Duvarlarınıza uyguladığınızda daha iyi hissetmenizi sağlayacak 5 renk - Casual Avenue Blog
1733
post-template-default,single,single-post,postid-1733,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Duvarlarınıza uyguladığınızda daha iyi hissetmenizi sağlayacak 5 renk

Herkes bilir ki; ev dekorasyonunun merkezinde her daim renkler vardır. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi evinizi dekore ederken seçtiğiniz renklerin evinizin görünümünü baştan aşağı değiştirebilir, bir mekanı olduğundan daha büyük veya küçük gösterebilir, odanın ışığını değiştirebilir. Odada yoğun olarak kullanılan renklerin ruh haliniz üzerinde de oldukça büyük bir etkisi vardır. Özellikle de duvar rengini seçerken sizi sıkacak, yoracak renklerden kaçınmanız gerektiğini daha önceki yazılarımızda da belirtmiştik.

Doğa ve anılarınız mutluluğu tetikleyen faktörlerdir. Bunlarla bağ kurmanın en güzel yollarından biri de renkler. Örneğin baktığınız zaman size kendinizi iyi hissettiren fotoğraflardan yaptığınız bir kolaj size kendinizi mutlu hissettirecektir. Sizi, mutlu hissettiğiniz bir ana götüren renkler de modunuzu değiştirecektir. İşe bu renkleri bulmakla başlayabilirsiniz. Herkes bu tip renklerin oldukça cesur seçimlerden oluştuğunu düşünse de bu çoğu zaman doğru değildir. Daha yumuşak görünümlü, pastel renkler üzerimizde daha hoş ve sakin bir etki yaratabilir. Eğer siz de evinizin duvarlarında size kendinizi iyi hissettirecek bir renk arıyorsanız işte önerilerimiz;

Mutluluk için sarı
Sarının her zaman neşeyle bir ilgisi olduğu söylenir. Yaşam kaynağı olan güneşin bu konudaki etkisini göz ardı etmek olmaz. Aydınlık bir görünüm yaratan, duyularınızı yoğun bir şekilde harekete geçiren sarı pozitif etkisiyle sizi mutlu hissettirecektir.

Yenilenmek için mavi

aragorsel2
Renklerle ilgili tüm yazılarımızda belirttiğimiz gibi; mavinin sakinleştirici bir etkisi var. Bulunduğu ortama dingin bir atmosfer kazandıran mavi yarattığı dinlendirici etkiyle yatak odaları için iyi bir seçim. Gökyünüzü andıran mavinin iyileştirici etkisini hafife almayın.

Dikkatinizi toplamak için menekşe moru
İlk bakışta karanlık ve ürkütücü gelse de siyah tonlarına yakın bir menekşe morunun sizi derinliğine çekerek rahatlık hissi vereceğini söyleyebiliriz. Bu renk aynı zamanda bir odak noktası yaratmak istediğiniz durumlarda da oldukça doğru bir seçim olacaktır.

İyimser bir bakış açısı için sarı yeşil
Doğaya hakim renklerden biri olan yeşil ilkbaharı en güzel yansıtan renklerden biri. Dengeli bir sarı-yeşil tonu seçtiğiniz takdirde odaya pozitif bir enerji katmanız kaçınılmaz.

Denge için gümüş

aragorsel
Gümüş grisinin bulunduğu ortama seçkin bir görünüm kazandırmak gibi bir özelliği vardır. Uyumlu bir şekilde kullanıldığında dengeli, yalın ancak şık bir görünüm kazandıracak olan gümüş sizin de böyle hissetmenizi sağlayacaktır.

Kaynak: CountryLiving



Pin It on Pinterest

Share This