Dekorasyonda ilham alabileceğiniz 10 film - Casual Avenue Blog
1690
post-template-default,single,single-post,postid-1690,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Dekorasyonda ilham alabileceğiniz 10 film

Bir filmi izlerken, hikayesi ve oyuncuları kadar dikkat ettiğimiz bir diğer konuda seçilen mekanlardır. Sadece hikayeyi beslemez aynı zamanda o filmin ruhunu da bize yansıtır. Bazı filmlerdeki evler ise aklımızı başımızdan alacak kadar özenli veya kalbimizi ısıtacak kadar sıcaktır. Evinizi nasıl bir tarzda dekore etmek istediğiniz önemli değil, işte ilham alabileceğiniz filmler…

1- The Holiday

theholiday
İlk sıramızda country tarzıyla dikkat çeken ve izlerken pek çok kişiyi büyüleyen “The Holiday” var. 2006 yılında ülkemizde Tatil adıyla gösterime giren ve başrollerinde Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law gibi ünlü isimlerin yer aldığı film İngiltere ve Los Angeles’ta yaşayan iki kadının tatil için evlerini değiştirmesiyle başlayan hikayelerini konu alıyor. İngiltere’nin kırsal kesiminde yer alan ve masallara konu olacak güzellikteki ev görülmeye değer.
Country tarzındaki evlere ilgi duyuyor ve evinizi bu şekilde dekore etmeyi düşünüyorsanız daha önceden yayınlanan “En iyi ev Oscar”ı olsa bu ödülü almaya aday 8 ev” adlı yazımızı mutlaka okuyun.

2- The Great Gatsby
Baz Luhrmann imzalı “The Great Gatsby” 1920’lerde geçiyor. Eğlence hayatının gözdesi konumunda olan New York’a gelen Jay Gatsby’nin hikayesini anlatan film partileri, kostümleri ve elbette ışıktılı dekorasyonuyla görülmeye değer. Dekorasyonda görkemli objeleri tercih eden, pırıltıları sevenlerin asla kaçırmamaları gereken bir film.

3- It’s Complicated

itscomplicated
Dekorasyon yapmadan önce izlemeniz gereken ilham verici filmlerden söz edip It’s Complicated adlı filmden söz etmemek olmaz. Filmlerinde kıskandıracak güzellikte iç mekanları tercih eden Nancy Meyers’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmi izlerken hoş bir mutfakta yemek yapma hayalleri kurmaktan kendinizi alamayacaksınız.

4- Midnight in Paris
Woody Allen yönetmenliğindeki Midnight in Paris farklı zamanlarda geçen hikayesiyle pek çok farklı iç mekan dekorasyonuna yer veriyor. 20’lerin gece kulüpleri, otel odası ve daha fazlası… Hepsi büyüleyici, hepsi ilham verici.

5- A Single Man

asingleman
Colin Firth ve Julianne Moore’u bir araya getiren “A Single Man” yönetmen koltuğunda oturan dünyaca ünlü moda tasarımcısı Tom Ford’un etkisini her anında hissettiriyor. Desenler, renkler, kullanılan tekstil ürünleri özellikle 60’lı yılları sevenleri oldukça memnun edecek.

6- Breakfast at Tiffany’s
New York Sosyetesinin renkli simalarından Holly’nin hikayesini anlatan meşhur Audrey Hepburn filminde Holly’nin dairesinin “az çoktur” mottosuyla döşendiğini söyleyebiliriz. Sadelikten yana olanlar, büyük mobilyalardan ve fazla eşyadan kaçınanların bir göz atmasında yarar var.

7- Amelie

amelie
Hem modada hem de dekorasyonda rüzgarlar estiren Vintage modasının hayranlarından biriyseniz sıradaki film önerisi sizin için uygun. Zengin ve yoğun renkleriyle Amelie evini vintage objelerle dekore etmek isteyenlerin severek izleyecekleri türden bir film.

8- Under The Tuscan
İtalya’nın çarpıcı renklerini, doğal güzelliklerini beyazperdeye yansıtan “Under The Tuscan” Toskana’da bir villa satın alarak hayatı değişen bir yazarın hikayesini anlatıyor. aşta bakımsız olan ancak yazarın çabalarıyla eşsiz bir mekana dönüşen ev, sizi hemen değişiklik yapmaya yöneltecek türden.

9- Eat Pray Love
İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatan film egzotik bohem bir yaşamı hayal edenlerin hoşuna gidecek türden. Uyarmadan olmaz, filmi izledikten sonra kendinizi uzun yolculuk planları yaparken bulabilirsiniz.

10- You’ve Got Mail

youvegotmail
Romantik komedi denince akla gelen ilk filmlerden biri olan You’ve Got Mail hem şık hem de konforlu görünüm yakalamak isteyenlere uygun seçimleriyle kalbinizi ısıtacak.



Pin It on Pinterest

Share This