Evinizdeki kullanmadığınız eşyaları sevimli ve şık saksılara dönüştürün - Casual Avenue Blog
1583
post-template-default,single,single-post,postid-1583,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizdeki kullanmadığınız eşyaları sevimli ve şık saksılara dönüştürün

Çay kutuları, oyuncaklar, şişe mantarları, kavanozlar, konserve kutuları, kıra döke takımını bozduğunuz fincanlar, kâseler ve artık işe yaramayacağını düşünerek çöpe atacağınız birçok obje. Peki, acaba bu objeleri çöpe atmak yerine, biraz el becerisi ve biraz da yaratıcılıkla işe yarar hale getiremez miyiz? Elbette getiririz : ) Ve bunu yaparken hem eğlenebilir hem de doğaya yaptığımız minik katkıdan dolayı kendimizi mutlu edebiliriz.
Evdeki atıl eşyaları ne gibi objelere dönüştüreceğiniz tamamen sizin hayal gücünüze ve ihtiyaçlarınıza kalmış. Biz House Beautiful’dan esinlenerek hazırladığımız bu yazımızda hangi eşyalardan şirin ve dekoratif birer saksı yaratabileceğiniz ile ilgili birkaç örnek hazırladık. Umarız hayal dünyanızda bir kıvılcım yakabiliriz.

1. Çay Kutuları

1
Bazı markaların çay kutuları öyle güzel tasarımlara sahip oluyor ki, insanın çöpe atası gelmiyor ama onunla ne yapabileceğimizi de bulamıyoruz. İşte size harika bir fikir! Kutuyu saksıya dönüştürün, sonra kutunun renkleri ile uyumlu bir çiçek ekerseniz, ortaya bakmaya doyamayacağınız bir görüntü çıkacaktır.

Kaynak: Sarah Johnson

2. Lego’nun Mistik Parçaları

2
Ah yok mu o Lego’nun sürekli ayaklarımıza batan, koltukların, kanepelerin arasından çıkan başa bela parçaları. Hepsini saksı yapın gitsin, bakın bakalım bir yere kıpırdayabilecekler mi! Bir de üstlerine resim çizin ya da isim veya sizi mutlu edecek kelimelerden yazın, oldu, bitti bu iş.

Kaynak: Journey Into Creativity

3. Şişe Mantarları

3
Yok artık, şişe mantarından da saksı mı olurmuş? Mantarın ortasına bir delik delersiniz, içine dayanıklı bir çiçek yerleştirirsiniz, çok da güzel olur, pek de güzel olur.

Kaynak: Upcycle That

4. Takım Bozuldu

4
Aldınız 4’lü veyahut 6’lı bir kâse seti ama işte bu hayatta her şey planlandığı gibi gitmiyor ne yazık ki. El mahkûm, o kâseler kırılacak, o takım bozulacak. Ve en sonunda geriye kalan tek bir kâse, diğer tabak, çanakların yanında biçare, yapayalnız kalacak. Kâsenin altına bir drenaj deliği açın, kurtarın onu bu çileli hayattan.

Kaynak: Glitter and Goat Cheese

5. Takım Bozuldu Part 2

5

Aynı dertten muzdarip başka boynu bükükler: Kahve veya çay fincanları. Onların neyi eksik, hem belki de kâselerin yanına çok yakışacak.

Kaynak: A Golden Afternoon

6. Eski Telefonlar

6
Şimdi burada kimsenin yaşı ortaya çıksın istemeyiz ama 30 yaşını aşkın herkes bu külçe gibi telefonlardan çok çekmiştir. Öyle hızlı antikalaştı ki bu telefonlar, atmaya fırsat bulamayanlar bile olabilir aramızda. Belki bazılarımız da anılarından kopamamıştır. İşte size anılarınızla her gün karşılaşmanız için çok sempatik bir fırsat…

Kaynak: I Spy DIY

7. Bazı Kitaplar

7
Tabi ki kitap okumayı seven herkes kitaplarına aşırı derecede bağlıdır ve bu gayet doğaldır. Ama belki öğrencilik yıllarından kalan ders kitaplarını bu güzel görüntüyü yaratmak için kullanabilirsiniz.

Kaynak: Apartment Therapy

8. Diş Fırçalık

8
Diş fırçalıklarının dipleri çok hızlı kirlenir ve o kirler bir türlü çıkmaz. Biz de sık sık yenisini almak ve eskisini çöpe atmak zorunda kalırız. Ama sizce de bu fotoğraftaki saksıya dönüşmüş hali çok sevimli değil mi?

Kaynak: Kittenhood

9. Kavanozlar

9
Bir evdeki, yeni bir amaca hizmet etme yönünde en yüksek potansiyele sahip obje büyük ihtimalle kavanozlardır. Boyayın alt kısımlarını dilediğiniz renge, alın size şahane bir saksı. Hem narin çiçekleriniz için de çok korunaklı bir ortam hazırlamış olursunuz.

Kaynak: The Golden Sycamore

10. Oyuncaklar

10
Bu kısım biraz çetrefilli. Eski oyuncaklardan çok ilgi çekici saksılar yaratmak mümkün ama oyuncaklar çocuğunuzunsa, artık hiç oynamıyorsa bile, birden kıymete binebilir. En iyisi, oyuncağı sahiplenmeden önce emin olana kadar birkaç defa sormak olacaktır.

Kaynak: The How-To Gal

 



Pin It on Pinterest

Share This