Yeni taşındığınız evi, sıcak bir yuvaya dönüştürün - Casual Avenue Blog
1495
post-template-default,single,single-post,postid-1495,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Yeni taşındığınız evi, sıcak bir yuvaya dönüştürün

Yeni evinize taşınırken ne kadar heyecanlı olursanız olun, yine de ilk birkaç hafta kendinizi evinizdeymiş gibi huzurlu hissedemezsiniz, başka birinin evinde kalıyormuşsunuz gibi gelir. Doğum günü ya da evlilik yıldönümü gibi size özel bir günü kutlamak veya bahçenize yeni bir çiçek ekmek sizi bu ruh halinden kurtarabilir ama o günler gelene kadar beklemek biraz can sıkıcı olabilir. İşte sizi, daha kolilerin hepsi açılmadan bile evinizdeymiş gibi hissettirecek 7 ipucu.

Yerleşmenin İlk Adımı
Çoğu insan yerleşmeye, ortak kullanım alanlarının eşyalarıyla başlar ama asıl önemli olan taşındığınız ilk günden itibaren güzel yaşamaya başlamaktır. Taşınma günü olarak genellikle hafta sonuna denk gelecek günler seçilir ve hemen akabinde sizi bekleyen haftanın ilk günü olan pazartesi, taşınma telaşı olmadan da gayet sıkıcı ve yorucu bir gündür. İşte bu yüzden, yerleşmeye ilk olarak giysi dolaplarından başlayın. Tüm bu taşınma süresince her daim kendinizi iyi hissettirecek kıyafetler giyin.

Çocuklara Öncelik
Kolilerle dolu bir evde, çocuklarınız kendine ait bir parça bulamazsa mutsuzlukları daha da artabilir. Ve hepimiz biliyoruz ki mutsuz çocuk, ebeveyn dünyasındaki en büyük doğal felaketlerden biridir. Çocuklarınızın eşyalarının olduğu kolilerin arasından, yerleştirmekten keyif alacakları oyuncakların ve özel eşyalarının olduğu koliyi önlerine koyun. Açtıkça mutlu olacaklar ve sizi de rahat bırakacaklar.
Tıpkı çocuklarınız gibi, ev hayvanlarınız da aynı ilgiyi hak ediyor. Yataklarını, oyuncaklarını, mama ve su kaplarını çıkarmakta geç kalmayın.

Evinizin Sesleri
Bazı insanların evlerinde, çocuklarından beri duvarda asılı olan ve her saat başı çalan duvar saati ya da guguklu bir saat gibi evin ruhuna kazınmış seslerin kaynağı olan objeler vardır. Dışarıda bir yerlerde aynı sesi duyduğunuzda bile evinizde hissedersiniz. Yeni evinize yerleşirken bu tip eşyalara öncelik verin.
Tıpkı sesler gibi, anılarınızı görsel olarak kaydeden resimler de size evde olma hissini çağrıştırır. Resimlerinizi duvardaki yerlerine hemen asmasanız bile yine de paketlerinden çıkarın ve yere, duvara yaslayın. Emin olun, baktıkça kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Rutinlere Devam
Her evin kendine ait rutini vardır. Örneğin, genellikle bütün evlerde, eve girer girmez, evin veya arabanın anahtarının koyulduğu askılar, tepsiler ya da kaseler vardır. Yeni evinizde de bu alışkanlıklarınız devam ettirin, bu tip eşyaları derhal kolilerden çıkarıp, yerleştirin. Rutinlerinizi bozmayın.

En Sevdikleriniz
Evet, her yerde koliler ve mobilyalar var ama siz yine de mumlarınızı yakın, en sevdiğiniz müziği açın ve evinizde kullanmayı sevdiğiniz oda kokusunu kutusundan çıkarın. Doğadan gelen kokularla evinizde ferah ve huzurlu bir ortam yaratmak isterseniz Vavana Oda Kokuları size yardımcı olacaktır.

yatak

Rahat Edin
Hiçbir şey alıştığınız yatağınızda yatmak kadar sizi evinizde hissettiremez. Yastıklarınızı, nevresim takımınızı, battaniyenizi ve kırlentlerinizi taşındığınız ilk gün yatağınızla buluşturun. Eğer yeni bir nevresim takımının size kendinizi daha iyi ve yenilenmiş hissettireceğini düşünüyorsanız hoş tasarımları ve doğallıklarıyla huzurlu uykular uyumanızı sağlayacak Casual Avenue koleksiyonundaki nevresim takımlarını inceleyin.

Yemek Kokusu
Taşınma telaşına rağmen, dışarıdan yemek sipariş etmeyin. Mutfak eşyalarınıza öncelik verin. Hızlıca ve kolayca hazırlayabileceğiniz, basit bir yemek yapın. Ev yemeği kokan bir ev daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır, o yemeği ayak üstü yemek zorunda kalsanız bile.
Unutmayın, önemli olan sizsiniz, yeni evinize yerleştiğinizde ilk önceliği her zaman sizi ve sevdiklerinizi özel hissettirecek eşyalara verin.



Pin It on Pinterest

Share This