Evinizde ideal bir çalışma alanı yaratmak için öneriler - Casual Avenue Blog
1138
post-template-default,single,single-post,postid-1138,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Evinizde ideal bir çalışma alanı yaratmak için öneriler

Teknolojinin gelişmesi, yaşamımızdaki diğer konularda olduğu gibi iş hayatındaki bazı alışkanlıkları da değiştiriyor elbette. Artık evlerinden çalışan insanların sayısı oldukça fazla. Bununla birlikte dışarıda çalışanların bir kısmı da evde kendilerine özel bir çalışma alanı yaratıyorlar. Eğer siz de evden çalışıyorsanız, evinizin country tarzındaki genel dekorasyonunu bozmadan, kendinize bir çalışma alanı yaratabilirsiniz.

Masanız ve oturma düzeniniz rahat mı?
Çalışma alanınızı dekore ederken öncelikli işiniz, yapacağınız işe uygun tasarım ve objeler seçmek. Eğer uzun saatler bilgisayar başında geçireceğiniz bir işiniz varsa, masanız ve oturma düzeniniz rahat olmalıdır. Daha ağırlıklı olarak el işleri yapacağınız, hobi alanı olarak değerlendirebileceğiniz bir yer istiyorsanız kendinize daha konforlu ve büyük koltuklar seçebilir, çalışırken ihtiyacınız olabilecek malzemeleri düzenlemek için daha farklı bir saklama ünitesi oluşturabilirsiniz.

Eğer kendinize ait bir çalışma odası oluşturabilecek kadar büyük bir alana sahipseniz şanslısınız. Bu durumda işe, ihtiyacınız olabilecek büyüklükte bir masa seçerek başlayın. Yüksekliği masanıza uygun, sırtınızı rahatlıkla yaslayabileceğiniz, kollarınızı koyabileceğiniz bir sandalye tercih edin. Masayı konumlandırırken odanın camlarını dikkate almalısınız. Çalışırken ekranınıza doğrudan gelen bir ışık gün içinde rahatsız edici olacaktır.

Çalışma alanının dikkat dağıtıcıları
Vintage objelere ağırlık verecekseniz, ahşap bir masa, bütünlüğü korumanıza yardımcı olacaktır. Çalışırken dikkatinizin dağılmaması için duvarlarda çarpıcı renk kullanımlarından kaçının. Mavi tonlar enerjisi yüksek bir ortam yaratmanıza yardımcı olabilir. Duvar renkleri kadar, seçeceğiniz aydınlatma da saatlerinizi geçireceğiniz çalışma alanında oldukça önemlidir.

Eğer çalışma alanı için ayrı bir oda ayıramıyorsanız seçtiğiniz alanda bir uygulama yaparken odanın geri kalanında kullandığınız renkleri ve objeleri unutmayın. Çalışırken dikkati kolay dağılan biriyseniz odayı şık bir perde ile bölebilir, sınırları belirgin bir alan yaratabilirsiniz.

calisma2

Sizin renginiz hangisi?
Renk psikolojisi, bilim dünyasında kabul görmüş bir gerçektir. Çalışma alanındaki renkler ruh halini, duyguları, fiziksel reaksiyonları ve enerji seviyesini etkiler, bu yüzden seçilen renkler konusunda gösterilen dikkat, çalışma performansını arttırır.

Maviler, yeşiller ve mor renkler, huzur ve rahatlama duygularını uyandırır. Doğanın baskın rengi yeşilin bulunduğu ortamda çok konforlu ve tazelenmiş hissedilir, konsantrasyona teşvik edici bir renktir. Sarı, dikkat çekicidir, mutluluğu ve iyimserliği çağrıştırır ama parlak sarı renge sahip bir ofis çok rahatsız edici olabilir. Kırmızı en enerjik renktir, güçlü duygular ve heyecanlar yaratır fakat ofiste sadece detay olarak kullanılmalıdır. Beyaz, fildişi, gri ve kahverengi nötr renklerdir, dikkat dağıtmaz, canlı ve enerjik renklerle birlikte kullanarak dengeli bir çalışma alanı elde edebilirsiniz. Mor renklerin hayal gücünü harekete geçirdiği kanıtlanmıştır, mor veya lavanta tonları odaklanmanıza ve konsantre olmanıza hayli yardımcı olacaktır. Sizin için ideal rengi bulmak için, yaptığınız işe ve gereksinimlerine hakim olmanız yeterli olacaktır.

Her şey yerli yerinde…
Çalışma odanızda en çok ihtiyaç duyacağınız şeylerden biri dolaplar veya raflardır. Eğer saklamanız gereken çok fazla dosya, kitap varsa bir kitaplık edinebilirsiniz. Masanızın yanında kullanacağınız dolapların çekmelerinin derin olması da işinizi kolaylaştıracaktır. Bununla birlikte eğer çok fazla ihtiyacınız olan doküman yoksa açık rafları tercih edebilirsiniz. Bu raflar hem eşyalarınızı ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır, hem de seçtiğiniz objeleri de o alanda değerlendirebilirsiniz. Masanızda ihtiyaç duyabileceğiniz kalemlik gibi ofis malzemelerini ahşap seçebilir, masanızı eğer duvara yaslıyorsanız hemen önünüze asacağınız küçük bir panoyu unutmamanız gerekenleri listelemek için kullanabilirsiniz. Bu panoda, aynı zamanda size ilham veren çalışmalara yer verebilir veya yaratıcılığınızla farklı tasarımlar için bir alan olarak kullanılabilirsiniz.

Kablo kaosu
Çalışma odalarında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de ortada yığılan kablolardır. Bu kabloları görünmeyecek şekilde konumlandırma şansınız yoksa uzun olanları bağlayarak daha az karmaşa yaratılmasını sağlayabilir, odanızda hakim olan renkte kablo kanallarıyla veya kutular ile ortadaki kalabalıktan kurtulabilirsiniz.

calisma3

Sonuç olarak…
Kendi çalışma alanınızı yaratın ve bu süreçte, çalışma alanının sizin kişiliğinizi yansıttığından ve o alanında çalışmaktan keyif alacağınızdan emin olun. Çalışırken mola verdiğinizde, gözünüzün takılacağı objelerin sizin zevkinize hitap etmesine dikkat edin.
Çalışma alanınız sizin kendinizle, ruhunuzla ve verimliliğinizle olan bağlantınızdır. Dikkatiniz dağıtan bir alan değil, dışarı çıkmak istemeyeceğiniz, vakit geçirmekten keyif alacağınız bir yer olmalıdır.



Pin It on Pinterest

Share This