Evinizin taze ve güzel kokmasını sağlamanın 6 yolu - Casual Avenue Blog
1468
post-template-default,single,single-post,postid-1468,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizin taze ve güzel kokmasını sağlamanın 6 yolu

Eviniz güzel kokuyor mu? Burada bahsettiğimiz temizlik sonrası evinizin havasına hakim olan temizlik kokusu değil, eviniz gerçekten güzel kokuyor mu? Çünkü, yoğun çalışma günlerinden ya da evde halletmemiz gereken uzun bir iş listesi olduğundan, çoğu zaman evimizin her an güzel kokmasını sağlayamıyoruz. Ama bir düşünsenize, eve her girdiğinizde sizi taze ve mis gibi bir koku karşılasa hoş olmaz mıydı? İşte evinizin güzel kokmasını sağlamanız için hazırladığımız 6 ipucu.

Vanilya, lavanta veya karanfil
Oda kokuları ile ilgili kendin yap projelerine bir göz atarak, evin her odasına favori kokunuzun hakim olmasını sağlayabilirsiniz. Portakal, elma, tarçın, karanfil, vanilya, lavanta ve daha bir çok farklı ve doğal ürünü, kendin yap projeleriyle birer koku kaynağına çevirmeniz çok kolay. Tamamen doğal ürünlerle çok çeşitli aromatik kokular oluştururken aynı zamanda bu ürünleri yerleştireceğiniz objeleri odalarınızın dekorasyonuyla uyumlu şekilde tasarlayabilirsiniz. Oda kokusu – Kendin Yap projeleri ile ilgili internette bir çok kaynak bulabilirsiniz.

Ev yapımı taze limon kokulu oda spreyi
Hazırlaması çok kolay. Yarım yemek kaşığı kabartma tozunu, 2 bardak sıcak suyun içinde karıştırın. Yarım bardak limon suyunu ekleyin ve sprey şişesine koyup, sallayarak karıştırın. İşte taptaze limon kokulu oda spreyiniz hazır.

Kurutulmuş lavanta

lavantaKüçük bir kavanoza, lavanta tomurcuklarıyla eşit miktarda kabartma tozu yerleştirin ve iyice çalkalayın. Çalkalama işlemi bittikten sonra 3 damla lavanta kokulu yağ ekleyin ve yine çalkalayın. Bu işlemi toplamda 24 damla olacak şekilde tekrarlayın. Kokunun havadaki yoğunluğunu ayarlamak için, kavanozun kapağında delikler açabilirsiniz.

Okaliptüs yaprakları
Okaliptüs, yuvarlak ve kalp şeklindeki yaprakları ile hem estetik bir görünüme hem de çok güçlü bir kokuya sahiptir.Bir vazonun ya da dekoratif bir tepsinin içine taze veya kurutulmuş okaliptüs yerleştirin ve odanızın çok çok uzun bir süre güzel kokmasını ve güzel görünmesini sağlayın.

Kozalaklara gizlenmiş kokular

kozalak
Bir sonraki doğa yürüyüşünüzde bir kaç tane kozalak toplayın, artık içinizden kaç tane toplamak geliyorsa. Üstlerine birkaç damla, en sevdiğiniz aromaya sahip kokulu yağlardan damlatın. İşte bu kadar kolay. Dekoratif hasır bir sepetin içine yerleştireceğiniz kozalaklara baktıkça mutlu olacağınıza eminiz. Şimdi burnunuzdan derin bir nefes alın. Oh mis…

 

 

En etkili çözüm; Vavana Oda Kokuları

vavanaEğer tüm bu uğraşlar için ayıracak vaktiniz yoksa ve gerçekten etkili bir çözüm arıyorsanız o zaman size Vavana Oda Kokularını önerebiliriz. Portakal ve limon bahçelerinin rahatlatıcı, denizin ferahlatıcı kokusu ve daha fazlası… Hepsi Vavana serisinde. Hemen kendiniz için uygun bir kokuyu seçerek yaşam alanlarınızda egzotik bir rüzgar estirebilirsiniz. Bu tür kokuların sakinleştirici ve dinlendirici etkileri de kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Casual Avenue koleksiyonları arasında satışa sunulan Vavana Oda Kokularıyla ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın. Üstelik Casual Avenue sitesine üye olarak veya Facebook sayfamızı takip ederek çok ilgi gören bu ürünle ilgili sürpriz fırsatlardan yararlanabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This