Dekorasyon ile ilgili mutlaka okumanız gereken 5 kitap - Casual Avenue Blog
1504
post-template-default,single,single-post,postid-1504,single-format-standard,et_monarch,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Dekorasyon ile ilgili mutlaka okumanız gereken 5 kitap

İnsanın evi gibisi yoktur. Dünyanın en güzel yerlerine seyahate gittiğinizde yaşadığınız hiçbir an, dönüşte evinize ilk girdiğiniz o an kadar keyifli ve huzur dolu yaşanmaz. Ama… Eviniz dağınıksa, mobilyalarınız düzensiz, duvar rengi ve zemin rengi uyumsuzsa, kısacası dekore edilmemiş, özenilmemiş bir eve sahipseniz, eve girdiğinizde sizi karşılayan o huzur kısa sürede uzaklaşarak kaçıverir. Peki evinizi nasıl dekore edeceksiniz ve kalıcı huzura nasıl kavuşucaksınız?

Evini seven ve değer veren herkes, yıllar boyunca rastladığı her bilgiden faydalanmaya ve onları uygulamaya çalışır. Bu bilgiler kimi zaman blog yazılarından, kimi zaman sosyal medyadan ve çoğunlukla da misafirliğe gidilen evlerden elde edilebilir. Ama tüm bu bilgileri birbirine karıştırmadan derleyip, toparlayabilmek ve dekorasyona geniş bir açıdan yaklaşabilmek için vizyona ihtiyaç vardır. Değişik bakış açılarına sahip olabilmek için de kendinizi eğitmeli ve geliştirmelisiniz. İşte biz de sizler için, dekorasyonla ilgili fikirlerinizi daha kolay ve doğru uygulayabilmeniz için mutlaka okumanız gereken 5 kitabı listeledik.

1. Gypsy – Sibella CourtGypsy – Sibella Court

Yarı seyahat, yarı dekorasyon kitabı olan bu kitapta yazar Sibella okuyucularını, Galapagos Adalarından, Ekvador’a, Transilvanya’dan İskoçya’ya ve hatta Türkiye’ye kadar, gezdiği tüm yerlerle ilgili izlenimlerini birçok ilham verici fikirle paylaşmaktadır. Siz de bir stilistin gözünden, bu egzotik bölgelere has renkleri ve desenleri görmek, bakış açınızı zenginleştirmek isterseniz, bu kitaba, kitap satışı yapan yurtdışı kaynaklı sitelerden kolayca temin edebilirsiniz.

 

2. Creative Spaces – Geraldine JamesCreative Spaces – Geraldine James
Geraldine James, dünyanın en önde gelen mobilya mağazalarının birinde Ürün Müdürü olarak çalışmaktadır. Görevi, tüm dünyayı gezerek bu mağazanın ürün yelpazesini daha da eşsiz kılacak, benzersiz ürünler bulmaktır. Moda ve tasarım geçmişine sahip Geraldine’ın kitabının her sayfasında, içindeki tutkuyla seçtiği muhteşem ürünlere ve fotoğraflarla karşılaşıyorsunuz. Kitabında ayrıca, kişisel olarak tanıdığı, okuyucularının da mutlaka tanışmalarını ve ilham almalarını istediği 20 kişinin evini, fotoğraflarla bizlere gezdiriyor. Her dekorasyon aşığının mutlaka alması gereken bir kitap.

3. Couture Prairie: And Flea Market Treasures – Rachel Ashwell Couture Prairie - Rachel Ashwell
Country tarzını seviyorsanız bu kitap tam size göre. Kendi evini de, kitabında anlattığı country tarzında dekore eden yazar tam bir fırfır ve dantel aşığı. Büyük bir arazinin ortasında inşa edilmiş, en yakın komşunun dakikalarca uzaklıkta olduğu büyük bir çiftlik evinde yaşamayı hayal edenler ve evini bu çiftlik evleri gibi dekore etmek isteyenler için ideal bir kitap. Country tarzına sıcak bakmayanların bile birçok farklı tasarım fikri edinebileceği, okuyucusuna otantik bir şıklık sunan ilgi çekici bu kitabı mutlaka okuma listenize ekleyin.

4. Remix – Jeanine Hays ve Bryan Mason Remix - Jeanine Hays ve Bryan Mason
Remix adlı bu kitap, tamamen, kültürel objelerle ve etnik şıklığa sahip dekorasyon fikirleriyle dolu. Kitaplarında sadece bu tarz tasarımlara sahip evleri örneklendiren yazarlar, okuyucularına, şık ve stil sahibi odalar yaratabilmek için, cesur renklerle ve desenlerle evlerini nasıl dekore edebileceklerini öğretiyorlar. Kitabın sonunu baştan söylemek olmaz ama kitabın sonlarına doğru, yazarların evlerine de misafir oluyorsunuz. Çok samimi bir dilde yazılmış bu kitabı okurken, arkadaşınızla sohbet ediyormuş gibi hissedersiniz.

5. A Place Called Home- Jason Grant A Place Called Home- Jason Grant
Dekorasyon fikirlerini ve modasını takip ediyorsanız, iç mimar ve stilist Jason Grant ismiyle mutlaka karşılaşmışsınızdır. Özellikle Avustralya’da bir yıldız olarak görülen Jason, işinde gerçekten çok başarılı bir stilisttir. Taze ve canlı renklerin tercih edildiği, ferah ve mutluluk veren bir tasarım yaklaşımına sahip bu kitapta, ilham verici stilleri, ilginç ve kullanışlı depolama alanları ve dolap fikirlerini ve yazarın dekorasyon ile ilgili verdiği eşsiz ipuçlarını bulabilirsiniz.



Pin It on Pinterest

Share This