Eşyaların ortalama yaşam süresi - Casual Avenue Blog
1362
post-template-default,single,single-post,postid-1362,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Eşyaların ortalama yaşam süresi

Buzdolabımızdaki gıda ürünlerinin kullanım vakitlerinin geçtiğini ya da diş fırçamızın ne zaman değişmesi gerektiğini gayet iyi biliriz ama evimizdeki eşyaların son kullanım tarihleri hakkında aynı bilgiye sahip miyiz?

Her ne kadar buzdolabımızdakiler kadar keskin çizgilerle ayrılmasa da, evimizdeki mobilyaların ve aksesuarların da bir son kullanma tarihi vardır. Yapılan bir araştırmaya göre, ev sahiplerinin %54’ü, mobilyaların 20 yılın üzerinde ömre sahip olmaları gerektiğini düşünmektedir. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, ne yazık ki size kötü bir haberimiz var, kanepeniz büyük ihtimalle bundan çok daha önce kırılıp, dökülmüş olacak. Bu, seçtiğiniz ürünlerin kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Seçtiğiniz ürünler ne kadar kaliteli ve özenli olursa olsunlar, onların da yıpranma payları olduğunu unutmayın. İşte herkesin evinde bulunan eşyaların ortalama yaşam süreleri…

Yatak, şilte
İster yaylı bir yatak, ister köpükten yapılmış ve hatta su yatağı bile olsa, şiltenizin ömrü 5-10 yıl arasıdır. Uykularınız kaçmadan, değiştirip kurtulun.

Duş Perdesi

dus-perdesi

Sürekli ıslandıkları ve nemli kaldıkları için, duş perdeleri küflenmeye oldukça meyillidir. Sağlıklı banyolar için siz en iyisi, 6 ayda bir duş perdenizi değiştirin.

Halı
En ekonomik apartman tipi, halıfleks halıların ömrü 1-5 yılken, orta kalite halıların ömrü 5-15 yıl arasıdır. Evet, halı eskidikçe güzelleşir ama unutmayın ki en kaliteli halının ömrü bile 25 yıldan daha uzun değildir.

Kanepe
Vadesi dolmuş bir kanepenin etrafına kurduğunuz oturma düzeninden hayır gelmez, eşyaların yerini değiştirip durursunuz, yine de içinize sinmez. Koltuklarınız yerlerini değiştirerek odanızı yeniden dekore etmekle kendinizi yormayın, evdeki ömrü 10. senesine yaklaşmış kanepenizi değiştirin, keyifli bir yaşam alanı yaratın.

Çamaşır Makinesi ve Kurutucu
Bu tip beyaz eşyaları, bozulmadan, eşyalarınızı parçalamadan önce, her 10-15 yılda bir değiştirmek en doğrusu olacaktır.

Kaynak: Country Living



Pin It on Pinterest

Share This