“En iyi ev Oscar”ı olsa bu ödülü almaya aday 8 ev - Casual Avenue Blog
1047
post-template-default,single,single-post,postid-1047,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

“En iyi ev Oscar”ı olsa bu ödülü almaya aday 8 ev

Kimi zaman bir film izlerken senaryosu ya da oyuncuları kadar hikayenin geçtiği mekanlar da ilgimizi çeker. Hatta bazen mekanlar öyle dikkat çekicidir ki hikayeye yön verir, izlerken bizi alır hayal alemine sürükler. Bu yazımızda beyazperdede en az hikayesi kadar ilgi çeken ve aklımızın bir köşesine yerleşen evlere bakacağız. İşte “En iyi ev Oscar”ı olsa bu ödülü almaya aday 8 ev.

The Holiday

holiday-4
2006 yılında ülkemizde Tatil adıyla gösterime giren ve başrollerinde Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law gibi ünlü isimlerin yer aldığı film İngiltere ve Los Angeles’ta yaşayan iki kadının tatil için evlerini değiştirmesiyle başlayan hikayelerini konu alıyor. İngiltere’nin kırsal kesiminde yer alan ve masallara konu olacak güzellikteki kulübe herkesin beğenisini kazansa da aslında gerçek değil. Film için inşa edilen bu ev, country tarzında dekorasyonun hemen hemen tüm detaylarını içeriyor. Büyük geniş kanepeler, eski dolaplar, vintage objeler ve eski bir küvetin yer aldığı banyo. Evin iç tasarımı, evini country tarzında dekore etmek isteyenler için rehber olacak nitelikte…

The Notebook

notebook-1
Fakir bir genç ile zengin bir kızın aşk öyküsünü konu olan romantik film The Notebook’ta, hikayenin yanı sıra filmin kahramanının hayallerine konu olan bir evin inşa sürecine tanıklık ediyoruz. Ryan Gosling’in canlandırdığı Noah karakterinin çizimlerini yapıp hayalini kurduğu ev, hikayeye paralel olarak bir harabeden görkemli bir eve dönüşüyor. Güzel verandası ve ahşap ağırlıklı döşenen iç dizaynıyla oldukça etkileyici görünen ev, yer yer filmin başrol oyuncularını bile gölgede bırakıyor.

Unter The Tuscan

underthetuscan-2
Toskana’da bir villa satın alarak hayatı değişen bir yazarın hikayesini anlatan 2003 yapımı film, İtalya’nın çarpıcı renklerini, doğal güzelliklerini beyazperdeye taşımıştı. Filmin geçtiği, güzel bahçesi ve çiçekleriyle dikkat çeken evin restorasyon süreci de filme yansıyan bir detaydı. Başta bakımsız olan ancak yazarın çabalarıyla eşsiz bir mekana dönüşen ev, özen gösterildiğinde her şeyin ne kadar güzelleşebildiğine dair bir kanıt niteliğinde. Film, mekanların yanı sıra oldukça iştah açan yemekleriyle de dikkat çekiyor. Evle ilgili en ilginç detay ise evin isteyenler tarafından kiralanabiliyor olması.

Practical Magic

PracticalMagic-1
Başrollerinde Sandra Bullock ve Nicole Kidman’ın yer aldığı ve ülkemizde Aşkın Büyüsü adıyla gösterime giren film gerçek aşkı keşfetmeye çalışan, büyü yapma kabiliyetleri olan iki kardeşin öyküsünü anlatıyor. Romantik komedi türündeki filmde büyülü olan bir başka şey ise öykünün geçtiği ev. Viktoryan tarzda döşenen ev gerçekte Washington’da yer alsa da hikaye İngiltere’de geçmektedir. Neredeyse suyun üzerinde diyebileceğimiz kadar suya yakın olan ev 1850’lerde inşa edilmiş gibi dursa da aslında 8 ayda tamamlanan bir mimari proje. Hatta bahçedeki mükemmel çiçeklerin bile gerçek olmadığı film, iç dekorasyonuyla izleyenleri başka bir dünyaya taşıyor.

Steel Magnolias

SteelMagnolias-1
Sally Field, Julia Roberts, Shirley MacLaine, Daryl Hannah gibi güçl kadın oyuncuların başrolünde yer aldığı 1989 yapımı “Çelik Manolyalar”da yer alan evin tarihi oldukça eskiye dayanıyor. 1830’lu yıllarda Louisiana’da inşa edilen evin elbette filmde yer alan görünümüyle şimdiki hali arasında farklar var. Evin en çok göze çarpan özelliği hem içinde hem de dışında kullanılan taş duvarlar. Yemek odasında ise country tarzın çiçekli desenine bolca yer verilmiş.

Death at a Funeral

DeathataFuneral-1
2007 yapımı komedi filmi “Cenazede Ölüm” babalarının ölümüyle bir araya gelen bir İngiliz ailesinin absürt hikayesini konu alıyor. Filmin yapımcıları ailenin bir araya geldikleri evin oldukça önemli olduğunu düşünmüş ve İngiliz country tarzında döşenmiş bir ev aramaya başlamışlar. Henley’de bir ev bulan yapımcılar evin içinin istedikleri gibi olmaması üzerine iç mekanlar için bir stüdyoda çalışmışlar ve gerçek bir ev yaratmışlar.

Message in a Bottle

messageinabottle-1
Başrollerini Kevin Costner ve Robin Wright’ın paylaştıkları 1999 yapımı “Aşk Mektubu” Theresa’nın bir gün şişe içinde bulduğu aşk mektubundan etkilenerek Garret ile tanışmasını ve yakınlaşmalarını konu alıyor. Konusu gereği pek çok sahnenin sahilde geçtiği filmde kaçınılmaz olarak bir sahil evine yer verilmiş. Bir geminin içi gibi döşenen sahil evi aynı zamanda çevresindeki doğa güzellikleriyle de dikkat çekiyor.

The Lake House

thelakehouse-1
Başrollerini Keanu Reeves ve Sandra Bullock’un paylaştıkları, 2006 yapımı “The Lake House”un hikayesi tamamen filme adını veren göl evinde geçiyor. Farklı zamanlarda bu evde yaşayarak, bir zaman kaymasının neden olduğu naif bir aşkı anlatan filmde göl evi oldukça ilgi çekmişti. Film için Chicago’da inşa edilen ve tüm cephesi cam ile çevrili olan ev, suyun üzerinde yer alıyordu.

Fotoğraflar hookedonhouses.net’ten alınmıştır.



Pin It on Pinterest

Share This