Taşınırken sıkıntı yaşamamanız için 15 İpucu - Casual Avenue Blog
1482
post-template-default,single,single-post,postid-1482,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Taşınırken sıkıntı yaşamamanız için 15 İpucu

Blog yazılarımızda çoğunlukla, evinizi daha da güzelleştirmenin ipuçlarını sizlerle paylaştık. Biz sizin için daha renkli ve çeşitli yazılar yazmak için çabalarken, siz de yazdıklarımızı uygularken çabaladınız. Ve eminiz ki evinizi daha şık ve daha huzur dolu bir yaşam alanına dönüştürmeyi başardınız. Ama önünde sonunda, o acı gerçekle yüz yüze kalma ihtimaliniz çok büyük, özellikle de kiracıysanız. Evet, başlıktan da anlaşıldığı gibi konumuz, taşınmak.
Taşınmak, hepimizin en büyük kabuslarından biri ve eğer taşınma esnasında organize olamayıp, öncesinde hazırlık yapmazsanız daha da büyük felaketlere davetiye çıkarabilirsiniz. İşte size, taşınma günü yaşanabilecek kaostan sizi kurtarabilecek 15 ipucu.

1. Ön Hazırlık
Hiçbir şeyi son dakikaya bırakmayın. Dünyamıza doğru yaklaşan bir meteor olması ve diğer çok nadir karşılaşılan acil durumlar dışında, taşınmanız için genelde 30 ila 60 gün arası bir vaktiniz olacaktır. Yapılacak işlerin bir listesini oluşturun, listeyi haftalara bölün ve mümkün olduğunca listeye sadık kalmaya çalışın.

2. Taşıma
Eski evinizden, yeni evinize nasıl taşınacaksınız? Kısa mesafeler için, büyük araç sahibi o en şahane dostlarınızdan yardım isteyebilir ya da bir kamyonet kiralayabilirsiniz. Eğer büyük bir aileye ve çok fazla mobilyaya sahipseniz, taşıma şirketleriyle anlaşmanızda fayda var.

3. Bilgilendirme
Eşyalarınızı yerleştirdiğiniz koliler çok önemli değil ama konu büyük ve ağır eşyalara geldiğinde, taşıma şirketinizi mutlaka önceden haberdar etmelisiniz. Böylece işin bu kısmındaki organizasyonu tamamen onlara bırakabilirsiniz.

4. Arınma Fırsatı
Haydi itiraf edelim, atmaya kıyamadığımız öyle çok eşyamız var ki. Taşınmak, onlardan kurtulmak ve arınmak için ideal bir zaman. Yeni bir ev ve yeni bir hayat sizi bekliyor, kurtulun onlardan. Eşyalarınızı yardıma ihtiyacı olanlara bağışlayabilir ya da ikinci el alan mağazalarda elden çıkarabilirsiniz.

5. Kutulama
Envanter listesi hazırlayın, koli bandı ve kalın uçlu kalemlerle birlikte paketleme işinde size yardım edecek kişilerin ellerine tutuşturun. Size yardım edenlere, eşyaları kolilere yerleştirmekle kurtulamayacaklarını, her bir kutunun içeriğini bu listelere yazmaları gerektiğini kendilerine uygun bir şekilde söyleyin. Tüm yazımızda, her şeyi önceden yapmanız gerektiğinden bahsetsek de, yardımcıları bilgilendirme kısmını son ana bırakmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Tabi yalnız kalmak istemiyorsanız.

6. Kolileri Etiketleyin
Envanter listesinin bir kopyasını kolilerin üstüne yapıştırın. Ve kolilerin üst kısmını ve alt kısmını belli edecek ok işaretlerini çizmeyi unutmayın.

AnaGorsel3

7. Çevre Dostu Taşınma
Taşınma gününde oldukça fazla çöp çıkacaktır. Çöplerinizi, cam, kağıt gibi kategorilere ayırarak, çevreye minimum zararla bu süreci atlatabilirsiniz.

8. Koliler, Kıymetlimiz
Taşınırken en kıymetli olan şey karton kolilerdir. Haftalar öncesinden başlayarak, alışveriş yaptığınız yerlerden karton koli tedarik edin. Büyük ihtimalle size küçük kolileri vereceklerdir ama zaten küçük koliler hem kolay yerleştirilmeleri hem de kolay taşınabilmelerinden dolayı sizin için çok daha işlevsel olacaktır.

9. Taşınma Günü Çantası
Taşınma günü size lazım olacak temizlik malzemeleri, tuvalet kağıdı ve kağıt havluları, yedek kıyafetleriniz gibi öncelikli olarak size lazım olan eşyalarınızı koymak için bir çanta hazırlayın.

10. Hazır Olun
Size yardım edecek dostlarınız ya da taşıma firması gelmeden önce, onlar için hazırlanmış olun. Hazırlıksız yakalanmak size para ve zaman kaybettirebilir.

11. Değerli Eşyalar
Taşınma gününde yaşanabilecek karışıklıklarda kaybolmamaları için, değerli eşyalarınızı veya kırılacak eşyalarınızı ayrı bir yere koyun. Eğer taşınacaklar arasında bilgisayarınız varsa, önemli belgelerin yedeğini almayı unutmayın.

12. Siparişleri Geciktirin
Yeni eviniz için yeni mobilyalar, yeni ev aletleri gibi siparişler verdiyseniz, taşınma günü teslim edilmeyeceklerinden emin olun. O karmaşada bir de yeni gelen eşyalarla uğraşmak sizin için oldukça zor olacaktır.

13. Evin En Kıymetli Varlıklarını Koruyun
Hayatınızı güzelleştiren, evinizin en kıymetli varlığını taşınma telaşından korumayı unutmayın. Ev hayvanlarınızı, yaşanabilecek travmadan korumak için ya bir dostunuzun evine gönderin ya da güvendiğiniz bir köpek pansiyonuna emanet edin. Ev hayvanlarınızı asla eşyalarla birlikte aynı araca yükleyip göndermeyin!

14. Komşular
Güzel bir başlangıç yapın ve taşınmadan önce, hangi gün taşınacağınızla ilgili komşularınızı bilgilendirin. Hem yeni komşularınızla tanışma ritüelini bir an önce halletmiş hem de iyi bir ön izlenim bırakmış olursunuz.

15. Minik Jestler
Size yardım eden dostlarınız veya taşıma şirketinin çalışanları için önceden yiyecek ve içecek hazırlamayı ihmal etmeyin. Taşınma gibi zor ve yorucu bir gün için hem onların hem de sizin motivasyona ihtiyacınız olacaktır.

Eğer siz de taşınma arifesinde olanlardan biriyseniz yeni evinizde mutluluklar dileriz.



Pin It on Pinterest

Share This