size daha mantıklı gelebilir ama evinizin yapısından ziyade insanın yapısını temel alın.

Mobilya ve Halılar
Mobilyalarınızı halılara göre konumlandırmanın 3 farklı yolu vardır.
Oturma Grubunun Altında: Halınız yeterince büyükse, oturma grubunuzdaki mobilyaların tüm ayakları halınızın üzerine denk gelecek şekilde yerleştirmelisiniz.
Oturma Grubunun Ortasında: Odanız küçükse, mobilyalarınızın altına halı koymak yerine, grubun ortasına, uçları mobilyaların ayaklarıyla temas edebilecek büyüklükte bir halı tercih edebilirsiniz.
Ön Ayaklar Halının Üstünde: Grubun sadece ön ayaklarını halınızın üstüne yerleştirin, hem alandan kazanın hem de odanızda ferahlık hissi yaratın.

Klişelerden Kaçının
Odalarınız için bir tema kullanmaya karar verdiyseniz, örneğin deniz temalı bir oda yaratacaksanız, herkesin görmekten bıkıp usandığı klişelerden kaçının. Evet mavi ve beyaz renkleri kullanın ama çapa desenli kırlentlerden, yelkenli aksesuarlardan uzak durun. Alışageldiğimiz objeler yerine yaratıcılığınızı kullanın. Temanızı direkt olarak yansıtan ürünler yerine, o temayı çağrıştıracak objeler kullanın.

Odak Noktası
Odalarınız için bir odak noktası seçin ve tüm odayı onunla uyumlu olacak şekilde tasarlayın. Oturma odasındaki şömine, mutfağınızdaki şık orta tezgah, duvarınızdaki resim veya yatak odasındaki sandık…

Oran

oda
Mağazada çok beğenip satın aldığınız obje, evinizdeki yeni yerine yerleştiğinde odanızın bütün dengesini bozabilir. Odanızda çok küçük veya çok büyük gözükecek objeler almamaya özen gösterin, ölçek ve oranlarına dikkat edin.
Tüm bu ipuçlarının yanı sıra, evinizi dekore ederken sizi gülümsetecek, mutlu olmanızı sağlayacak ve sizi rahat ettirecek objelere ve renklere odaklanın.



Pin It on Pinterest

Share This